Weather - Καιρός

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι καλά που δεν χάσαμε...

Εμοιαζε με φιλικό!

Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου πέρασε η Εθνική Ομάδα, μετά το στραβοπάτημα στην Ρίγα της Λετονίας, όπου η Ελλάδα άφησε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. H Ελλάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την γηπεδούχο ομάδα, η οποία πανηγύρισε σαν νίκη την επιτυχία της, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Εθνική Ομάδα παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από την εκπληκτική εμφάνιση της περασμένης Παρασκευής απέναντι στο Ισραήλ και το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι με αυτήν την ισοπαλία, σε συνδυασμό με την ήττα των Ισραηλινών από την Κροατία με 3-1, η Ελλάδα εξασφαλίζει στην χειρότερη περίπτωση την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.
Η Ελλάδα είχε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19' με τον Τσάουνα να ανοίγει το σκορ με σουτ από το ύψος του πέναλτι, εκμεταλλευόμενος σοβαρή αδράνεια της ελληνικής άμυνας. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος σχεδόν του αγώνα, μόλις στο 82', ώστε με εξαιρετικό σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου εν κινήσει η Εθνική να ισοφαρρίσει και να διαμορφωθεί το τελικό 1-1.
Η απώλεια βαθμών στην αναμέτρηση με την Λετονία ασφαλώς και δεν συνιστά επιτυχία, καθώς πλέον η Κροατία πέρασε αυτή στην πρώτη θέση του ομίλου, ωστόσο με βάση την εμφάνιση της Ομάδας αλλά και την εξέλιξη της αναμέτρησης, έστω ο βαθμός της ισοπαλίας που εξασφαλίσαμε μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντικός.
Ο αγώνας του Οκτωβρίου με την Κροατία στο Καραϊσκάκη παραμένει φυσικά ο μεγάλος τελικός για την Εθνική, ωστόσο με βάση τα τελευταία δεδομένα, σε αυτόν θα αναζητούμε μόνο τη νίκη, ενώ αν κερδίζαμε θα αρκούσε και η ισοπαλία. Αν αυτή η νίκη επιτεχθεί, τότε θα μας αρκεί και η ισοπαλία στο τελευταίο ματς με την Γεωργία στην Τιφλίδα για να εξασφαλιστεί η πρώτη θέση που οδηγεί στην απευθείας πρόκριση. Αυτό είναι το ουσιαστικό κέρδος του βαθμού.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στην διάρκεια του αγώνα η Εθνική Ομάδα παρουσίασε βελτίωση, θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει νωρίτερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν αδικείται από το αποτέλεσμα. Στην μακρινή Ρίγα της Λετονίας βρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στην ομάδα και 150 Έλληνες φιλάθλους.
Οι συνθέσεις του αγώνα:
Λετονία (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κζάουκλις, Φέρτοβς, Ιβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόβσκις (67' Ρούντνεβς), Βισνάκοβς (82' Ζιγκάγιεβιτς), Λουκσάνοβς.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (71' Μανιάτης), Ζαραδούκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μάκος (81' Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Φετφατζίδης (46' Τζιόλης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος.


Η βαθμολογία: Κροατία 19, Ελλάδα 18, Ισραήλ 13, Γεωργία 10, Λετονία 8, Μάλτα 1.
Την επόμενη αγωνιστική παίζουμε στις 7 Οκτωβρίου
Ελλάδα - Κροατία και Λετονία - Μάλτα.
Την τελευταία αγωνιστική, στις 11 Οκτωβρίου, παίζουμε στην Τιφλίδα με την Γεωργία.