Weather - Καιρός

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Λίγο πριν το...τέλος!

Τα... ρέστα της με διαρθρωτικές αλλαγές εδώ και τώρα προκειμένου να εξασφαλίσει το Ο.Κ. της τρόικας για την καταβολή της έκτης δόσης «παίζει» η κυβέρνηση, επιχειρώντας να κάνει μέσα σε λίγες μέρες όσα δεν κατάφερε ή ανέβαλε για ολόκληρους μήνες.

Με το μαχαίρι της τρόικας να έχει μπει κυριολεκτικά στον... λαιμό της ομαλής χρηματοδότησης της Ελλάδας, ιδίως μετά τα τελεσίγραφα Σόιμπλε, Τρισέ και Μπαρόζο για την έκτη και για κάθε επόμενη δόση, το προχθεσινοβραδινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε στροφή 180 μοιρών στις προηγούμενες αποφάσεις της κυβέρνησης, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το ενιαίο μισθολόγιο και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ παράλληλα έλαβε αποφάσεις για εδώ και τώρα αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις, παύση επιχορηγήσεων για όσους φορείς δεν δηλώνουν τις δαπάνες τους στο Μητρώο Ανάληψης Υποχρεώσεων, δημιουργία ενιαίου φορέα φόρων και εισφορών κ.λπ.
Τίτλοι τέλους πέφτουν στο εφεύρημα της προσωπικής διαφοράς, ένα τρικ που επιστρατεύτηκε για να μην περικοπούν έως και κατά 40% οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ενώ, από την άλλη πλευρά, η άμεση ενεργοποίηση της εργασιακής εφεδρείας για υπαλλήλους φορέων οι οποίοι συγχωνεύονται ή καταργούνται είναι σαφές πια ότι αποτελεί τον προθάλαμο των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα...
Και τους υπεράριθμους Δημοσίους υπαλλήλους που βάλατε, για να πέφτουν οι ψήφοι, βρείτε τρόπο να τους...βγάλετε!
Και όπως είναι λογικό, θα γίνει της... ΑΠΕΡΓΙΑΣ το κάγκελο!