Weather - Καιρός

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Yπό ..μερική διάλυση η ΑΕΚ


ΟΦΗ – ΑΕΚ 3-1
Ο ξεχασμένος σκόρερ και η «κιτρινόμαυρη» νόσος
Δύο εικόνες μετά το παιχνίδι του Ηρακλείου ανάμεσα στον ΟΦΗ και την ΑΕΚ τα έλεγαν όλα. Από τη μία, ο Νίκος Μαχλάς να ανακοινώνει στους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου πως θα μοιραστούν έξτρα πριμ 20.000 ευρώ για τη μεγάλη τους νίκη, αποτέλεσμα που ακολούθησε τη σπουδαία ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Από την άλλη, περίπου 50 οπαδοί της Ένωσης συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της αποστολής για να αποδοκιμάσουν τον Νίκο Κωστένογλου και τους παίκτες του, κι ενώ κατά την άφιξη της ομάδας την είχαν αποθεώσει!
Προσθέστε στο σκηνικό και μία ανακοίνωση, αυτής της διοίκησης της ΑΕΚ, δηλαδή των κ.κ. Αδαμίδη, Κοσμάτου, Καπετανάκη, Καψή και Κασνακίδη, που ανέφερε πως είχαν παραιτηθεί από τις 6 του μήνα (!), καλώντας το μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά να βρει λύση στην εξαγγελθείσα έκτακτη γενική συνέλευση της 1ης Νοεμβρίου (που πιθανότατα θα αναβληθεί, με την παρούσα διοίκηση να… παραμένει), καθώς «η ομάδα μας νοσεί σε πολλά επίπεδα».
Οι Κρητικοί είχαν την τύχη να πάρουν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 12’, με τον Μάντζιο (προηγούμενο γκολ του στην Ελλάδα τον Απρίλη του 2009) να αξιοποιεί την πάσα του Παπουλή. Αποτέλεσμα αυτού να φτάσουν και άλλες φορές κοντά στο γκολ, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι ευάλωτοι στον ψυχολογικό τομέα «κιτρινόμαυροι» με δικές τους χαμένες ευκαιρίες ως την ανάπαυλα.
Κλειδί του αγώνα ήταν το 2-0, που, παρ’ όλο που δεχτήκαμε γκολ δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι σε καμία περίπτωση» δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο Ν. Αναστόπουλος και δεν είχε διόλου άδικο. Στο 49’ ο Σουμπίνιο από πλάγια θέση δεν λάθεψε, αφήνοντας στην ΑΕΚ να ανέβει ένα… βουνό. Δεν μπόρεσε να το… μικρύνει ούτε όταν μείωσε στο 59’ με τον (πέρα από το γκολ και πάλι μοιραίου ως προς τις χαμένες ευκαιρίες) Μπέλεκ, ο οποίος μαζί με τον Γκερέιρο «έπιασαν» ως αλλαγές.
Όμως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αναποτελεσματικοί στην επίθεση (είχαν αρκετές φάσεις, καθώς ο ΟΦΗ κλείστηκε, προσπαθώντας να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση) και για ακόμη μία φορά τραγικοί στην άμυνα, εξού και το τρίτο γκολ, με τον Μάντζιο, ο οποίος νικούσε... όποτε ήθελε τον Μανωλά, στο 81’. Όπως και σε άλλα γήπεδα έτσι και στο Γεντί Κουλέ υπήρχαν πανό («Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ’ την τρόικα και μπρος») και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
ΟΦΗ: Κάρολ, Μπουλούτ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπόντορ (73’ Ζ. Λόπεθ), Κάλαϊτζιτς, Σουμπίνιο, Παπουλής, Σίσιτς (63’ Χ. Λόπεθ), Μάντζιος.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Καφές, Βάργκας (84’ Γκέντσογλου), Λεονάρντο, Σιαλμάς (46’ Μπέλεκ), Χοσέ Κάρλος (46’ Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος.