Weather - Καιρός

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Bασίλισσα!


Τεσσάρα η Ρεάλ, διπλό η Γιουνάιτεντ

Σκορ και θέαμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία διέλυσε με 4-0 τη Λιόν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχωρίζουν οι δύσκολες εκτός έδρας νίκες των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ιντερ σε Ρουμανία και Γαλλία αντίστοιχα επί των Οτελούλ και Λιλ. Στο 1-1 έμειναν Νάπολι και Μπάγερν Μονάχου, ενώ την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Champions League πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Βιγιαρεάλ με 2-1, έχοντας ως ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Σέρχιο Αγουέρο.


1ος όμιλος

Νάπολι - Μπάγερν 1-1 (39' Μπαντστούμπερ αυτ. - 2' Κρόος)
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Σαν Πάολο για την Μπάγερν, αφού οι βαυαροί μπήκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Τόνι Κρόος εκμμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα από τα δεξιά του Ζερόμ Μπόατενγκ για το 0-1.

Στο 39' ο Μπαντστούμπερ, μετά την ενέργεια του Μπάτζιο, έστειλε την μπάλα καταλάθος στα δίχτυα του Νόιερ, ο οποίος είχε να δεχτεί γκολ 1.147 (!) λεπτά, για το 1-1 της Νάπολι, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 49' ο Μάριο Γκόμεζ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κρατήσει το αήττητο για την ομάδα του στον 1ο όμιλο.
Ακόμα κι έτσι, η Μπάγερν εξακολουθεί να βρίσκεται στην 1η θέση με 7 βαθμούς, ακολουθούμενη από τη Νάπολι που έχει 5 και την Μάντσεστερ Σίτι με 4. Στην τελευταία θέση του ομίλου βρίσκεται η Βιγιαρεάλ που ακόμα δεν έχει βαθμό.

Νάπολι (Ματζάρι): Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Καβάνι (81' Ντζεμαϊλί), Μάτζιο, Καμπανιάρο, Χάμσικ (Μασκάρα), Ζουνίγκα, Λαβέτσι, Γκαργκάνο, Καναβάρο, Ινλέρ (Σαντάνα)

Μπάγερν (Χάινκες): Νόιερ, Βαν Μπούιτεν, Ριμπερί (90' Αλάμπα), Μπόατενγκ, Λαμ, Μίλερ, Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ, Γκόμεζ (94' Λουίζ Γκουστάβο), Κρόος, Τίμοστσουκ


Μάντσεστερ Σίτι - Βιγιαρεάλ 2-1 (43' Μαρτσένα αυτ., 93' Αγουέρο - 4' Κάνι)

Ο Σέρχιο Αγουέρο χάρισε  στην Μάντσεστερ Σίτι την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Champions League, με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με Βιγιαρεάλ. Οι ισπανοί μπήκαν πιο δυνατοί στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ με τον Κάνι μόλις στο 4ο λεπτό, όμως ο Κάρλος Μαρτσένα ισοφάρισε καταλάθος με αυτογκόλ στο 43' για λογαριασμό των Πολιτών.

Στο 62' ο Μαντσίνι πέρασε ως αλλαγή τον Αγουέρο στη θέση του Ντε Γιονγκ και αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καθοριστική, αφού ο αργεντίνος σούπερ σταρ εκμεταλλεύτηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων την ασίστ του Πάμπλο Ζαμπαλέτα για να χαρίσει από κοντά τη νίκη στην ομάδα του, που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Ντζέκο, Τζόνσον (40' Μπάρι), Κολάροφ, Νασρί (80' Μίλνερ), Σίλβα, Ντε Γιονγκ (62' Αγουέρο), Γιάγια Τουρέ

Βιγιαρεάλ (Γκαρίδο): Λόπεζ, Ροντρίγκεζ, Μαρτσένα, Ντε Γκούζμαν (89' Γκουλόν), Κάνι (82' Γκασπάρ), Πέρεζ (80' Μουμπάρακ), Ζαπάτα, Καταλά, Βαλέρο, Σοριάνο, Ρόσι


2ος  όμιλος

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Τραμπζονσπόρ 3-0 (29', 86' Ντουμπιά, 76' Καούνια)
Ενα άνετο απόγευμα πέρασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Λουζνίκι, αφού επικράτησε εύκολα  3-0 της τουρκικής Τραμπζονσπόρ, την οποία και έπιασε στη δεύτερη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σεϊντού Ντουμπιά, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο 29ο και το 86ο λεπτό αντίστοιχα. Στο ενδιάμεσο, το 2-0 είχε κάνει ο Αλεξάντρ Καούνια.


ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Σλούτσκι): Γκαμπούλοφ, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Ντουμπιά (87' Ραχιμιτς), Λοβ, Ντζαγκόεφ, Μαμάεφ (70' Σεμπέρας), Τόσιτς (62' Καούνια), Αλντονίν, Β. Μπερεζούτσκι, Φεντότοφ

Τραμπζονσπόρ (Γκιουνές): Ζενγκίν, Τσεχ (75' Σαπάρα), Γκλοβάτσκι, Αλτιντόπ (91' Ακγκούν), Μιερτζεζέφσκι, Ζοκορά, Κολμάν, Κατσάρ, Αλανζίνιο (46' Μπρόζεκ), Τσελούστκα, Μπαλτσί


Λιλ - Ιντερ 0-1 (21' Πατσίνι)

Παρά την προβληματική εικόνα που συνεχίζει και παρουσιάζει, η Ιντερ έφυγε με μία υπερπολύτιμη νίκη με 0-1 από την έδρα της Λιλ και σκαρφάλωσε στην 1η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς. Το σύνολο του Κλαούντιο Ρανιέρι βασίστηκε στην άμυνά του για να αρπάξει αυτό το διπλό, που προήλθε από το γκολ του Τζιαμπάολο Πατσίνι στο 21ο λεπτό.


Λιλ (Γκαρσία): Ενιεάμα, Ντεμπουσί, Μπαλμόντ (81' Γκουέγιε), Σόου, Χαζάρντ, Πεντρετί (62' Παγιέτ), Μπεριά, Τσεντζού, Μαβουμπά, Μπασά, Κόουλ (74' Ομπράνιακ)

Ιντερ (Ρανιέρι): Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Πατσίνι (81' Μιλίτο), Μότα, Σνάιντερ (67' Στάνκοβιτς), Μαϊκόν, Καμπιάσο, Κίβου, Ζάρατε (63' Ομπι), Ναγκατόμο


3ος όμιλος

Βασιλεία - Μπενφίκα 0-2 (20' Μπρούνο Σέζαρ, 75' Καρντόζο)
Η Μπενφίκα δεν έπεσε θύμα της Βασιλείας και με το διπλό που πήρε μέσα στο Σεντ Τζέικομπς πέρασε μόνη πρώτη στον 3ο όμιλο. Το σκορ για τους Αετούς της Λισαβόνας άνοιξε στο 20' ο Μπρούνο Σέζαρ, μετά από πολύ όμορφη ομαδική  προσπάθεια, ενώ το τελικό 2-0 έκανε στο 75' ο Οσκαρ Καρντόζο, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή μόλις πέντε λεπτά πριν.


Βασιλεία (Βόγκελ): Σόμερ, Χο, Ντράγκοβιτς, Χούγκελ (85' Τσίπερφιλντ), Στρέλερ, Α. Φράι, Σακίρι, Αμπραχαμ, Φ. Φράι (66' Ζουά), Στεϊνχόφερ, Ξάκα (80' Καμπράλ)

Μπενφίκα (Ζεσούς): Αρτούρ, Εμερσον, Λουιζάο, Χάβι Γκαρσία, Μπρούνο Σέζαρ, Αϊμάρ (67' Νολίτο), Μάξι Περέιρα (78' Βίτορ), Ροντρίγκο (70' Καρντόζο), Γκαϊτάν, Γκαράι, Βίτσελ


Οτελούλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (64' π., 92' π. Ρούνεϊ)

Σκούρα τα βρήκε στη Ρουμανία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία χρειάστηκε δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ στο δεύτερο μέρος για να πάρει τελικά την πρώτη της νίκη στον όμιλο.

Οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο και η αποστολή τους έγινε ακόμα πιο δύσκολη στο 66' όταν αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα ο Νεμάνια Βίντιτς για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκάμπριελ Γκιουργκίου. Δύο λεπτά πριν, βέβαια, ο Ρούνεϊ είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του από την άσπρη βούλα, ενώ από το ίδιο σημείο έγραψε το  τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οτελούλ (Μουντεάνου): Γκράχοβατς, Ράπα, Φίλιπ, Αντάλ, Φρούνζα (83' Ιλιε), Κοστίν, Πουνόσεβατς (87' Βιλιάντι), Σαλαγκεάνου, Νεάγκου (72' Πένα), Γκιουργκίου, Περεντίγια

Μάντσεστερ Γ. (Φέργκιουσον): Λιντεργκάαρντ, Εβρά, Αντερσον, Ρούνεϊ, Σμόλινγκ, Ερνάντεζ, Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι, Φάμπιο (76' Τζόουνς), Βαλέντσια (71' Εβανς)


4ος όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης - Λιόν 4-0 (19' Μπενζεμά, 47' Κεντίρα, 55' αυτ. Γιορίς, 81' Ράμος)
Ντέρμπι στα χαρτιά αποδείχθηκε η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Λιόν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, αφού η Βασίλισσα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους γάλλους, τους οποίους σκόρπισε με 4-0. Το σκορ άνοιξε στο 19' ο Μπενζεμά, ο οποίος βρήκε για μία ακόμη φορά στόχο απέναντι στην πρώην ομάδα του, ενώ ακολούθησαν τα γκολ των Κεντίρα, Γιορίς (αυτογκόλ) και Ράμος.

Η Ρεάλ παρέμεινε έτσι αήττητη και με το απόλυτο των βαθμών μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές και δείχνει ότι πάρα πολύ δύσκολα δεν θα τερματίσει στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κεντίρα (61' Κοεντράο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (72' Ιγκουαΐν), Εζίλ (66' Κακά), Μαρσέλο, Αλόνσο, Αρμπελόα, Ντι Μαρία

Λιόν (Γκαρντ): Γιορίς, Κονέ, Λοβρέν, Σέλστρεμ, Γκουρκίφ (66' Εντερσον), Μπαστός, Ρεβεγιέρ, Φοφανά, Γκομίς (80' Νταμπό), Μπριάντ, Σισοκό


Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αγιαξ 0-2 (49' Μπέριγκτερ, 90' Ερικσεν)

Νίκη που τον βάζει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League πέτυχε ο Αγιαξ, ο οποίος πέρασε από το Ζάγκρεμπ, επικρατώντας με 2-0 της τοπικής Ντιναμό. Τα γκολ για την ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49' και στο 90' οι Μπέριγκτερ και Ερικσεν αντίστοιχα. Με αυτή τη νίκη, ο Αίαντας ισοβαθμεί με τη Λιόν στη 2η θέση με 4 βαθμούς, ενώ η Ντιναμό ακόμα δεν έχει σπάσει το ρόδι, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.


Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Τζούρτσιτς): Κελάβα, Ιμπάνιεθ, Σίμουνιτς, Κατέγιο (80' Τόμετσακ), Λέκο, Σαμίρ, Τονέλ, Μπαντέλ (46' Κόβατσιτς), Μπεκιράι (70' Πόκριβατς), Βίντα, Ρουκάβινα

Αγιαξ (Ντε Μπουρ): Βερμέερ, Βαν ντερ Βιλ, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνχεν, Ανίτα, Ενό, Σουλεϊμάνι, Ερικσεν (93' Λοντέιρο), Ντε Γιονγκ, Γιάνσεν, Μπέριγκτερ (70' Μπουλίκιν)