Weather - Καιρός

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αλλη μια λεκτική "μπαρούφα" του Μπένυ...


Βενιζέλος: «Καλύτερα στο 2004, παρά στο 1960»
Μέσα σε 15 μέρες πρέπει να κάνουμε όσα δεν έγιναν χρόνια, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, αναφέροντας ότι οι διαβουλεύσεις με την τρόικα έχουν ολοκληρωθεί επίσημα

Picture 0 for Βενιζέλος: «Καλύτερα στο 2004, παρά στο 1960»
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών,Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.
Υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες σε σχέση με όλα τα διαθρωτικά μέτρα. «Μέσα σε 15 ημέρες πρέπει να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν εδώ και χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες. Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι καλύτερο να γυρίσει η χώρα στο 2004, όπου η κατάσταση δεν ήταν τόσο άσχημη, παρά στο 1960.
Παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος, αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν, ενώ απέδωσε την αναγκαιότητα για τα νέα μέτρα στα νέα δεδομένα σε σχέση με τους στόχους μετά την αλλαγή των στατιστικών δεδομένων, αλλά και στο ότι υπήρξαν μέτρα, τα οποία δεν αποδίδουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα....
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο φορολογικό σύστημα στη χώρα. «Υπάρχει μια χύμα φορολογική κατάσταση, μια άγρια αδικία σε όσους έχουν εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Αυτή η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι που μας αποτρέπει από τη δυνατότητα να κάνουμε όσα κάνει μια φυσιολογική χώρα της Ευρώπης. Όταν δεν ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα, όταν υπάρχουν πάμπολλοι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο δεν έχουμε ορθά αποτυπωμένα έσοδα», τόνισε.
Καλά κρασιά του λέμε εμείς...