Weather - Καιρός

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αμα δεν σε θέλει...


Αδικημένος αισθάνεται ο ΠΑΟΚ από το αποτέλεσμα της χθεσινής του πρεμιέρας στους ομίλους του Europa League κόντρα στην Τότεναμ στην Τούμπα, καθώς έμεινε στο 0-0, παρ’ ότι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες ώστε να αποχωρήσει νικητής. Στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου, η Ρουμπίν Καζάν πέρασε άνετα από το Δουβλίνο, επικρατώντας με 3-0 (3’ Μάρτινς, 50’ Νομπόα, 60’ Καραντενίζ) της Σάμροκ Ρόβερς και φιγουράροντας πλέον στην κορυφή του ομίλου.

Χθες στην Τούμπα η Τότεναμ παρατάχθηκε με άκρως νεανική σύνθεση, καθώς απουσίαζε για διάφορους λόγους σχεδόν μια... εντεκάδα αστέρων της (Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ, Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντριτς, Γκαλάς, Ντόουσον, Λένον, Πίενααρ, Ντεφόου, Πάρκερ). Πλην του Φαλκέ (που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 12’, όταν ο Κοντρέρας έδιωξε πάνω στη γραμμή, και στο 56’), η ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου ελάχιστα προβληματίστηκε από την Τότεναμ, που κυκλοφορούσε καλά την μπάλα αλλά... ως εκεί, και στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο.
Στο 32’, δε, ο πολύ καλός χθεσινός Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι από τον Κουντιτσίνι, ο Λίνο ευστόχησε, ωστόσο αναγκάστηκε να επανέλθει στην άσπρη βούλα επειδή ο Κοντρέρας μπήκε πρόωρα στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος, όμως, άλλαξε γωνία στη δεύτερη εκτέλεση και έστειλε την μπάλα άουτ. Με την έναρξη του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει περισσότερα από το παιχνίδι, πίεσε, ωστόσο Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης δεν κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω.
Ο Αθανασιάδης έχασε άλλη μια εξαιρετική ευκαιρία στο 67’ κι ενώ ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε και όλα έδειχναν πως τίποτα δεν θα άλλαζε, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει: στη διπλή προσπάθεια των Ίβιτς και Αθανασιάδη (ανάγκασε σε σπουδαία επέμβαση τον Κουντιτσίνι) στο 83’, στο σουτ του Βιεϊρίνια (νέα απόκρουση Κουντιτσίνι) στις καθυστερήσεις και στην κεφαλιά του Ίβιτς αμέσως μετά, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (62’ Ίβιτς), Αθανασιάδης.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τάουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Τζιοβάνι Ντος Σάντος (+90’ Πάρετ), Φαλκέ (80’ Φρέντερικς), Παβλιουτσένκο, Κέιν.