Weather - Καιρός

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

MONO νίκη το βράδυ...


Έτοιμη να αντιμετωπίσει τη σημερινή (9.45 μ.μ., Mega) «με αυτοπεποίθηση αλλά χωρίς άγχος», όπως επιθυμεί ο Φερνάντο Σάντος, είναι η Εθνική Ελλάδος (18 β.), που υποδέχεται στο Καραϊσκάκη την Κροατία (19 β.) και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να προσπεράσει τους Κροάτες και να βρεθεί πρώτη στον όμιλο.
Εφόσον τα καταφέρει, θα πρέπει την Τρίτη να υπερασπιστεί το προβάδισμά της στη Γεωργία, όπου θα της αρκεί η ισοπαλία, καθώς θα υπερτερεί των Κροατών στην ισοβαθμία, προκειμένου να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Από εκεί και πέρα, εφόσον δεν μπορέσει να νικήσει η Ελλάδα, οφείλει να κρατήσει τουλάχιστον την ισοπαλία, ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητές της να καταταγεί καλύτερη δεύτερη των 9 ομίλων, θέση που επίσης οδηγεί απευθείας στο Euro.
Το προβάδισμα, βέβαια, αυτήν τη στιγμή έχει η Δανία (που στη σχετική βαθμολογία έχει ένα βαθμό περισσότερο από την Ελλάδα και της απομένουν τα ματς με Κύπρο και Πορτογαλία, ενώ έχει και καλύτερη διαφορά γκολ, +5 έναντι +3) και η τρίτη βασική διεκδικήτρια είναι η Σουηδία (ισόβαθμη με την Ελλάδα, της απομένουν τα ματς με Φινλανδία και Ολλανδία, +8 διαφορά γκολ).
«Πρέπει να έχουμε την πρωτοβουλία» 
Το σίγουρο είναι πως οι Έλληνες φίλαθλοι θα δώσουν δυναμικό «παρών», στο πλευρό της Εθνικής, καθώς μέχρι χθες το βράδυ είχαν μείνει απούλητα μόλις 1.800 εισιτήρια. Όπως όλα δείχνουν, ο Σάντος θα παρατάξει τους Τζόρβα, Ζαραδούκα, Α. Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Τοροσίδη, Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη, Γκέκα.
Σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος, το παιχνίδι θα κριθεί «στον τρόπο με τον οποίο θα βγάλουν οι δύο ομάδες τα χαρακτηριστικά τους στο παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάτι που θα μας αιφνιδιάσει. Χρειάζεται συγκέντρωση. Έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο, έχουμε δουλέψει και πρέπει να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα πρέπει να έχουμε καλή κατοχή της μπάλας και να βγάλουμε ευκαιρίες. Από τη στιγμή που και οι δύο θέλουν τη νίκη, θα είναι δύσκολο ματς. Οι παίκτες θα τα δώσουν όλα και πιστεύω ότι θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα». 
Από την πλευρά του, ο Σλάβεν Μπίλιτς φαίνεται πως θα επιλέξει για το βασικό σχήμα τον Πλετίκοσα στο τέρμα, τους Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Βουκόγεβιτς, Μόντριτς ως δίδυμο κεντρικών μέσων, με τους Κράνιτσαρ και Μάντζουκιτς στα άκρα και στην επίθεση τους Γέλαβιτς και Πέρισιτς.