Weather - Καιρός

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τον Τούμπα-ραν οι Ρώσοι...


Τέλος μπήκε χθες στο φετινό ευρωπαϊκό αήττητο (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) της Τούμπας και μαζί στο μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων του ΠΑΟΚ για πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς έπιασαν κακή απόδοση και υπέκυψαν με 1-0 στην καλά οργανωμένη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τη ρεβάνς να διεξάγεται την ερχόμενη Τρίτη στην παγωμένη ρωσική πρωτεύουσα. Κι όμως ο Δικέφαλος του Βορρά (με τον ανέτοιμο, όπως αποδείχθηκε, Βιτόλο στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά ύστερα από 2,5 μήνες) μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και «ζέστανε» τον κόσμο του, απειλώντας ουκ ολίγες φορές τη ρωσική εστία. Στο 3’ ο Τσιρίλο έπιασε δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ, στο 11’ ο Ακινφέεφ έδιωξε με δυσκολία το ωραίο φάουλ του Βιεϊρίνια, ένα λεπτό αργότερα το ίδιο έκανε και στο σουτ του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 15’ ο Ίβιτς αστόχησε σε κεφαλιά.
Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την (αρχικά ανεβασμένη πολύ ψηλά) άμυνά τους, κλείνοντας τους διαδρόμους, και ανέλαβαν τα ηνία στη μεσαία γραμμή, με πρωταγωνιστή το Λιθουανό Σεμπέρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν την επιθετική δραστηριότητα του ΠΑΟΚ και να ενισχύσουν τη δική τους, παίζοντας κάθετο ποδόσφαιρο και ψάχνοντας τις μπαλιές-«τρύπες».
Έτσι, πρώτα «προειδοποίησαν» με το σουτ άουτ του Τόσιτς στο 26’ και εν συνεχεία άνοιξαν το σκορ τρία λεπτά αργότερα, με πλασέ του έξοχου χθες Νέσιντ από σέντρα του Σενίκοφ. Ως την ανάπαυλα, μάλιστα, θα μπορούσαν να αυξήσουν το προβάδισμά τους σε δύο περιπτώσεις.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Σλούτσκι (αν και βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας έ-
δειξαν την κλάση τους) είχαν σταθερά τις λύσεις σε κάθε πρόβλημα που πήγε να τους
δημιουργήσει ο Δικέφαλος του Βορρά. Οπισθοχώρησαν μεν (θέμα δυνάμεων αλλά και
αποτελέσματος), λίγο ένιωσαν κινδύνους, δε, κυρίως σε δύο φάσεις με τον Ελ Ζαρ.
Στην πρώτη, στο 58’, ο Μαροκινός εξτρέμ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στη δεύτερη, στο 84’, τον νίκησε ο Ακινφέεφ. Παράλληλα, η ρωσική ομάδα λίγο έλειψε, κυρίως παίζοντας στην κόντρα επίθεση, να σημειώσει κι άλλο τέρμα, όπως με τη διπλή ευκαιρία του 77’...
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46’ Κρέσιτς), Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο (57’ Ελ Ζαρ), Τσουκαλάς, Ίβιτς (70’ Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια.
ΤΣΣΚΑ Μ.: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Σεμπέρας, Σενίκοφ, Μαμάεφ, Ναμπάμπκιν, Κάουνα (66’ Αλντονίν), Τόσιτς (90’ Α. Μπερεζούτσκι), Ντουμπιά (85’ Ντζαγκόεφ), Νέσιντ.