Weather - Καιρός

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ολυμπίκ...Μαρσέιγ!

Άλλο Ελλάδα... άλλο Ευρώπη!

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η ήττα με 1-0 του Ολυμπιακού από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, φέρνει τους «ερυθρόλευκους» με το ένα πόδι έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης...

Μια ήττα που ήρθε μάλλον φυσιολογικά, αν δει κανείς τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, με τους Γάλλους να έχουν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να δημιουργήσουν σχεδόν ούτε μια επικίνδυνη φάση.
Ήταν, άλλωστε, ολοένα και περισσότερο εμφανές, όσο κυλούσε το ενενηντάλεπτο ότι οι παίκτες της Μαρσέιγ είχαν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, γεγονός που τους βοηθούσε να πατάνε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός στερήθηκε των υπηρεσιών κάποιων παικτών που αποτελούν «κλειδιά» στα περισσότερα παιχνίδια και παίζουν ρόλο στην εξέλιξή τους. Για παράδειγμα, Τοροσίδης και Χολέμπας στα άκρα της άμυνας ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό και δεν βοήθησαν ούτε ανασταλτικά ούτε και (πολύ περισσότερο) δημιουργικά.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για την περίπτωση του Φουστέρ, ο οποίος βρέθηκε σε άσχημη βραδιά και δεν ανάγκασε τους αμυντικούς της Μαρσέιγ να τον νοιώσουν ούτε για μια στιγμή.
Όσο για τον Μιραλάς, ναι μεν ήταν ο παίκτης που τον αισθάνθηκε περισσότερο απ' όλους η άμυνα της Μαρσέιγ, πλην όμως σε ουκ ολίγες περιπτώσεις ήθελε να τα κάνει όλα μόνος του, καθυστερώντας την ανάπτυξη και στερώντας από τους «ερυθρόλευκους» τη δυνατότητα να απειλήσουν.
Έτσι έμεινε το κεντρικό αμυντικό (Αβραάμ, Μέλμπεργκ) να προσπαθούν περισσότερο από τους υπόλοιπους και να καλύπτουν τα κενά στην άμυνα και τον Αμπντούν να είναι ο συγκριτικά καλύτερος των «ερυθρόλευκων».
Στον αντίποδα, η Μαρσέιγ κατέβηκε στο γήπεδο, δείχνοντας να ξέρει τι θέλει και, κυρίως πώς θα το καταφέρει, έχοντας στην ενδεκάδα της αρκετούς εξαιρετικούς παίκτες. Όπως τον Λούτσο Γκονζάλες που έκανε τα πάντα στο κέντρο, τον ταχύτατο Αμαλφιτάνο, τον δημιουργικό Σεϊρού, αλλά και τους Ντιαβαρά Ν' Κουλού που «καθάριζαν» τα πάντα στην άμυνα.
Κάπως έτσι, ήρθε η προειδοποίηση με το δοκάρι του Ρεμί στο 37' και το γκολ του Λούτσο Γκονζάλες στο 51', από εξαιρετική διείσδυση και παράλληλη σέντρα του πολύ καλού Μορέλ.
Να σημειωθεί πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς 17 χρόνια πριν, την ίδια ημερομηνία (13/9) ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει και πάλι την ήττα από τη Μαρσέιγ, αυτή τη φορά με σκορ 2-1.
ΣΚΟΡΕΡ: 51' Λούτσο Γκονζάλες.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία).
ΔΟΚΑΡΙΑ: 37' Ρεμί.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+1 Φανί.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 61' Μιραλάς, 89' Αβραάμ Παπαδόπουλος - 71' Μορέλ, 86' Αμαλφιτάνο, 89' Αγιού.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Αμπντούν, Μοδέστο, Φέισα (67' Μακούν), Γέστε (55' Τζιμπούρ), Φουστέρ (67' Ιμπαγάσα), Μιραλάς.
ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αζπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Ν' Κουλού, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (81' Φανί), Αμαλφιτάνο, Λούτσο Γκονζάλες (77' Καμπορέ), Ρεμί (68' Αγιού).

Τα υπόλοιπα ματς της πρεμιέρας:
(5ος όμιλος) Τσέλσι - Λεβερκούζεν 2-0, Γκενκ - Βαλένθια 0-0,
(7ος όμιλος) Πόρτο - Σαχτάρ 2-1, ΑΠΟΕΛ - Ζενίτ 2-1 (73’ Μαντούκα, 75’ Αΐλτον - 63’ Ζιριάνοφ),
(8ος όμιλος) Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2 (36’ Πέδρο, 50’ Βίγια - 1’ Πάτο, 90+Τιάγκο Σίλβα), Πλζεν - ΜΠΑΤΕ 1-1.
 

Μιχ.Λαδόπουλος: ΕΘΝΟΣ