Weather - Καιρός

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Οι TOP 11 μεταγραφές

Μια ενδεκάδα που κοστίζει... χρυσάφι.
Οι μεταγραφές στην Ευρώπη τελείωσαν την προηγούμενη Τετάρτη και το παζάρι μπορεί να μη θύμισε τις παλιές εποχές, είχε όμως «νικητές» και «ηττημένους».
Σύλλογοι ξόδεψαν εκατομμύρια ευρώ, με πρώτη τη Μάντσεστερ Σίτι που έδωσε 95 εκατ. για να ενισχυθεί (!), ενώ οι Αραβες της Παρί Σεν Ζερμέν ακολούθησαν με 89 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές.
«Ηττημένες» ήταν ομάδες όπως η Αρσεναλ, που παραχώρησε Φάμπρεγκας και Νασρί στην ίδια μεταγραφική περίοδο και αποδυναμώθηκε, ενώ κερδισμένος ήταν ο Σαμουέλ Ετό που αγάπησε τη... Ρωσία και μετακόμισε στην Ανζί με ετήσιες απολαβές 20,5 εκατ. ευρώ, δύο φορές μεγαλύτερες από εκείνες του Λιονέλ Μέσι!
ΣΑΜΟΥΕΛ ΕΤΟ
Ο «πρίγκιπας του Νταγκεστάν» έριξε μαύρη πέτρα στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ και στη χλιδή των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τη Ρωσία. Η πρόταση της Ανζί στην Ιντερ για την απόκτηση του Καμερουνέζου με 26 εκατ. ευρώ δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο οι απολαβές που προσέφερε η ρώσικη ομάδα στον παίκτη: 20,5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο του τριετούς συμβολαίου!
ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ
Ο «Κουν» ψαχνόταν από πέρυσι για να φύγει από την Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως άλλοτε ο... άνεμος τον πήγαινε στην Τσέλσι, άλλοτε στη Γιουβέντους, ενώ στις... άπνοιες έμενε στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ. Τελικά, η Μάντσεστερ Σίτι απέδειξε ότι ήθελε τον παίκτη περισσότερο απ’ όλους και τον πήρε με 45 εκατ. ευρώ, λίγα λιγότερα από τη ρήτρα του συμβολαίου του.
ΣΕΣΚ ΦΑΜΠΡΕΓΚΑΣ
Η τρίτη «σεζόν» του σίριαλ έριξε αυλαία. Ο,τι δεν κατάφερε τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους η Μπαρτσελόνα το πέτυχε το καλοκαίρι, αφού η πίεση που άσκησε ο Σεσκ Φάμπρεγκας στην Αρσεναλ και τα 29 εκατ. ευρώ (συν κάποια μπόνους) που προσέφερε η κάτοχος του Τσάμππιονς Λιγκ στους «κανονιέρηδες», τον έστειλαν πίσω στη γενέτειρά του.
ΣΑΜΙΡ ΝΑΣΡΙ
Αν η Μάντσεστερ Σίτι κατέθετε πρόταση στην Αρσεναλ για τον Σαμίρ Νασρί μετά την πώληση του Φάμπρεγκας, σίγουρα οι «κανονιέρηδες» θα το σκεφτόταν διπλά. Ομως η πρόταση για τον Γάλλο ήρθε νωρίτερα και η ομάδα τού Λονδίνου είπε αμέσως ναι στα 27,5 εκατ. ευρώ που πρόσφεραν οι «πολίτες». Ετσι δυνάμωσαν τη μεσαία γραμμή τους και αποδυνάμωσαν εκείνη μίας αντιπάλου στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΡΑΝΤΑΜΕΛ ΦΑΛΚΑΟ
Πέρυσι διέλυσε τα δίχτυα του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε το ευρωπαϊκό τρόπαιο με την Πόρτο και μαζί το νταμπλ στην Πορτογαλία. Ηρθε, λοιπόν, η ώρα να ανοίξει τα φτερά του ο Κολομβιανός στράικερ, αλλά έπρεπε να βρεθεί ομάδα με πολλά λεφτά. Αυτή ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έδωσε 40 εκατ. ευρώ -σχεδόν όσα πήρε για τον Αγκουέρο- για να λύσει το πρόβλημα του γκολ.
ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ
Ωστόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πούλησε μόνον έναν αλλά δύο στράικερ τη φετινή μεταγραφική περίοδο. Ο Ντιέγκο Φορλάν είχε βαλτώσει στη Μαδρίτη πέρυσι και, όταν εμφανίστηκε η Ιντερ με πρόταση αγοράς του, ούτε η Ατλέτικο ούτε ο παίκτης είπε όχι. Τα 5 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι «νερατζούρι» φαντάζουν λίγα, αλλά απέκτησαν έναν σπουδαίο σκόρερ.
ΧΑΒΙΕΡ ΠΑΣΤΟΡΕ
Απασχόλησε πολλές ομάδες, αλλά η Παλέρμο ζητούσε τον ουρανό με τα άστρα. Τελικά, οι Ιταλοί πήραν όσα... ζητούσαν από μια ομάδα-έκπληξη, την Παρί Σεν Ζερμέν, για την οποία οι νέοι Αραβες ιδιοκτήτες έχουν μεγάλα όνειρα. Γι’ αυτό δεν είχαν πρόβλημα να δώσουν 43 εκατ. ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό στράικερ, όπως και έγινε.
ΑΛΕΞΙΣ ΣΑΝΤΣΕΣ
Πριν από δύο χρόνια ελάχιστοι ήξεραν τον επιθετικό που έσκιζε δίχτυα με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ. Η Ουντινέζε επένδυσε πάνω του και... πληρώθηκε καλά, αφού η Μπαρτσελόνα έδωσε 26 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Οι Καταλανοί προσπάθησαν να ρίξουν την τιμή, αλλά η Ουντινέζε αποδείχθηκε σκληρή στις διαπραγματεύσεις.
ΜΑΝΟΥΕΛ ΝΟΪΕΡ
Τον προηγούμενο χειμώνα με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτισε τους οπαδούς της Σάλκε, επειδή είχε ήδη συμφωνήσει με την Μπάγερν. Αυτός είναι και ο λόγος που η μετακίνηση του Μανουέλ Νόιερ στο Μόναχο δεν προκάλεσε αίσθηση, παρ’ ότι τα 22 εκατ. ευρώ που δαπάνησε η βαυαρική ομάδα για να τον αποκτήσει είναι τα πιο πολλά για τερματοφύλακα στο φετινό παζάρι.
ΧΟΥΑΝ ΜΑΤΑ
Η Τσέλσι θεώρησε ότι έχει πρόβλημα στα άκρα και ο Αντρές Βίλας-Μπόας είχε μόνον έναν στο μυαλό του. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν χάλασε χατίρι στον Πορτογάλο τεχνικό και έδωσε 26 εκατ. ευρώ μία εβδομάδα πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου για να πάρει τον Χουάν Μάτα από τη Βαλένθια και να ενισχύσει την πτέρυγα.
ΦΑΜΠΙΟ ΚΟΕΝΤΡΑΟ
Ο Ζοζέ Μουρίνιο εμπιστεύεται τους συμπατριώτες του και αποφάσισε να ρίξει λεφτά στα πόδια της Μπενφίκα για να αποκτήσει τον Φάμπιο Κοεντράο. Τα 30 εκατ. ευρώ σίγουρα βαραίνουν τα πόδια του Πορτογάλου μπακ, ιδιαίτερα από τη στιγμή που φέτος έχει μετατραπεί σε ένα είδος χαφ-εξτρέμ σύμφωνα με την επιθυμία του προπονητή του.