Weather - Καιρός

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Xαιρέτησε ο Μανόλο.... Ηρθε ο Κωστένγλου


Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν σχεδόν 12 ώρες (με δύο διαλείμματα για... φαΐ), η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησαν στην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους....
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, μάλιστα, η ΠΑΕ γίνεται προσπάθεια να φανεί πως το «διαζύγιο» ήταν φιλικό, φτάνοντας, όπως συνήθως συμβαίνει σε ανακοινώσεις της ΑΕΚ επί προεδρίας Αδαμίδη, στο λαϊκισμό: «ο Μανόλο θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια».
Συνοδεύτηκε, δε, από γραπτή δήλωση του Χιμένεθ: «Αποχωρώ συναινετικά από την ΑΕΚ, τρέφοντας τα καλύτερα και ειλικρινέστερα συναισθήματα για την ομάδα, τον κόσμο και τη διοίκηση. Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ, και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα, όπως και όλοι, μέσα μου. Θεωρώ πως είναι ώρα για μια αλλαγή προς όφελος και καλό όλων. Έτσι δεν λέω “αντίο”, αλλά εις το επανιδείν». 
Την... πραγματική άποψη του Χιμένεθ για την αποχώρησή του, βέβαια, θα την μάθουμε όταν επιστρέψει στην Ισπανία, έχοντας εξασφαλίσει την αποζημίωσή του.... Και μιλάμε για περίπου 700.000 ευρώ!
Ο Χιμένεθ δεν διεκδίκησε τα χρήματα που θα δικαιούνταν έως το τέλος της σεζόν, αλλά μόνο τα φετινά δεδουλευμένα και τα περσινά οφειλόμενα, ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, που μαζί με τα οφειλόμενα στους συνεργάτες του θα φτάσει τα 1,2 εκατ. ευρώ. Συνεπώς το μπάτζετ για τον επόμενο προπονητή είναι ανύπαρκτο και η λύση του Νίκου Κωστένογλου μονόδρομος...
Τα γράψαμε και χτες αυτά....