Weather - Καιρός

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πετρέλαιο θέρμανσης ούτε για δείγμα!


Ούτε σταγόνα πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά πρώτη μέρα διάθεσής του
Αν ξεκινούσε κανονικά η διάθεσή του, οι τιμές σύμφωνα με στελέχη των εταιριών εμπορίας θα ήταν κάτω από τα 0,96-0,98 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 30 με 40% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή «πρεμιέρα».


Ούτε σταγόνα... πετρελαίου θέρμανσης δεν διαθέτουν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, αφού αν και σήμερα Παρασκευή είναι η πρώτη μέρα διανομής του, εντούτοις η απεργία των τελωνειακών κρατά κλειστές τις δεξαμενές.

Αν ξεκινούσε κανονικά η διάθεσή του, οι τιμές σύμφωνα με στελέχη των εταιριών εμπορίας θα ήταν κάτω από τα 0,98 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 30 με 40% πάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή «πρεμιέρα».
Η απεργία των τελωνειακών στην περίπτωση που κρατήσει αναμένεται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά. Και ήδη το πρώτο πρόβλημα φαίνεται κι είναι αυτό της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.
Ελλείψεις αναμένεται να εμφανιστούν και στα καύσιμα καθώς δεν είναι δυνατόν να εκτελωνιστούν. Αν δε, σπεύσουν οι καταναλωτές μαζικά να προμηθευτούν βενζίνη, τότε, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, τα πρατήρια θα... στεγνώσουν από Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.
Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ιδίως όσες εισάγουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα, ενώ καίριο πλήγμα θα δεχτούν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, σε μία περίοδο μάλιστα κατά την οποία προσφέρουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία.