Weather - Καιρός

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

H ιστορία έγραψε: επιτυ-Χιμένεθ!



Ούτε χρόνο δεν κατάφερε να συμπληρώσει στον πάγκο της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, με την ανακοίνωση πρόσληψης του να είναι στις 9 Οκτωβρίου του 10'. Σε αυτές τις 361 ημέρες ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε σημαντικές νίκες αλλά και ντροπιαστικές ήττες, αλλά στο τέλος αυτό που έμεινε είναι το 14ο Κύπελλο στην ιστορία του δκεφάλου υπό τις οδηγίες του Χιμένεθ Μανουέλ Χιμένεθ.
Ένας εκρηκτικός χαρακτήρας που κατάφερε μόλις σε λίγο χρονικό διάστημα να κερδίσει τον κόσμο της ομάδας, παρά τα αγωνιστικά πάνω - κάτω της ομάδας. Για κάποιους επικοινωνιακός, ενώ για άλλους "ο Ισπανός λαϊκίζει". Το μόνο σίγουρο, ήταν πως πρόκειται για τον μοναδικό τεχνικό στα τελευταία χρόνια της ΑΕΚ που έκανε πράξη αυτό που ζήταγε ο κόσμος, να λέει κάποιος την αλήθεια και όχι... παραμύθια. Αυτό αναγνώρισαν οι συνεργάτες του Μανόλο (υπάλληλοι της ΠΑΕ) και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τον αποχαιρέτισαν σήμερα με δάκρυα στα μάτια.
Ο Μανόλο Χιμένεθ σε σύνολο 50 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, είχε 25 νίκες 8 ισοπαλίες και 17 ήττες. 35 ματς πρωταθλήματος (18-5-12), 7 ματς Κυπέλλου (5-1-1) και 8 ματς στην Ευρώπη (2-2-4).
Όσο κάθισε στον πάγκο του δικεφάλου η επίθεση με την άμυνα δεν είχαν σημαντική διαφορά. Συνολικά η επίθεση της ΑΕΚ πέτυχε 76 γκολ, αλλά η άμυνα δέχτηκε 61. Σε ποσοστό επί τοις εκατό, η Ένωση έβαζε 1,5 γκολ ανά ματς και δεχόταν ένα.
Στην ερμηνεία των παραπάνω αποτελεσμάτων, με λίγα λόγια, η ΑΕΚ στα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ ήταν Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ, με διαφορετικά πρόσωπα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς σταθερότητα, με σούπερ νίκες και τραγικές ήττες. 
Χωρίς να παρουσιάσει το σούπερ ποδόσφαιρο, που ήταν πάντα το ζητούμενο για τον ΑΕΚτζή, αλλά...
Στο παρασύνθημα, ο Ισπανός τεχνικός, όταν ήρθε για να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς, οι στόχοι ήταν συγκεκριμένοι για όποιον έβλεπε μπάλα και ήξερε ποδόσφαιρο. Ούτε πρωτάθλημα μπορούσε να διεκδικήσει η ΑΕΚ (4 βαθμούς στην 5η αγωνιστική), ούτε πρόκριση στην Ευρώπη.
Μοναδικός στόχος το Κύπελλο το οποίο το κατέκτησε, την φετινή χρόνια, πρωταρχικός στόχοςγια την ΑΕΚ ήταν η οικονομική επιβίωση και η πρόκριση στην Ευρώπη. Το κατάφερε και αυτό ο Χιμένεθ, με μια ομάδα αποδυναμωμένη που δεν θυμίζει σε τίποτα ΑΕΚ.
Με μόλις 8 ματς πριν απολυθεί από την Ένωση, ο Χιμένεθ άφησε την δικέφαλο, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (χωρίς να έχει κριθεί τίποτα γιατί θεωρητικά, είναι 3 βαθμούς πίσω από τον δεύτερο), μέσα στο Κύπελλο (δεν έχει ξεκινήσει η διοργάνωση), και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από 5 αγωνιστικές με 9 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο! 
Μικρή λεπτομέρεια... η ΑΕΚ πραγματοποιεί την καλύτερη έναρξη στο πρωτάθλημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.





Από sport24