Weather - Καιρός

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Aξιζαν μόνο τα γκολ! - Απέτυχε ο Πετράν...


Αξιζαν μόνο τα γκολ



Τα εντυπωσιακά γκολ των Μιραλάς και Λεονάρντο ήταν αυτά που άξιζαν περισσότερο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Το τελικό αποτέλεσμα (1-1) θεωρείται δίκαιο


Το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν ανέδειξε νικητή. Η πρεμιέρα τού Κωστένογλου στον πάγκο της Ενωσης δεν συνοδεύτηκε με νίκη, ενώ ο Ολυμπιακός απέτυχε να συνεχίσει με επιτυχία την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Το 1-1 δείχνει ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν ψυχωμένη και με παίκτες που τα έδωσαν όλα. O νέος προπονητής είχε διαβάσει καλά τους πρωταθλητές και η ΑΕΚ έδειξε καλό πρόσωπο, με βάση την αξία των παικτών που διαέτει.... Ο Ολυμπιακός μοιάζει καλύτερη ομάδα, αλλά δεν το επιβεβαιώσε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ.


Τα δύο γκόλ ήταν υπέροχα: στο 23' ο Μιραλάς ξέφυγε από τα αριστέρα, απέφυγε τον Μανωλά και με καταπληκτικό σουτ σημείωσε το 0-1. Η ισοφάριση για την ΑΕΚ ήρθε στο 43' με έξοχο σουτ  του Λεονάρντο, ένα σουτ που άφησε ακίνητο τον Κονστάντσο (1-1).


Η ΑΕΚ είχε την ατυχία να χάσει στο 43' τον Γκούντιονσεν. Ο Ισλανδός μεσοκυνηγός αποχώρησε με κάταγμα, ύστερα από σύγκρουσή του με τον Κοστάντσο (σήμερα χειρουργείται από τον κ.Νικολάου και μένει έξω σίγουρα 5 μήνες)!!!. Στο δεύτερο ημίχρονο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαλβέρδε άλλαξε τα πλάνα του και προώθησε στη μεσαία γραμμή τον Μοντέστο, φέρνοντας σε θέση δεξιού μπακ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ετσι, πέτυχε μια ισορροπία, καθώς στην αρχή ο Λεονάρντο είχε δημιουργήσει προβλήματα με την ταχύτητά στον Γάλλο αμυντικό του Ολυμπιακού.Από τους καλύτερους της ΑΕΚ ήταν ο Βάργκας-ο μέσος κράτησε όλο το κέντρο. Από τον Ολυμπιακό, πολύ θετικός ο Ορμπάιθ, ενώ ο Φετφατζίδης δημιούργησε αρκετές καταστάσεις με την εκρηκτικότητά του. Τώρα, οι δύο μονομάχοι στρέφονται στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. 


Ο Μεσσήνιος διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας απέτυχε. Πολλά σφυρίγματα, αμέτρητες διακοπές και καθόλου ρυθμός, με ευθύνη δική του. Στο πρώτο του ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων, έδειχνε αγχωμένος και θέλησε να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα δείχνοντας πολύ νωρίς κάρτες, με αποτέλεσμα να μην αποφύγει τις αποβολές. Στο 87' είδε δεύτερη κάρτα ο Μάκος και στο 89' ο Μοντέστο. Αποβλήθηκε επίσης ο Μητρόπουλος από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Και το "ωραίο": και οι δυο ομάδες έχουν πολλά παράπονα και αναφέρθηκαν απαξιωτικά στο έργο του...


Κίτρινες:Βάργκας, Μανωλάς, Λαγός, Γκούντιονσεν, Χολέμπας.


ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Λεονάρντο(76' Κάρλος), Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Βάργκας, Γκούντιονσεν (43' Καφές), Λυμπερόπουλος, Γεωργέας(85' Κοντοές).


Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα(90' Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ(46' Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Αμπντούν(63' Φετφατζίδης).