Weather - Καιρός

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολη βραδιά για τους Δικέφαλους...


EUROPA LEAGUE
Δικέφαλοι σε αναζήτηση βαθμών
Την ώρα που η ΑΕΚ θα παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση από τους ομίλους του Europa League απέναντι στη Λοκομοτίβ στη Μόσχα (7 μ.μ., ΑΝΤ1), ο ΠΑΟΚ (2 β.) θα υποδέχεται (10.05 μ.μ., ΑΝΤ1) τη Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα, και ευελπιστεί πως μετά τα δύο διαδοχικά ματς με τους Ιρλανδούς (κι ενώ Τότεναμ και Ρουμπίν Καζάν θα έχουν τη δική τους διπλή αναμέτρηση, έχοντας συγκεντρώσει αμφότερες 4 β. έως τώρα) θα έχει αναρριχηθεί σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.
Ο Λάζλο Μπόλονι, πάντως, επισήμανε πως η Σάμροκ δεν είναι τόσο αδύναμη όσο δείχνει η... ανύπαρκτη μέχρι στιγμής βαθμολογική της συγκομιδή στον 1ο όμιλο, καθώς «μέχρι τώρα έχουν παίξει με τις δύο πιο δυνατές ομάδες του ομίλου. Και στα δύο αγωνίστηκαν με πολύ ενθουσιασμό και έδειξαν σε καλή φυσική κατάσταση. Αντιθέτως, δεν είχαν αρκετή τύχη ώστε να πάρουν 1 ή 2 βαθμούς. Φυσικά, ελπίζω ότι και αύριο (σήμερα) δεν θα πάρουν βαθμό. Έχουν ποιότητα και ατού, τους σεβόμαστε, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι». Η «προσπάθεια» αφορά πρωτίστως στις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει ο Μπόλονι, ο οποίος συνόψισε τις αιτίες των πολλών τραυματισμών που έχει η ομάδα του στα συνεχόμενα παιχνίδια, σε απρόβλεπτες καταστάσεις («δεν είναι όλοι οι τραυματισμοί μυϊκοί, για παράδειγμα ο πρώτος τραυματισμός του Φωτάκη και οι δύο του Λαζάρ προήλθαν από χτυπήματα»), στο διαφορετικό τρόπο προπόνησης που ακολουθεί ο ίδιος σε σχέση με προηγούμενους τεχνικούς, αλλά και στο γεγονός ότι «κανείς παίκτης δεν είναι... νεότερος από πέρυσι». Εκτός μάχης, λοιπόν, βρίσκονται οι Πάμπλο Γκαρσία, Κοντρέρας, Φωτάκης, Κρέσιτς, Μπαλάφας, Τσουκαλάς, ενώ οι Σπαντάτσιο, Λεονάρντο, Κατσικάς, Γιάννου δεν έχουν δηλωθεί στο ρόστερ της διοργάνωσης. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζά, Έτο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Αρίας, Λαζάρ, Ίβιτς στο κέντρο και με επιθετική τριπλέτα τους Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.


Με θάρρος, θράσος και... αναπληρωματικούς
Από την πλευρά της, η ΑΕΚ δεν έχει συγκεντρώσει ούτε βαθμό μέχρι τώρα στο 12ο όμιλο και της είναι απαραίτητη τουλάχιστον η ισοπαλία απόψε στη Μόσχα για να εξακολουθήσει να τρέφει κάποιες ελπίδες για τη συνέχεια.
Ο Νίκος Κωστένογλου άφησε στην Αθήνα τον Λυμπερόπουλο και θα αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον Λεονάρντο τη στιγμή που οι Μάκος και Δέλλας είναι τιμωρημένοι, οπότε κλήθηκε να εξηγήσει αυτήν του την επιλογή:
«Είναι επιβεβλημένη ανάγκη να δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Θα πρέπει να είμαστε επιεικείς με αυτούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί. Στις μέρες μας δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Δεν ξεκουράζουμε ποδοσφαιριστές, απλώς διαχειριζόμαστε σωστά το ρόστερ. Θα πρέπει να έχουμε θάρρος και θράσος στην επιθετική μας λειτουργία και αυτοσυγκέντρωση στην αμυντική. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά. Έχουμε δικαίωμα με σωστό τρόπο να πιστεύουμε στη νίκη».
Όπως όλα δείχνουν, ο Κωστένογλου θα παρατάξει την ομάδα του (4-3-3) με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια και τους Καράμπελα, Μανωλά, Κάλα, Κοντοέ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Αντί του Μάκου θα παίξει ο Γκέντσογλου, με τους Βάργκας και Λαγό να τον πλαισιώνουν στο κέντρο, ενώ στην επίθεση θα βρεθούν οι Μπερνς, Χοσέ Κάρλος και Μπέλεκ.