Weather - Καιρός

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

3-0 ο Αστέρας Τρίπολης τον ΠΑΟΚ Γλυφάδας

Φάση από το χτεσινό φιλικό

Αν και το τελευταίο που σκέφτονται αυτή τη στιγμή στον Αστέρα Τρίπολης είναι το πώς μπορεί να πήγε η ομάδα στο συγκεκριμένο φιλικό με τον «μαχητικό» στο πρώτο μέρος ΠΑΟΚ Γλυφάδας, η εικόνα της ομάδας στο συγκεκριμένο φιλικό ήταν σε γενικές γραμμές καλή και αφήνει ελπιδοφόρα μηνύματα εν όψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα....
Ο Αστέρας στο συγκεκριμένο ματς ήταν αυτός που είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι, κυρίως στην επανάληψη και κατάφερε να επικρατήσει δίκαια με σκορ 3-0, με τα γκολ του πολύ καλού Χούλι που ήταν ο καλύτερος παίκτης της αναμέτρησης, αλλά και δύο γκολ μετά από ασίστ πάρε-βάλε του Εγκον για τον Ροτζέριο. Αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, όταν σημείωσε το πρώτο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης, στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.
Η «εικόνα» του πρώτου μέρους…
Με φανερή την επιθετική διάθεση στο σχήμα και την τακτική χωρίς βεβαία να παραμελείται η άμυνα ξεκίνησε ο Αστέρας που στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αντιμετώπισε έναν αντίπαλο ο οποίος έπαιζε αρκετά κλειστά στην άμυνα του και σε πολλές περιπτώσεις στο 1/3 του γηπέδου επιστρατεύοντας παράλληλα και κάποια αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.
Ο Αστέρας σ’ αυτό το διάστημα του παιχνιδιού όπως περιγράφει το κόντραεπίθεση, είχε καταφέρει με την καλή κυκλοφορία σε ένα αξιόλογο μέρος του α’ ημιχρόνου να ελέγχει το ματς και να προσπαθεί να σκοράρει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, ενώ φαινόταν πρόσκαιρα και ένα μικρό μειονέκτημα στο δημιουργικό κομμάτι από τον άξονα. Παράλληλα ούτε τα πολλά στημένα (κυρίως κόρνερ) δεν ήταν αρκετά να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη εστία. Μεγάλες στιγμές δεν είχε πολλές πάντως ο Αστέρας με πιο αξιόλογες αυτές στο 19’ όταν μετά από σέντρα του Ράγιος ο Αρσενίεβιτς δεν πρόλαβε με προβολή την επέμβαση του Παγούδη, στο 23’ όταν μετά από ωραία κίνηση του Τσαμπούρη και κεφαλιά του Χούλι η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ και στο 32’ όταν το συρτό σουτ του Αρσενίεβιτς έφυγε κόρνερ μετά από επέμβαση του τερματοφύλακα των «φιλοξενούμενων».
Η «εικόνα» της επανάληψης…
Στην επανάληψη το παιχνίδι ουσιαστικά ξεκλείδωσε από τα αμυντικά χαφ και συγκεκριμένα τον Ουσέρο ο οποίος στο 48’ βρήκε τον εξαιρετικό Χούλι ο οποίος «τιμώρησε» την ολιγωρία της άμυνας και πλασάροντας ιδανικά τον Παγούδη και ανοίγοντας το σκορ...
Από εκείνο το χρονικό σημείο σταδιακά ο Αστέρας επιβλήθηκε ολοκληρωτικά και στην επίθεση, αφού η αντίπαλη άμυνα «μοιραία» ανοίχτηκε και οι παίκτες του Αστέρα βρήκαν πολλές φάσεις και καλές στιγμές μετά από ωραίες συνεργασίες.
Μάλιστα δύο λεπτά μετά το γκολ του Χούλι, ο Ουσέρο με κεφαλιά παραλίγο να σκοράρει, αλλά η μπάλα μετά από περίεργη τροχιά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Οι παίκτες της Αθηναϊκής ομάδας συνέχισαν κατά διαστήματα το σκληρό παιχνίδι με κάποια πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Από εκεί και πέρα πάντως όσο περνούσε η ώρα, η «εικόνα» του Αστέτα ήταν ακόμη καλύτερη. Οι καλές στιγμές συνεχίστηκαν στο 65’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος που πέρασε κόρνερ μετά από εντυπωσιακή επέμβαση του Παγούδη. Στο 77’ ένα δυνατό συρτό σουτ του Φορμίκα από πολύ μακριά έδιωξε σε κόρνερ ο Χώνος.
Βέβαια είχε προηγηθεί το γκολ του Ροτζέριο σε κενή εστία μετά το κλέψιμο και την ασίστ του Εγκόν από το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και ακολούθησε στο 88’ το τελικό 3-0 μετά από εξαιρετικό συνδυασμό κατά σειρά των Χούλι, Σέσμα, Εγκόν και Ροτζέριο για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.
Χρόνο συμμετοχής από τον Όσκαρ Φερνάντεθ και για τους 19 ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του γι’ αυτό το ματς, δοκιμάζοντας σχήματα και δουλεύοντας με παραλλαγές από τη μεσαία γραμμή και μπροστά παίζοντας με 4-3-3 στο ξεκίνημα και 4-2-3-1 στη συνέχεια.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Δελφάκης με βοηθούς τους κ. κ. Τρύφωνα Πετρόπουλο και Δήμο Αναστόπουλο.
ΓΚΟΛ: 48’ Χούλι, 71’ Ροτζέριο, 88’ Ροτζέριο.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52’ Φέτσης, 64’ Τζωρμπατζάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Φερνάντεθ): Μπαντής, Σκόνδρας (55’ Κέρ), Κωστούλας (74’ Τσουμάγκας), Μπαρτολίνι (55’ Εγκόν), Πιπίνης, Χουανίτο (79’ Πετρούσης), Ουσέρο (55’ Λαδάκης), Τσαμπούρης (61’ Φορμίκα), Αρσενίεβιτς (55’ Σέσμα), Ράγιος (66’ Ροτζέριο), 77’ Χούλι.
Π.Α.Ο.Κ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ: (Γκουλής) Παγούδης (66’ Χώνος), Πετρόπουλος (55’ Καραχάλιος), Τσαμουρλίδης (80’ Κόκκαλης), Παπαδήμας, Παραράς, Τσιάτσιος (80’ Τσάτσαλης), Τουρκοχωρίτης (46’ Φέτσης), Κολοτούρος (90’ Κρητικός), Τζωρμπατζάκης, Νέτο (46’ Αγκιρίμπα), Καμπάς (61’ Καζαντζής).