Weather - Καιρός

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 επί της Σάμροκ Ρόβερς

Η πόρτα της πρόκρισης παραμένει ορθάνοιχτη για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κέρδισε τους Σάμροκ Ρόβερς με 2-1 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Η πόρτα της πρόκρισης παραμένει ορθάνοιχτη για τον ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι λαχτάρησε χθες βράδυ στην Τούμπα, αλλά κατάφερε να κάνει το... καθήκον της και να κερδίσει τους Σάμροκ Ρόβερς με 2-1 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Εφόσον κάνει το ίδιο και στο Δουβλίνο σε δύο εβδομάδες, θα έχει την τύχη στα χέρια της και, στη χειρότερη περίπτωση, θα αρκεί απλή νίκη επί της Ρούμπιν την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, για να προκριθεί. Αν οι Ρώσοι δεν κερδίσουν την Τότεναμ στο Καζάν, τότε μπορεί να αρκεί και η ισοπαλία.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε τους Ιρλανδούς, κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 12’ με δυνατό σουτ του Λάζαρ έξω από την περιοχή, αλλά όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να κάνει κλασική ευκαιρία, να την αξιοποιήσει και να καθαρίσει το παιχνίδι πριν από το ημίχρονο, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας. Στο 40’, μάλιστα, ο Φιλανδός Ασούμα δεν του έδωσε κι ένα καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Λάζαρ από τον Όμαν μέσα στην περιοχή.Στο δεύτερο ημίχρονο η Σάμροκ πάγωσε την Τούμπα, με τον Σέπαρντ να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο 48’, και ο ΠΑΟΚ άρχισε να τρέχει. Όπως και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, οι παίκτες του Μπόλονι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσαν να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας των Ιρλανδών και να μπουν στην περιοχή. Αυτή τη φορά τη λύση έδωσε ο Βιεϊρίνια με ένα ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 63’, πετυχαίνοντας το γκολ που έδιωξε το άγχος πάνω από την Τούμπα κι έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (28’ Σνάουτσνερ), Αρίας, Λάζαρ, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (88’ Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (62’ Γεωργιάδης).
ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ: Τόμπσον, Σάλιβαν, Ομάν, Μάρεϊ, Στίβενς, Ράις, Ο΄ Ντόνελ, Τέρνερ (74’ Κίλνταφ), Ντένεχι, Πάτερσον (74’ Φιν), Σέπαρντ (84’ Μακ Κέιμπ).
  • Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου:Τότεναμ-Ρουμπίν Καζάν 1-0 (Παβλιτσένκο 33').
Η βαθμολογία 
1. Τότεναμ, 7, 4-1
2. ΠΑΟΚ, 5, 4-1
3. Ρουμπίν Καζάν, 4, 3-2
4. Σάμροκ, 0, 2-8


“Διαδήλωση” και στις κερκίδες της Τούμπας!

Τα όσα γίνονται στην Ελλάδα αυτή την εποχή “αγγίζουν” και την Τούμπα, και οι περίπου 15.000 φίλοι του ΠΑΟΚ που πήγαν χθες στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς έστησαν τη δική τους... διαδήλωση στις κερκίδες! Η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά και τα όσα έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας στο κέντρο της Αθήνας, ήταν άλλωστε νωπά.Αν και στην Ευρώπη απαγορεύονται τα πανό πολιτικού περιεχομένου, στη Θύρα 4 αναρτήθηκε ένα πανό κατά του... ΔΝΤ και μάλιστα στα αγγλικά (“πάρτε δρόμο από δω”), ενώ δεν άργησαν να ξεκινήσουν και τα συνθήματα, που δεν είχαν καμία σχέση με το παιχνίδι!Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ακούστηκαν τα γνωστά συνθήματα για τη Βουλή, ενώ λίγο αργότερα όλη η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό...Πολύ γρήγορα πάντως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έστρεψαν και πάλι την προσοχή τους στο παιχνίδι, δημιουργώντας μια ωραία ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα...Στη Θύρα 8 φιλοξενήθηκαν και οι περίπου 100-150 οπαδοί της Σάμροκ Ρόβερς, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι χωρίς προβλήματα. Οι (φιλήσυχοι) Ιρλανδοί απόλαυσαν την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, καταναλώνοντας... άφθονη μπίρα από το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και απογοητεύτηκαν όταν φτάνοντας στην Τούμπα πληροφορήθηκαν ότι στο γήπεδο δεν πωλείται αλκοόλ...

Aγωνία και για τους Λίνο και Αθανασιάδη που αποχώρησαν από τον αγώνα

Διαστάσεις επιδημίας αποκτούν πλέον οι τραυματισμοί στον ΠΑΟΚ, ο οποίος χάνει τουλάχιστον έναν παίκτη σε κάθε παιχνίδι! Χθες, ο Λίνο αποχώρησε στο 28ο λεπτό, πιάνοντας τον δικέφαλό του και σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις, για να φανεί αν πρόκειται για μια απλή διάταση ή για θλάση, που θα τον θέσει κι αυτόν νοκ άουτ από το παιχνίδι της Κυριακής στο Χαριλάου. Στο 58' αποχώρησε από χτύπημα και ο Αθανασιάδης, η κατάσταση του οποίου θα εξεταστεί σήμερα.Ο Λάζλο Μπόλονι βλέπει την ομάδα του να “αποδεκατίζεται” τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ήδη βγήκαν στα πιτς οι Φωτάκης, Γκαρσία και Τσουκαλάς, που θα χάσουν τα επόμενα παιχνίδια, ενώ στη σημερινή προπόνηση θα φανεί αν οι Κοντρέρας και Μπαλάφας θα μπορέσουν να παίξουν την Κυριακή εναντίον του Άρη.Οι δύο τελευταίοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επιστροφής, αυτήν την εβδομάδα έχουν αρχίσει να ανεβάζουν ρυθμούς και οι πιθανότητες να είναι στο Χαριλάου στη διάθεση του Μπόλονι είναι αρκετές, δίνοντας μία επιπλέον λύση στο κέντρο της άμυνας και στα χαφ, όπου πλέον οι επιλογές είναι οριακές. Στο Χαριλάου, πάντως, διαθέσιμος θα είναι και ο Κατσικάς…

  • Η ευκαιρία του "μικρού". Την ευκαιρία να γράψει ιστορία έχασε χθες ο 18χρονος Στέλιος Κίτσιου, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, λόγω των απουσιών. Αν ο Μπόλονι χρησιμοποιούσε τον νεαρό μέσο, που αποκτήθηκε πριν από τρία χρόνια από τον Παύλο Μελά, θα γινόταν ο πιο μικρός παίκτης του ΠΑΟΚ με συμμετοχή στην Ευρώπη σε ηλικία 18 ετών και 22 ημερών!