Weather - Καιρός

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αρσεναλ δεν είναι Εργοτέλης....

Θέλει! Μπορεί;
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε το σύνθημα χθες στο Λονδίνο, μιλώντας στους Έλληνες και τους Άγγλους δημοσιογράφους: Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει στα μάτια την Άρσεναλ απόψε (21:45) την Αρσεναλ στο «Εμιρέιτς» και οι ποδοσφαιριστές του θα δώσουν μάχη στο γήπεδο ώστε να κάνουν τον κόσμο τους περήφανο. Ο Ισπανός τεχνικός είπε μεταξύ άλλων: «Ο ρυθμός με τον οποίο αγωνίζονται οι αγγλικές ομάδες δεν έχει καμία σχέση με τον ρυθμό με τον οποίο παίζουν οι ελληνικές ομάδες. Στην Αγγλία παίζουν πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουμε σωστά αντανακλαστικά. Είμαστε σίγουρα βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μαρσέιγ. Από τότε έχουμε δώσει ακόμη δύο επίσημα παιχνίδια, τα οποία μας έχουν βοηθήσει.
Η Άρσεναλ είναι το ξεκάθαρο φαβορί τόσο στην αναμέτρηση, όσο και στον όμιλο μας. Εμείς, όμως, θα παλέψουμε ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα δώσουμε μάχη στο γήπεδο ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δεν ξεχωρίζω κάποιον παίκτη από την Άρσεναλ και γενικά την αντιμετωπίζουμε ως ομάδα και όχι σαν μονάδες. Γνωρίζουμε πως θα έχουμε ένα μέρος του κόσμου μας στο πλευρό μας και αυτό μας δίνει δύναμη. Θέλουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Κάθε παιχνίδι να ξέρετε το βλέπουμε σαν τελικό. Έτσι τα αντιμετωπίζουμε. Όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες του αγώνα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θεωρώ πάντως πως όποια ομάδα επιβάλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι θα φτάσει και πιο κοντά στη νίκη…».
Δηλώσεις πριν από την αναχώρηση για το Λονδίνο έκαναν ο Ορμπάιθ και ο Πάντελιτς. «Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε ο Βάσκος μέσος. Ο Σέρβος τόνισε: «Ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά δεν πάμε εκεί για να χάσουμε…».
Για την ενδεκάδα υποψήφιοι είναι οι Κοστάντσο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μοντέστο, Ορμπάϊθ, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μιραλάς, δηλαδή 13 παίκτες, με τους Μακούν, Φέϊσα με λιγότερες πιθανότητες και τους Μέγερι, Παπάζογλου, Ποτουρίδη, Πάντελιτς να συμπληρώνουν την αποστολή.
Στο μεταξύ, επιμένουν τα ΜΜΕ του Περού στο σενάριο για μετακίνηση του Άντι Πόλο στον Ολυμπιακό. Η ιστοσελίδα «www.libero.pe» γράφει: «Είναι η μέρα των αποφάσεων για το μέλλον του Άντι Πόλο… Τον θέλει ο Ολυμπιακός από την Ελλάδα και η Τβέντε από την Ολλανδία. Από τη στιγμή που η επίσημη πρόταση ήρθε από την ελληνική ομάδα, η διοίκηση πρέπει να πάρει την απόφαση. Για την Τβέντε ακόμη περιμένουμε την προσφορά».
«Ηρεμοι και συγκεντρωμένοι»
Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Μέλμπεργκ, με τον Σουηδό σέντερ μπακ να απαντάει σε ερώτημα για τις απουσίες της Άρσεναλ: «Χρειάζεται να μείνουμε συγκεντρωμένοι, ήρεμοι στο παιχνίδι μας και να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που θα μας ζητήσει ο προπονητής μας. Σίγουρα η Άρσεναλ έχει απουσίες, αλλά παραμένει μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε παρουσιάσει βελτίωση σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στη Μαρσέιγ». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Φαν Πέρσι: "Όταν έπαιζα στην Άστον Βίλα, ο Φαν Πέρσι τότε έπαιζε περισσότερο ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Τώρα, πλέον, παίζει κυρίως ως στράικερ στην κορυφή της επίθεσης. Πρόκειται για έναν ικανότατο σκόρερ και έναν πολύ καλό παίκτη, αλλά δεν είναι ο μόνος ικανός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της Άρσεναλ".
*** Με πολλές απουσίες θα παίξει η Άρσεναλ κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς έμειναν εκτός οι Γουόλκοτ, Κοσιελνί, Ζερβίνιο, Μπεναγιούν, Τζουρού, Γουιλσίρ, Ντιαμπί, Σκιλασί και Βερμάελεν.
Όμως η Άρσεναλ, που έχει πολύ μεγάλο ρόστερ. Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι θα ξεκινήσουν αυτοί που συνήθως παίζουν βασικοί από τους διαθέσιμους, δηλαδή οι Τσέσνι, Σανιά, Σονγκ, Μέρτεσακερ, Γκιμπς-Φρίμπονγκ, Αρτέτα, Ράμσεϊ-Φαν Πέρσι, Σαμάκ και Αρσάβιν, στον πάγκο θα είναι ο γνωστός σε όλους μας Ροσίτσκι, ο Βραζιλιάνος διεθνής Αντρέ Σάντος, που παίζει όλη την αριστερή πλευρά, ο Κορεάτης Παρκ, σημαντική μεταγραφή του καλοκαιριού από τη Μονακό, ο γκολκίπερ Φαμπιάνσκι (πέρσι βασικός σε πέντε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ) κι ο Κοκλάν (αναντικατάστατος στην εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 20 ετών το καλοκαίρι)…
«Μην τους υποτιμήσουμε»
Ιδιαίτερη προσοχή στον Ολυμπιακό εν όψει της αποψινής αναμέτρησης στο «Εμιρέιτς» συνέστησε στους παίκτες του ο Βενγκέρ. «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό. Παρακολούθησα τον αγώνα με τη Μαρσέιγ κι έπαιξαν καλά. Θα είμαστε ανόητοι αν υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός, που δεν στάθηκε ιδιαίτερα στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας του.
Από πλευράς παικτών, ο νεοαποκτηθείς Μίκελ Αρτέτα μίλησε για τις μεγάλες του βλέψεις. «Όλοι θέλουν να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών και μου αρέσει ο τρόπος που αγωνίζεται η Άρσεναλ. Την παρακολουθούσα εδώ και χρόνια και τώρα έχω καταφέρει να προσαρμοστώ στο στυλ της».