Weather - Καιρός

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνοι οι φανέλες θύμιζαν την ΑΕΚ...

Κατήφορος δίχως τέλος!
Λες και ήθελε να χάσει....

Η «αυτοκτονία» ευγενικά (ή πιο λαϊκά η ποδοσφαιρική μαλακία), δεν μοιάζει αρκετή για να περιγράψει αυτό που έκανε χθες η ΑΕΚ στον εαυτό της, χάνοντας με 2-1 χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο από τη Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League. Όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα κοστίσει στον Μανόλο Χιμένεθ τη θέση του, κάτι που θα γινόταν άμεσα εφόσον βρισκόταν λύση με την υψηλή αποζημίωση που δικαιούται.

Κι αν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, τότε ούτε η Στουρμ απέκτησε κάποια δόξα από τη νίκη της, ούτε πολύ περισσότερο η ΑΕΚ θα αποκτούσε δόξα αν διατηρούσε τη νίκη που είχε στα χέρια της μέχρι το 86’, καθώς οι Αυστριακοί αποτελούν μια κακή ομάδα, που δυσκολευόταν να αλλάξει δεύτερη μπαλιά απέναντι σε μια μεσαία γραμμή που ελάχιστα τους πίεσε...
Γι’ αυτό και η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να κυριαρχήσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι Μπέλεκ και Γκουντγιόνσεν έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στο 5’ και το 6’ και η ΑΕΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς μέχρι το 30’. Τότε οι Αυστριακοί ισορρόπησαν και το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο αργό, κάτι που άλλαζε μόνο όταν η μπάλα έφτανε στα πόδια του Λεονάρντο.
Με την έναρξη του β’ μέρους η ΑΕΚ πίεσε εκ νέου και στο 50’ ο Λεονάρντο ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Χοσέ Κάρλος, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κάβλινα, αδύναμα μεν, ωστόσο ο Σάντφεστ προσπαθώντας να διώξει την έσπρωξε στα δίχτυα.
Ούτε σε παιδικό πρωτάθλημα τέτοιο ... λάθος!
Στο 53’, όμως, ο Δέλλας με ανόητη ενέργεια σταμάτησε (πεσμένος) με τα χέρια την μπάλα για να αποτρέψει την ευκαιρία, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Χιμένεθ απέσυρε αρχικά τον Γκερέιρο (οπότε χάθηκε η κατοχή της μπάλας) και στη συνέχεια τον πλέον «ζωντανό» παίκτη του Λεονάρντο. Οι Αυστριακοί ανέλαβαν τα ηνία, ωστόσο με την έλλειψη ποιότητας που τους διέκρινε δεν απειλούσαν.
Μέχρι το 87’, όταν ο Ζάμπιτς βρέθηκε στην περιοχή και κοντά στην τελική γραμμή γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον Μπούργκσταλερ και εκείνος έκανε εύκολα το 1-1.
Στο 92’ και με την άμυνα της ΑΕΚ σε πανικό πλέον, ο Χάας βρέθηκε στα αριστερά της περιοχής με ελεύθερο πεδίο και με ωραίο συρτό σουτ έκανε το 2-1, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να ξεσπούν σε έντονες αποδοκιμασίες.
Στο άλλο ματς του 12ου ομίλου η Άντερλεχτ πέρασε με 2-0 (11’ Σουάρες, 71’ Μποκανί) από τη Μόσχα επί της Λοκομοτίβ και έχει έξι βαθμούς, έναντι τριών των Λοκομοτίβ και Στουρμ και κανενός της ΑΕΚ...
Το ματς με τον Πανιώνιο θα κρίνει πολλά για πολλούς! 
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Κάλα, Λαγός, Γκερέιρο (55’ Μπουγαϊδης), Βάργκας, Κάρλος, Γκουντγιόνσεν, Λεονάρντο (67’ Κλωναρίδης), Μπέλεκ.
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ: Κάβλινα, Στάντφεστ (56’ Ζόιμελ), Ντούντιτς, Μπούργκσταλερ, Ποπκχάτζε, Βολφ (41’ Μπούκφα), Βέμπερ, Στανγκλ, Κάιντς (72’ Χάαζ), Ζάμπιτς, Μπόντουλ.