Weather - Καιρός

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

To τέλος και του Αστέρα Τρίπολης...

Κατηγορείται για δωροδοκία ο Μποροβήλος!


Αύριο Παρασκευή είναι προγραμματισμένη η απολογία του Αστέρα Τρίπολης στην πειθαρχική Επιτροπή της Super League και σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορητήριο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Ανδρέα Φάκου, περιλαμβάνει και την πολύ σοβαρή κατηγορία της δωροδοκίας!
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης αποκάλυψε στον FM 100 της Θεσσαλονίκης ότι ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, κατηγορείται για απόπειρα δωροδοκίας ύψους 500.000 ευρώ προς τον Αχιλλέα Μπέο, ώστε να έχει μειωμένη απόδοση ο Ολυμπιακός Βόλου στον μεταξύ τους αγώνα του δεύτερου γύρου του περσινού πρωταθλήματος!
Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είχε διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου και λήξει 2-1 υπέρ του Αστέρα...
Αναλυτικά το κατηγορητήριο αναφέρει μεταξύ άλλων:
"Εγκαλούνται πειθαρχικώς διότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος και η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, στην Αθήνα και την Καβάλα κατά το α' δεκαπενθήμερο Μαρτίου 2011 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση της ίδιας παράβασης, πραγμάτωσαν την αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού αδικήματος της Δωροδοκίας".
Το άρθρο του ΚΑΠ είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ: Σε περίπτωση που υπαίτια είναι ομάδα και η δωροδοκία σχετίζεται με αποτέλεσμα αγώνα, η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ.
Κι αν αποδειχθεί η κατηγορία τότε ο Αστέρας θα βρεθεί αυτομάτως στη Δ' εθνική με κίνδυνο διάλυσης, με την Παναχαική να είναι η ομάδα της Πελοποννήσου σε ψηλότερη επαγγελματική κατηγορία και μετά την ομάδα της Καλαμάτας...