Weather - Καιρός

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά για την Εθνική μας


Μεγάλο παιχνίδι από την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ απέναντι στο αντίστοιχο συγκρότημα της Σερβίας, με νίκη 87-77. Η νίκη αυτή δεν είναι απλά βάλσαμο για την ψυχολογία της ομάδας του Ηλία Ζούρου για τον αποκλεισμό της από τους «4» της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα που της εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Οι διεθνείς πραγματοποίησαν ένα συγκλονιστικό πρώτο δεκάλεπτο 34-8 και απειλήθηκαν ελάχιστα από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποδίδοντας μάλιστα όμορφο μπάσκετ. Κατά περιόδους δεν θα ήταν μάλιστα υπερβολή να ισχυριστούμε πως είχαν την καλύτερη απόδοση από όλες τις αναμετρήσεις στην διοργάνωση.
Ειδικά ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ασταμάτητος, καθώς σημείωσε 27 πόντους, έχοντας 6 ριμπάουντ ενώ κέρδισε και 7 φάουλ. Στο twitter δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που έκαναν σχόλια πως πρόκειται για την προσωπική ρεβάνς του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, απέναντι στον πρώην προπονητή του Ντούσαν Ίβκοβιτς....
Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ με δέκα πόντους και άλλες τόσες ασίστ.
Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης σταμάτησε στους 16, ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ. Μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Νίκου Ζήση, ο οποίος χτύπησε στο πόδι οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε 18 πόντους με 5 ασίστ!
Tα δεκάλεπτα: 34-8, 48-26, 64-48, 87-77.