Weather - Καιρός

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Βροχερό τριήμερο...


Νέα επιδείνωση του καιρού
 Για βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προειδοποιεί η ΕΜΥ.

Χαλάει και πάλι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που προειδοποιεί ακόμα και για χιόνια.
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα είναι βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ, ενώ θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική, οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Πυκνές νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σημειωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος το Σάββατο, νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Τα φαινόμενα στα δυτικά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα παροδικά και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση.