Weather - Καιρός

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Γκολ και θέαμα στο ΟΑΚΑ - Σούπερ διπλό ο Ατρόμητος!


Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα ματς σημείωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ και με έξι βαθμούς ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας από τη δεύτερη μόλις αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων φαίνεται πως λειτούργησε τονωτικά για τους πράσινους, καθώς εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Κέρκυρα, όπου προέρχονταν βέβαια από διπλό ευρωπαϊκό αποκλεισμό.
Στο 5ο μόλις λεπτό ο Ζέκα με σουτ βολίδα είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Φέργκους, ο οποίος δεν ήταν το ίδιο τυχερός δυο λεπτά αργότερα, όταν σε κόρνερ του Λέτο ο Σαριέγκι με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Το γρήγορο γκολ επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιβάλουν το ρυθμό τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Γιαννιώτες δεν προσπάθησαν να απειλήσουν. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Μπακαγιόκο δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, που σε κάποιες δύσκολες στιγμές για την ίδια στάθηκε αρκετά τυχερή.
Χωρίς, πάντως, να απειλήσουν οργανωμένα τους αντιπάλους τους, οι πράσινοι ευτύχησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Ο Κλέιτον με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Τοτσέ πίσω από τους μπακ της ομάδας του Στεφάνλ Ντεμόλ και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Φεγκρούς.
Ο Μαροκινός τερματοφύλακας του ΠΑΣ στο 59' θα παραχωρούσε τη θέση του στον Κηπουρό, αφού σε προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα έξω από την περιοχή του έπεσε πάνω σε συμπαίκτη του και τραυματίστηκε.
Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην επανάληψη και έξι λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Κλέιτον μπήκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ τράνταξε για δεύτερη φορά τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ θα έμπαινε ξανά στο παιχνίδι, όταν ο Μπακαγιόκο εκμεταλλεύτηκε ιδανικά λανθασμένο γύρισμα του Βύντρα πλασάροντας τον Κοτσόλη.
Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση με τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να ανεβάζουν την απόδοσή τους και στο 73' να έχουν και τρίτο δοκάρι με τον Λέτο. Δυο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός θα σημείωνε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Ο Κουίνσι από το ημικύκλιο της περιοχής του ΠΑΣ γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον συμπαίκτη του και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο γάμα του Κηπουρού, σφραγίζοντας έτσι τη νίκη του τριφυλλιού.
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Κατσουράνης, Κλέιτον (72' Καραγκούνης), Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι (79' Μαυρίας), Τοτσέ
ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Φεγκρούς (59' λ.τρ. Κηπουρός), Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λιλά (21' λ. τρ. Μιχαήλ), Μπεσέρα, Πατσατζόγλου, Κεϊτά (67' Τζανής), Ντε Βινσέντι, Μπακαγιόκο, Γεωργίου
Δήλωσαν:
Ζεσουάλδο Φερέιρα (προπονητής Παναθηναϊκού): «Θα προτιμούσαμε να είχαμε καλό ξεκίνημα και στην Ευρώπη... Απόψε παίξαμε κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο που ήρθε από τη δεύτερη Εθνική. Μια ομάδα καλά οργανωμένη. Εμείς σταθήκαμε καλά, υπήρχαν κακές στιγμές, αλλά μετά σταθήκαμε ακόμη καλύτερα. Δεχθήκαμε ένα γκολ ασυγχώρητο αλλά παίξαμε καλά, κάναμε ευκαιρίες. Για πολύ καιρό ακόμη θα είμαι πικραμένος για αυτή την κακή αρχή, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάμε μπροστά στο πρωτάθλημα».
Στεφάν Ντε Μολ (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Παίξαμε με μια ομάδα καλύτερη από εμάς. Κάναμε τα πράγματα εύκολα για τον αντίπαλο, αφού δεν καταφέραμε να σκοράρουμε από καλές θέσεις. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό και συγχαρητήρια για την εμφάνισή του αφού ήταν καλύτερος».

"Καθάρισε" ο Μήτρογλου ξανά στο Βικελίδης!
Με μεγάλο διπλό από το Κλεάνθης Βικελίδης απέδρασε ο Ατρόμητος, που επικράτησε με 1-0 του Αρη χάρη σε τέρμα του Κώστα Μήτρογλου.

Ο Έλληνας επιθετικός με κεφαλιά μετά σε φάουλ του Πίτου Γκαρσία στο 19' νίκησε τον Μιχάλη Σηφάκη και πέτυχε το γκολ που έδωσε τους βαθμούς της νίκης στου Περιστεριώτες.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρέμεινε έτσι αήττητη για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς μετά την ισοπαλία που απέσπασε από τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Παρότι οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν μετά το γκολ να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό.
Το έργο των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου έγινε ακόμα πιο εύκολο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Σολτάνι βλακωδώς έριξε τη μπάλα πάνω στο πρόσωπο του Επστάιν, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες.
Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, πάντως, ο Αρης στην επανάληψη παρουσιάστηκε σαφώς πιο συγκροτημένος και πίεσε για την ισοφάριση. Οι του Ατρομήτου όμως είχαν κλειστεί στην άμυνά τους, αφήνοντας όσο το δυνατόν λιγότερους χώρους μπορούσαν. Έτσι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και βρέθηκαν να πανηγυρίζουν μια άκρως σημαντική νίκη.
Οι συνθέσεις:
Αρης (Τσιώλης): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ (Τοπούζης 78'), Σολτάνι, Τόχα (Καζναφέρης 29'), Τσέζαρεκ, Καστίγιο, Φατί, Ντίκο (Πρίττας 89'), Καπετάνος, Λαζαρίδης
Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Φυτανίδη, Τάτος (Σφακιανάκης 68'), Επστάιν, Καραγκούνης (Μπέλιτς 59'), Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (Δημούτσος 73')
Δήλωσαν:
Σάκης Τσιώλης (προπονητής Αρη): «Υπήρξαν φάσεις-κλειδιά στο παιχνίδι, όπως το τετ α τετ του Καστίγιο, που αν είχε μπει τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική η αποβολή του Σολτάνι, καθώς μας άφησε με δέκα παίκτες. Ο Ατρόμητος είναι έμπειρη ομάδα και το διαχειρίστηκε σωστά όλο αυτό. Είναι μία δύσκολη και άσχημη βραδιά για τον Αρη, όμως θα πρέπει τώρα να δούμε την επόμενη μέρα».
Γιώργος Δώνης (προπονητής Ατρομήτου): «Ήταν ένα πολύ καλό ματς στο πρώτο μέρος και από τις δύο ομάδες. Νομίζω πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και ότι φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Ξέρουμε ότι η μπάλα τιμωρεί αλλά επαναπαυθήκαμε στην επανάληψη. Είπαμε στην ανάπαυλα πως η κατοχή μπάλας έπρεπε να είναι πιο δημιουργική. Εμείς είχαμε κατοχή μπάλας αλλά όχι ουσιαστική. Μπορούσαμε να είχαμε βάλει και άλλο γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε».