Weather - Καιρός

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αέρας έφερε... Αγγλικό σκορ!

Σκόραρε ο Λύμπε... σκόραρε δις και "το.... παιδάκι από την Βραζιλία"!

Μετά από ένα παιχνίδι όχι ιδιαίτερα θεαματικό, παρ’ ότι το σκορ μπορεί να ξεγελάσει, και στο οποίο ο δυνατός αέρας άλλοτε ευνοούσε και άλλοτε δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών, η ΑΕΚ πέρασε από τα Πηγάδια με το εντυπωσιακό 4-3 επί της Skoda Ξάνθης. Η επικράτησή της, βέβαια, ήταν αρκετά πιο εύκολη απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, με την ΑΕΚ να πραγματοποιεί καλή και στιβαρή εμφάνιση, ενώ παράλληλα η Ξάνθη δεν έπιασε απόδοση ανάλογη της έως τώρα παρουσίας της, ίσως κουρασμένη και από την υπερπροσπάθεια στο Καραϊσκάκη.

Ο Χιμένεθ μπορεί να εξέπληξε παρατάσσοντας την ομάδα του με 4-3-1-2 και χωρίς κανέναν ακραίο στην ενδεκάδα, ωστόσο αποδείχτηκε πως είχε «διαβάσει» άψογα την αντίπαλό του και τις απαιτήσεις του ματς. Έτσι, παρ’ ότι η Ξάνθη προηγήθηκε μόλις στο 13’ με το φάουλ-σέντρα του Μαρσελίνιο, στο οποίο κανείς δεν μπήκε στην πορεία της μπάλας και αυτή έσκασε στο έδαφος και κατέληξε στα δίχτυα του άναυδου Αραμπατζή, γρήγορα η ΑΕΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και είχε την κατοχή της μπάλας, με την τριάδα των Γκέντσογλου, Μάκου και, ιδίως, Βάργκας να κυριαρχεί στο κέντρο και τον Γκερέιρο, που αγωνίστηκε πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Λυμπερόπουλου και Μπέλεκ, να δίνει το ρυθμό στην ομάδα του.
Ο Γκερέιρο, μάλιστα, έβγαλε τη σέντρα στο 23’, από την οποία ο Βάργκας ισοφάρισε με περίτεχνο τρόπο, γυρίζοντας το σώμα του στον αέρα και σουτάροντας με την πλάτη στο τέρμα, με τον Βιβιάνι σε καμία περίπτωση να μην περιμένει την τροχιά που πήρε η μπάλα. Η ΑΕΚ, με τον αέρα να... τη σπρώχνει στο α’ μέρος, συνέχισε να κυριαρχεί και στο 38’ ανέτρεψε το σκορ, όταν ο Γκερέιρο εκτέλεσε τόσο τέλεια το κόρνερ ώστε ο Λυμπερόπουλος απλώς έβαλε το κεφάλι του στη σωστή θέση για να κάνει το 2-1.
Με την έναρξη του β’ μέρους η Ξάνθη μπήκε ορμητικά και μέχρι το 60’ πίεσε την ΑΕΚ, κυρίως όμως από... αέρος, με τον Δέλλα να «καθαρίζει» τις φάσεις χωρίς να προβληματίζεται ιδιαίτερα. Στη δε φάση που ο Μαρκόφσκι μπήκε στην περιοχή με την μπάλα στο χορτάρι, στο 66’, ο Αραμπατζής απέτρεψε το 2-2. Στο 75’ ο Μπέλεκ ξέφυγε από τα αριστερά και έβαλε στην πλάτη του δύο αντιπάλους, έκλινε προς την περιοχή και πάσαρε συρτά για τον Γκουντγιόνσεν, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει από κοντά το 3-1 στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.
Ακολούθησε ένα... τρελό τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο πάλι ο "δικός μας" δαιμόνιος Βραζιλιάνος Μαρσελίνιο μείωσε σε 3-2 στο 84’, για κάνει το 4-2 ο Κλωναρίδης στο 91’, μετά από άστοχο τετ-α-τετ του Γκουντγιόνσεν (έφυγε μόνος του μετά την εξαιρετική κάθετη του Γκερέιρο) και να κλείσει το σκορ ο Μαρκόφσκι στο 95’. Πλέον, η Ξάνθη παρέμεινε χωρίς βαθμό μετά από 3 αγώνες, ενώ η ΑΕΚ έκανε το «2 στα 2» και πλέον πάει... Τούμπα.
SΚΟDΑ ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Στάσιακ, Κομεσίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης (68’ Ντίκα), Σουάνης (79’ Μάρα), Πόι, Μαρσελίνιο, Καζάκης (58’ Μαρκόφσκι).
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καράμπελας, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Βάργκας, Μάκος, Γκέντσογλου (60’ Κάρλος), Γκερέιρο, Λυμπερόπουλος (74’ Γκουντγιόνσεν), Μπέλεκ (89’ Κλωναρίδης).


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ
http://www.goal4replay.net/VideoWatchF.asp?ID=58876&Ln=En

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ
http://www.goal4replay.net/VideoWatchF.asp?ID=58886&Ln=En