Weather - Καιρός

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη η... Αγαπούλα!

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας, ο οποίος καταζητούνταν από τις 23 Ιουνίου, αρχικά από την Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια από την Ιντερπόλ, συνελήφθη στις 4.45 μ.μ. σε μονοκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στην περιοχή Μαύρο Λιθάρι, μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου.
Τη στιγμή της σύλληψης παρακολουθούσε τηλεόραση ξαπλωμένος στον καναπέ και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Απλά, σήκωσε τα χέρια ψηλά, είπε στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής «εντάξει παιδιά, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα με πιάνατε» και ζήτησε δύο πράγματα: Να φορέσει κάτι πιο κατάλληλο απ' τις σαγιονάρες και το σορτς και να πάρει μαζί του τη θήκη με τα πούρα!
Η σύλληψη του «Αγαπούλα» έπειτα από αναζήτηση 85 ημερών, έγινε ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Τελευταία υπήρξαν πληροφορίες πως διέμενε κάπου στην Αττική, καθώς είχε εντοπιστεί από τον υπερκοριό της ΕΥΠ.
Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων (απ' τα αθλητικά όργανα δικάστηκε ερήμην και τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό απ' το ποδόσφαιρο), αλλά δεν είχε παραδοθεί όλον αυτόν τον καιρό, παρά τις διαβεβαιώσεις των δικηγόρων του ότι θα παρουσιαζόταν ενώπιον των αρχών, κατά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ (εμφανίστηκε καταπονημένος έχοντας αφήσει μούσι και με χειροπέδες στα χέρια), δήλωσε: «Τα ''στημένα'' είναι ένα παραμύθι. Είμαι πολιτικός κρατούμενος. Είμαι θύμα πλεκτάνης απ' το σύστημα και την κυβέρνηση!»
Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν παραδόθηκε τόσο καιρό, απάντησε: «Περίμενα πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Περίμενα να γυρίσει ο ανακριτής από την άδειά του για να εμφανιστώ. Είναι φούσκες όλες οι κατηγορίες».
Ο Χρ. Στάθης, ένας εκ των δικηγόρων του Μ. Ψωμιάδη, δήλωσε ουσιαστικά ότι ο πελάτης του... παραδόθηκε! «Δεν μπορεί να θεωρηθεί φυγοδικία το γεγονός ότι όταν συνελήφθη βρισκόταν μόλις 300 μέτρα από το σπίτι του. Η σύλληψή του συνέπεσε με την επιστροφή από την άδεια του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη, που έχει αναλάβει το θέμα των ''στημένων''. Αυτό σημαίνει ότι είχε τη διάθεση να εμφανιστεί. Απλά περίμενε την επιστροφή του ανακριτή για να το κάνει».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «δεν υφίσταται κανένα στοιχείο για την οικογένεια Ψωμιάδη», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επικαλεστεί πρόβλημα υγείας. «Είχε μαζί του θεραπευτική αγωγή και το είδα. Από εκεί και πέρα, είμαι δικηγόρος και δεν μπορώ να ξέρω αν έχει προβλήματα υγείας».
Χθες το βράδυ, ο «Big Mac» οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψής του και εν συνεχεία παραπέμφθηκε στον 9ο τακτικό ανακριτή, Γ. Κασίμη. Ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο το πρωί (10.30 π.μ.).
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Τακτικός... πελάτης των δικαστηρίων
«Μαύρο» παρελθόν με τη Δικαιοσύνη έχει ο Μ. Ψωμιάδης. Ο «Big Mac» έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις δικαστικές Αρχές. Το 1989 καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε φυλάκιση δύο χρόνων λόγω υπεξαίρεσης αντικειμένων μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως. Τη μήνυση είχε υποβάλει τότε μια πρώην συνεργάτιδά του, με την οποία είχε συστήσει μια εταιρεία με τουριστικά είδη και χρυσά κοσμήματα. Εξι χρόνια αργότερα έρχεται το δεύτερο... χτύπημα. Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ονομα», της οποίας υπήρξε εκδότης, εμφάνιζε κατηγορούμενο για δωροδοκία ύψους 4,5 εκατ. δρχ. τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη.
Ο τελευταίος κινήθηκε νομικά και ο πρώην ισχυρός παράγοντας της Καβάλας καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση σε φυλάκιση τριών ετών και 26 μηνών για ψευδή καταμήνυση. Τέλος, τον Οκτώβριο του 2002 κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως εις βάρος του Δημοσίου. Η ετυμηγορία; Φυλάκιση 12 ετών! Προσπαθώντας να... ξεφύγει, επικαλείται πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία», στους διαδρόμους του οποίου εμφανίζεται όμως να σουλατσάρει με το πούρο του στο στόμα...