Weather - Καιρός

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

O ΓΑΠ είναι ικανοποιημένος!


Ή στραβός είναι ο γυαλός ή εμείς.... κουρευόμαστε!
Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και με τη μείωση του χρέους έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες για «κούρεμα» 50%...
 Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική Βουλή».

«Αυτό που είπε η κ. Μέρκελ και αυτό που λέμε εμείς δεν είναι σε αντιδιαστολή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ώστε να είναι καλύτερη η λειτουργία του κράτους, να πάμε σε μια αναπτυξιακή πορεία. Είναι ένα πρόγραμμα κάποιων ετών.
Οι δανειστές θέλουν την επιτυχία του και εμείς το θέλουμε αυτό. Ζητήσαμε τη βοήθεια. Δεν θέλω κάθε τρεις μήνες να γίνεται ένα σόου. Θέλω να είναι εκεί επί τόπου και να λύνονται τα όποια προβλήματα. Τα συμπεράσματα λένε ότι η τελική ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής Βουλής, του ελληνικού δημοσίου. Εμείς θα φτιάξουμε τη χώρα», υπογράμμισε...

Αναφορικά με το ζήτημα των 180 ψήφων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο κόσμος θέλει αλλαγές κι όχι εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα σύμβαση θα περάσει με την κοινοβουλευτική δύναμη του κυβερνώντος κόμματος.

Το θέμα σχολίασε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, αναφέροντας πως «αδυνατώ να πιστέψω ότι έστω και μία πολιτική δύναμη, έστω και ένας υπεύθυνος πολιτικός αρχηγός δεν θα υπογράψει αυτή τη συμφωνία».
Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι αυτήν την έννοια είχε η τοποθέτησή του περί 180 ψήφων και η σχετική ενημέρωση που έκανε στους πολιτικούς αρχηγούς «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης όσους τις προηγούμενες ημέρες λασπολόγησαν και καλλιεργούσαν κλίμα ηττοπάθειας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας».
Χαρακτήρισε μάλιστα τη συμφωνία ως μία νέα «καλύτερη» συμφωνία από της 21ης Ιουλίου. «Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματά της», ανέφερε.
«Αίρονται τα βάρη από τον ελληνικό λαό και μεταφέρονται στις τράπεζες, οι οποίες εξυγιαίνονται».

Σημείωσε τέλος ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι διασφαλισμένα, υπογραμμίζοντας ότι «οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι μπορούν να είναι ήσυχοι».
Καθησυχάζουν για καταθέσεις και συντάξεις
Τη θέση ότι η συμφωνία που επετεύχθη είναι πολύ καλύτερη απ' αυτήν της 21ης Ιουλίου, συμμερίστηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, τόνισε ότι είναι λογικό να έχουμε μια στενή συνεργασία με την επιτροπή για παροχή τεχνικής βοήθειας, ξεκαθαρίζοντας πως κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα δεν απειλείται. Όπως είπε «αντί για το νταβαντούρι να έρχονται κάθε τρεις μήνες, θα είναι μόνιμα στη χώρα»...
Αναφορικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, σημείωσε ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα διατεθούν 600 δισ. ευρώ για τις συντάξεις.
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι θετική και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις σε σχέση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου», τόνισε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι οι συντάξεις είναι πλήρως κατοχυρωμένες και η όποια αναπλήρωση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων θα καλυφθεί από το ελληνικό δημόσιο. 

Τόνισε επίσης, ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, καθώς υπάρχει ειδική παράγραφος για την ρευστότητα και ενίσχυση των τραπεζών.