Weather - Καιρός

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΓΓΑ για τα έκτροπα...με καθυστέρηση

Αντανακλαστικά....χελώνας!
Δύο μέρες μετά το ντέρμπι «αιωνίων», η πολιτεία μέσω των αρμόδιων θεσμικών εκπροσώπων της πήρε θέση για τα συμβάντα, ενώ μεταξύ των δράσεων που εξετάζει είναι η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, ο γ.γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής τόνισε πως «το συντεταγμένο ποδόσφαιρο οφείλει να ξεκαθαρίσει το ίδιο ποια είναι τα όρια της αυτοδιοίκητης λειτουργίας του και πού στερείται της ικανότητας να οργανώσει τα του οίκου του. Η συζήτηση για τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων πρέπει να ανοίξει. Η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Οφείλει όμως να κάνει το ίδιο, και άμεσα, το συντεταγμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε διαφορετική περίπτωση η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, που προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος, θα κλείσει οριστικά για κάθε ομάδα που καλλιεργεί άμεσα ή έμμεσα τη βία και για κάθε συνεταιρισμό που δεν μπορεί να κάνει το καθήκον του».
Το υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε κάποιες από τις διατάξεις που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στο Μάρτιο, το οποίο κινείται στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών όσων έχουν παραβατικές συμπεριφορές σε γήπεδα και περιλαμβάνει αρκετές διατάξεις που ήδη υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται. Ουσιαστικά τα νέα και πλέον ουσιώδη στοιχεία είναι ότι πλέον οι ΠΑΕ και ΚΑΕ θα είναι υπεύθυνες για τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, ότι ο σχεδιασμός προσυνεννοημένων αγώνων θα θεωρείται κακουργηματική πράξη και ότι θα γίνει προσπάθεια για επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε περίπτωση επεισοδίων σε γήπεδα. Παράλληλα, ζητήθηκε από τον ΟΠΑΠ να επιβληθεί το μέγιστο της προβλεπόμενης ρήτρας βίας, όπως επίσης και να αυστηροποιηθούν οι ρήτρες βίας (με τα χρήματα να αποδίδονται σε άλλα αθλήματα) στις επόμενες συμβάσεις του ΟΠΑΠ με αθλητικές εταιρείες και διοργανώτριες Αρχές.
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Ρ.Τ. Λάμπης Ταγματάρχης ζήτησε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης εντός 48 ωρών αναφορικά με την τηλεοπτική μετάδοση του ντέρμπι....