Weather - Καιρός

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΣ Η Καλαμάτα...


Ράλλης: ΟΛΟΙ κρινόμαστε... 

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΣ Η Καλαμάτα κ. Γιώργος Ράλλης μίλησε το βράδυ της Κυριακής σε αθλητική εκπομπή («Κυριακή στα σπορ») του τοπικού τηλεοπτικού καναλιού best, για αρκετά θέματα που αφορούν την ομάδα και όχι μόνο.
Ο δικηγόρος ήταν πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις του, αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ και πρώην συνεργάτη του, τον ονομάτιζε ως «ο άλλος» ή «ο προηγούμενος», κινούμενος πιστά στη γραμμή του... 
Σε κάποιες περιπτώσεις φάνηκε ξεκάθαρα να τηρεί αποστάσεις από το τεχνικό επιτελείο στο θέμα της επιλογής του ρόστερ, που αριθμεί ήδη 32 ποδοσφαιριστές (!!!), το επεισόδιο του προπονητή της ομάδας στην Καλλιθέα, παρουσία μάλιστα του ίδιου, φαίνεται να είναι «κίτρινη κάρτα» για τον προπονητή, γιατί το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η διοίκηση της ομάδας είναι το άνοιγμα κόντρας και μετώπου με άτομα που σχετίζονται ή ακολουθούν την ομάδα.
Άλλη μια σημαντική παρατήρηση από τη συνέντευξη του πρόεδρο του ΤΑΠ είναι ότι εξακολουθεί να λειτουργεί συγκεντρωτικά έλλειψη ικανών συμβούλων ή συνεργατών κάτι που αν συνεχιστεί, θα στοιχίσει τόσο στην ομάδα όσο και στον ίδιο τον κ.Ράλλη... 
Δεν αναφέρθηκε καθόλου στο πολύ σημαντικό θέμα των υποδομών και της Ακαδημίας....
Τέλος, δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός της οικονομικής εξόρμησης της ομάδας για ενίσχυση αφού δεν υπάρχουν άλλοι πόροι και ο κόσμος απλά παρακολουθεί, όπως και ΔΕΝ ρωτήθηκε (αν και το γνωρίζει ως γεγονός αφού υπήρξε Αντριπρόεδρος και Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΕ επί....."άλλου") για το χρέος που αποκαλύφθηκε της ΠΑΕ και κάνει λόγο για 2.308.000 ευρώ!
75 μέρες στο γήπεδο!
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο μια ομάδα που έπρεπε να προετοιμάζεται για σαράντα ημέρες ήδη να έχει ξεπεράσει τις 75! Είμαστε ήδη δυόμισι μήνες μέσα στο γήπεδο! Μόλις ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα έχουμε ήδη παίξει ένα γύρο ( εννοώντας τα πολλά φιλικά παιχνίδια)! και αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε κυριολεκτικά στο άγνωστο χωρίς να έχουμε ούτε ένα ευρώ έσοδο και μόνο έξοδα. 
Κάποιος συνάδελφος πρόεδρος ομάδας είπε ότι η τρίτη εθνική είναι το λίπασμα... φαίνεται να έχει δίκιο. 
Πιστεύω ότι η Football League 2 είναι ένα σκοτεινό κουτάκι χωρίς πάτο και μάλλον είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον... 
Για την ομάδα του γειτονικού νόμου της Αρκαδίας, δηλαδή τον Αστέρα Τρίπολης που  μου είναι συμπαθής πιστεύω ότι τελικά θα υποβιβαστεί, αφού αυτό είχε γίνει αρχικά και μέσα στο γήπεδο άσχετα αν μετά επανήλθε στην Σούπερ Λίγκ.
Κυριολεκτικά συμβαίνει ένα μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα.
Μια βιώσιμη και λογική λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν η πρώτη κατηγορία να είχε 16 ή 18 ομάδες και η δεύτερη και τρίτη κατηγορία να γινόντουσαν μια. Οι περίπου 36-38 ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους και όλοι να είχαν το όραμα της ανόδου.
Ως χαρακτήρας είμαι αισιόδοξος αλλά συγκρατημένος και φυσικά όχι ψεύτης...και αυτή τη στιγμή η ομάδα που λειτουργεί ως ΤΑΠ είναι ένα μόρφωμα και κινείται σε ερασιτεχνικά επίπεδα. Στηριζόμαστε στα ...γιούργια και στον ηρωισμό! 
Χωρίς έσοδα είναι δύσκολα τα πράγματα και θα έλεγα ότι έχω χάσει και πολλά από τα δικά μου λεφτά.
Με έναν-δύο παίκτες από αυτούς που μας ενδιέφεραν δεν καταφέραμε τελικά να συνεννοηθούμε (εννοώντας την περίπτωση του Αντώνη Ψυχογιόπουλου) αν και συναντηθήκαμε αρκετές φορές. Θα έλεγα ότι συγκριτικά με την περσινή χρονιά είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ο δικός μου σκοπός ήταν να κρατήσουμε την ομάδα όπως αγωνίστηκε πέρυσι και πήρε την άνοδο κάνοντας τρεις, τέσσερις προσθαφαιρέσεις παικτών. Αυτό όμως δεν έγινε... Πήραμε ως βοηθό προπονητή του κ.Μάνα τον κ.Μουλατσιώτη και κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών δεν μας έκατσαν. Προτίμησαν ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας ή οι ελεύθεροι θέλησαν να αγωνισθούν στον Κεραυνό Γλυφάδας του εφοπλιστή κ.Ρέστη που έχει μπάτζετ 2,5 εκατ. ευρώ. 
Μακάρι και η δική μας διοίκηση να είχε βαθιές τσέπες και τις ανάλογες γνωριμίες για να γίνει πιο ανταγωνιστική ομάδα....
Είναι γεγονός ότι ο κόσμος δεν στηρίζει την ομάδα, ζώντας γενικότερα σε μια κακιά εποχή...
Εγώ δεν είμαι ιδιοκτήτης της ομάδας και δεν την πουλάω για να βγάλω λεφτά και να κάνω περιουσία, απλώς κάνω τη διαχείριση του θεσμού. Και είναι άθλος που βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι που όλοι θυμόσαστε πώς ξεκινήσαμε.
Για τις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας δεν έχω κάνει λογαριασμό! Θα έλεγα ότι γυρνάω σαν επαίτης δεξιά και αριστερά για να πουλήσουμε και δεν είναι και του χαρακτήρα μου!
Ο προπονητής της ομάδας κ.Μάνα επειδή πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα, θα ήταν κρίμα και άδικο να τον σταματούσαμε!
Κάποιοι λένε ότι δεν κάνει για τη συγκεκριμένη κατηγορία, εγώ πιστεύω ότι δικαιούται την ευκαιρία του και του τη δώσαμε από κει και πέρα θα δούμε πώς θα πάει. 
Εξάλλου, όλοι κρινόμαστε... 
Δεν τον έχουμε στην ομάδα επειδή είναι καλός άνθρωπος, αλλά επειδή μπορώ να συνενοηθώ και είναι ένας καλός συνεργάτης. 
Και να ξέρετε ότι την κριτική προσωπικά την δέχομαι. 
Δεν δέχομαι όμως τη ρουφιανιά και το ψέμα»...