Weather - Καιρός

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Kίνητρο VS Γόητρο


ΑΕΚ: Γεμάτη κίνητρα στο ντέρμπι
Για ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότητες σήμερα (8.30 μ.μ., NS1) στο ΟΑΚΑ ετοιμάστηκε η ΑΕΚ, καθώς υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι τόσο (της δεύτερης θητείας) του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της, όσο και μεταξύ των δύο ομάδων μετά το περσινό, ταπεινωτικό για τους «κιτρινόμαυρους» 6-0 στο Καραϊσκάκη...
Όπως είναι φυσικό, ο Κωστένογλου χρησιμοποίησε προχθες το περσινό αποτέλεσμα αλλά και την αφ’ υψηλού αίσθηση με την οποία φαίνεται πως αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό το ντέρμπι προκειμένου να... πωρώσει τους παίκτες του, άλλωστε αν δεν παρουσιαστούν με «το μαχαίρι στα δόντια», λιγοστές πιθανότητες έχουν απέναντι σε μια ποιοτικά ανώτερή τους και ευρισκόμενη σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ομάδα.Όχι όμως και τόσο ανώτερη ώστε να δικαιολογείται η υπεραισιοδοξία που έχει καλλιεργηθεί στους «ερυθρόλευκους», κάτι βέβαια που καλούνται πλέον να αποδείξουν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ.Ο Κωστένογλου δείχνει πως σε μεγάλο βαθμό έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει, καθώς και χθες δοκίμασε το ίδιο σχήμα, με μοναδική διαφοροποίηση τη χρησιμοποίηση του Καράμπελα αντί του Κοντοέ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα, ο Αραμπατζής θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια (ο Κωνσταντόπουλος παραμένει ακόμα τραυματίας), ενώ στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Γεωργέας και Καράμπελας και στο κέντρο της οι Μανωλάς και Κάλα.Ο Δέλλας επέστρεψε χθες στις προπονήσεις και εφόσον δείξει έτοιμος θα πάρει τη θέση του Κάλα, ωστόσο το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Επίσης, αν ο Μιραλάς αγωνιστεί στα αριστερά, τότε ίσως να πρέπει να προτιμηθεί ο -σαφώς πιο ταχύς και με περισσότερες δυνάμεις- Κοντοές για το δεξί άκρο της άμυνας. Από εκεί και πέρα, αμυντικός μέσος θα είναι ο Μάκος, με τον Βάργκας στα δεξιά του και τον Λαγό στα αριστερά του.
Μια τριάδα που προσφέρει και τρεξίματα και ισορροπία σε ανασταλτικά και οργανωτικά καθήκοντα, η οποία με τον Γκερέιρο αντί του Λαγού γίνεται πιο επιθετικογενής και με τον Γκέντσογλου αντί του Λαγού πιο αμυντικογενής. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να βρεθεί ο Λυμπερόπουλος, με τους Γκουντγιόνσεν και Λεονάρντο αριστερά και δεξιά του.
Τέλος, η διοίκηση της ΑΕΚ εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία ζητά κόσμια συμπεριφορά από τους οπαδούς της, λόγω και των πολύ αυξημένων προστίμων και ποινών που προβλέπονται φέτος.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Νίκη για... μήνυμα και πρωτιά
Τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την υποτίμηση της ΑΕΚ διέγνωσε αναμενόμενα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και χθες προσπάθησε να προσγειώσει... παίκτες και οπαδούς εν όψει του σημερινού ντέρμπι, στο οποίο, εφόσον επικρατήσουν οι «ερυθρόλευκοι», θα στείλουν σαφές μήνυμα στους ανταγωνιστές τους στη μάχη για το φετινό τίτλο, ενώ θα παραμείνουν και στην κορυφή της βαθμολογίας με λιγότερα παιχνίδια από τους αντιπάλους τους...
«Δεν πρέπει καθόλου να θυμόμαστε και να σκεφτόμαστε το προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, καθώς έχουν αλλάξει πάρα πολλά από τότε. Η ΑΕΚ έχει διαφορετικές ανάγκες τώρα, έχει διαφορετικό προπονητή και δεν μας προσφέρει τίποτα να σκεφτόμαστε το περσινό παιχνίδι. [...] Πέρυσι, όταν πήγαμε στην έδρα τους, ο κόσμος επίσης μας θεωρούσε φαβορί. Όμως σε όλα τα ντέρμπι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και παίζεται λίγο ποδόσφαιρο. Πέρυσι είχε γίνει ένα κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και σε μία από τις τελευταίες φάσεις δεχτήκαμε το γκολ. [...] Επίσης, στο γήπεδο θα δούμε πόσο έχει επηρεάσει η διακοπή τόσο εμάς όσο και την ΑΕΚ», όπως τόνισε στη Nova ο προπονητής του Ολυμπιακού.Από εκεί και πέρα, ο Βαλβέρδε δείχνει να έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στη σύνθεση που θα παρατάξει, με τον Κοστάνσο να παραμένει κάτω από τα δοκάρια, όπως και τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο. Στο κέντρο της άμυνας θα βρεθούν πιθανότατα ο Αβραάμ και ο Μέλμπεργκ, καθώς ο Βαλβέρδε τόνισε πως ο Σουηδός επέστρεψε σε καλή κατάσταση, ωστόσο δεν αποκλείεται να τον αφήσει εκτός εν όψει Ντόρτμουντ και να βάλει τον Μαρκάνο.
Προβάδισμα για το δεξί άκρο της άμυνας έχει ο Μοντέστο, καθώς, όπως επεσήμανε και ο Βάσκος τεχνικός, ο Μανιάτης προπονείται μεν κανονικά τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ετοιμοπόλεμος. Με τον Κορσικανό σε θέση δεξιού μπακ, την τριάδα του κέντρου θα αποτελέσουν οι Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα. Σίγουροι για την επιθετική τριάδα θεωρούνται οι Τζιμπούρ (στην κορυφή) και Μιραλάς και η τρίτη θέση διεκδικείται από Φουστέρ και Αμπντούν.