Weather - Καιρός

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκη "ηρεμιστικό"...

O Γρηγόρης Μάκος με ένα υπέροχο γκολ "λύτρωσε" την πολύπαθη ΑΕΚ...

Ύστερα από τη συντριβή την Πέμπτη στο Βέλγιο και… τη φόρα του Εργοτέλη, δεν ήταν λίγοι οι φίλοι της ΑΕΚ που πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ χθες το απόγευμα δεν ήξεραν τι να περιμένουν από την ομάδα τους στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα. Αυτό που είδαν ήταν η νίκη 1-0 των «κιτρινόμαυρων» επί των Κρητικών, διόλου εύκολη, αλλά πολύ σημαντική για την εύθραυστη ψυχολογία τους. «Αυτό το σλόγκαν έχουμε: πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι κάθε νίκη που πετυχαίνουμε θα την πετυχαίνουμε με δάκρυ, ιδρώτα και αίμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Το τρίποντο η ΑΕΚ το οφείλει σε δύο παίκτες, τον σκόρερ της Μάκο, ο οποίος στο 31’ από πάσα του Μπέλεκ ολοκλήρωσε την κούρσα του με ένα φοβερό τελείωμα, και τον Αραμπατζή. Ο 27χρονος τερματοφύλακας (που αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης) αντέδρασε εξαίσια σε δύο ευκαιρίες του μοιραίου Μπούντιμιρ (έχασε τρία τετ α τετ) και μία του Κουτσιανικούλη, κρατώντας το μηδέν για την εστία του σε… πείσμα της προβληματικής άμυνάς του.
Όχι πως οι γηπεδούχοι πέρα από το γκολ δεν είχαν τις φάσεις τους, το αντίθετο, αφού απείλησαν με τους Μπέλεκ (6’), Λεονάρντο (23’, 40’ δοκάρι), Μανωλά (17’), Γκέντσογλου (29’), Γκούντγιονσεν (36’). Πιο χαλαρό σε ρυθμούς και επιθετικότητα το δεύτερο ημίχρονο, αφού οι δύο ομάδες έσφιξαν κάπως περισσότερο στα μετόπισθεν. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ήταν εκείνοι που φάνηκαν περισσότερο αρχικά, αλλά με τις αλλαγές του Χιμένεθ η ΑΕΚ αντέδρασε.
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Μάκος, Γκέντσογλου, Κάρλος (60’ Μπερνς), Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν (68’ Λυμπερόπουλος), Μπέλεκ (73’ Βάργκας).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Βίσιο, Γιαλούσης, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Μπέτο, Φραγκουλάκης (68’ Καρέλης), Ρομάνο (76’ Χαντί), Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ.