Weather - Καιρός

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πάμε για τρίποντο όχι για έναν πόντο!


Για τη νίκη, την πρόκριση και... το δώρο
Ο Φερνάντο Σάντος έγινε χθες 57 ετών, ωστόσο περιμένει σήμερα το δώρο του από τους Έλληνες διεθνείς, που καλούνται να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία στη Γεωργία (8.00 μ.μ., Mega) ώστε να προκριθούν για τρίτη διαδοχική φορά στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, συμμετέχοντας έτσι στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.
"Περιμένω το δώρο για τα γενέθλιά μου από τους ποδοσφαιριστές μου στο παιχνίδι της Τρίτης. Είναι κάτι που κυνηγάμε από το ξεκίνημα της διοργάνωσης και είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά θα δώσουν τα πάντα και πιστεύω θα είναι ένα ωραίο δώρο να μοιραστούμε όλοι μαζί» σχολίασε ο Σάντος, που ξεκαθάρισε πως η Εθνική δεν θα παίξει... για το βαθμό: «Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ότι βολευόμαστε με την ισοπαλία. Θα κατέβουμε για τη νίκη. Αν κατέβουμε για την ισοπαλία, θα αλλοιώσουμε την ταυτότητα της ομάδας». 
Άλλωστε, σε αυτή την παγίδα έπεσε και ο Σλάβεν Μπίλιτς με την Κροατία στο Καραϊσκάκη και σήμερα (8 μ.μ.) στη Ριέκα κόντρα στη Λετονία θα δώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (ήτοι την... αυτοκτονία της Εθνικής Ελλάδος στη Γεωργία) το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της Κροατίας, η οποία θα πορευτεί με άλλον προπονητή (πιθανότατα τον Ζλάτκο Κράνιτσαρ) στα μπαράζ.
«Η Γεωργία είναι καλή ομάδα, δουλεμένη, με καλό προπονητή. Είναι καλά οργανωμένη και προσπαθεί να βγάλει την ταυτότητά της μέσα στο γήπεδο. Έτσι, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους της. Έχοντας αυτό στο μυαλό μας, θα βγούμε για να νικήσουμε, αν και η ισοπαλία είναι επίσης ένα καλό αποτέλεσμα» συμπλήρωσε ο Σάντος, που αποκάλυψε και την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει.Οι αλλαγές που θα κάνει σε σχέση με την Κροατία είναι οι απολύτως επιβεβλημένες, ήτοι ο Βύντρα θα πάρει τη θέση του τραυματία Τοροσίδη, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τη θέση του τιμωρημένου Αβραάμ, ο Σπυρόπουλος τη θέση του τιμωρημένου Ζαραδούκα και ο Χαριστέας τη θέση του τιμωρημένου Σαμαρά.
Από την πλευρά του ο Τιμούρ Κετσπάγια, όπως όλα δείχνουν, θα παρατάξει τους Ρεβιασβίλι, Καλάτζε, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Χουμπούτια, Κομπιασβίλι, Κανκάβα, Ταργκαμάτζε, Ιασβίλι, Μαρτβαλάτζε, Εμτσελίτζε.
Οπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής της Γεωργίας: «Για όλους μας το κίνητρο είναι το να φοράς τη φανέλα της Εθνικής. Δεν υπάρχουν άλλα κίνητρα ούτε λεφτά ούτε τίποτα άλλο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση. Πέρασα ωραίες και άσχημες στιγμές στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το αυριανό (σημερινό) ματς. Αν μπορεί η Ελλάδα να είναι καλύτερη από εμάς και μας νικήσει, χαλάλι της. Αλλά εμείς θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη».