Weather - Καιρός

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπήρξε συμφωνία!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΡΦΩΜΑ!

Την ώρα που η Ελλάδα περιμένει εναγωνίως την έκθεση της Τρόικα προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης, το πρακτορείο Reuters με δημοσίευμά του, κάνει λόγο για συνέχιση των συνομιλιών, διαψεύδοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία οι διαπραγματεύσεις με τους Τροικανούς ολοκληρώθηκαν...

«Οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης συνεχίζονται και δεν υπήρξε τελική συμφωνία» μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα, κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του ΔΝΤ, ενώ σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στην οποία θα εξεταστεί το αντίστοιχο μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ανώτερος αξιωματούχος της Τρόικα δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι η 6η δόση θα εκταμιευτεί, «μόνο όταν η Αθήνα κάνει περισσότερα για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με στέλεχος του ΔΝΤ, χωρίς την ενίσχυση, η Αθήνα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά τον επόμενο μήνα, προκαλώντας την χρεοκοπία που θα συμπαρασύρει τη ζώνη του ευρώ σε μια βαθύτερη κρίση του χρέους. Νωρίτερα πηγή προσκείμενη στην τρόικα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι χθες στέλεχος του ΔΝΤ εκτίμησε ότι η ολοκλήρωση της κατάρτισης της έκθεσης της τρόικας θεωρείται ζήτημα ημερών, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε από την πλευρά του πως η έκθεση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.