Weather - Καιρός

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Με νίκη ... τελειώνει


Πολλά έχουν ακουστεί ολόκληρη την εβδομάδα αναφορικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει σήμερα (19.30, ΝΕΤ) ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό.
Οι Πειραιώτες… βολεύονται και με την ισοπαλία αφού θα διατηρήσουν τη διαφορά των επτά βαθμών. Αυτό όμως που ζητούσε ο τεχνικός Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν η νίκη. Μια νίκη που θα τελειώσει ουσιαστικά τη «μάχη» για το φετινό πρωτάθλημα.

Σήμερα λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να πάρει μια νίκη που ισούται με τίτλο και να στεφθεί πρωταθλητής επτά αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.
Το θετικό για τον Ισπανό κόουτς είναι πως έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και παράλληλα την ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα. Σύμφωνα λοιπόν με τις δοκιμές που έκανε ο Βαλβέρδε, αναμένεται να δούμε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα θα ξεκινήσει ο Τοροσίδης, αριστερά ο Μπράβο και στα στόπερ θα βρίσκονται οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ. Στα χαφ, τον ρόλο της «σκούπας» θα έχει ο Μοντεστό με τον Ιμπαγάσα σε επιτελικό ρόλο μπροστά του. Στα δεξιά θα ξεκινήσει ο Μιραλάς, αριστερά ο Ριέρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ. Πίσω από τον Αλγερινό θα πάρει θέση ο φορμαρισμένος Φουστέρ.
«Ντόπες» και... πριμ
Στο μεταξύ, όπως αναμένονταν, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφθηκε χθες τους παίκτες και μίλησε μαζί τους για το σημερινό ντέρμπι. Θέλησε με αυτό τον τρόπο να τους εμψυχώσει και να τους «ανεβάσει», ενώ τους έταξε και ένα πριμ νίκης που ισούται με πρωτάθλημα, αφού οι τρεις βαθμοί θα σημάνουν ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου. Ο Μαρινάκης λοιπόν, ζήτησε τη νίκη και μόνο τη νίκη έτσι ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Θέλει ΜΟΝΟ νίκη ο ΠΑΟ, αλλιώς... του χρόνου πάλι
Η διαφορά των επτά βαθμών από την κορυφή καθιστά απαγορευτικό οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη προκειμένου να μειωθεί η απόσταση από τους ερυθρόλευκους και αν αποκτήσει ενδιαφέρον η «μάχη» του τίτλου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, καλούνται να αποδείξουν ότι δεν αποτελούν εύκολο αντίπαλο και πως είναι ικανοί να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Θα παραταχθούν στο Φάληρο με μοναδικό σκοπό τη νίκη και θα προσπαθήσουν να φύγουν από εκεί με τους τρεις βαθμούς της ελπίδας. Της ελπίδας για τον τίτλο. Ολόκληρη την εβδομάδα, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και οπαδοί, προσπάθησαν να «φτιάξουν» τους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να παίξουν με το απαιτούμενο πάθος και τη δύναμη που χρειάζεται ένα τέτοιο ντέρμπι.

Σε περίπτωση αποτελέσματος πέραν της νίκης, θα χαθούν όλα. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Παιανία και θα προσπαθήσουν σήμερα να το αποτρέψουν. Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που ακούστηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες στην Παιανία. Ακόμη και χθες, ο τεχνικός Ζεσουάλντο Φερέιρα, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του, ζητώντας τους να δείξουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» τα στοιχεία που απαιτούνται και είδε ο ίδιος στις τελευταίες προπονήσεις. Πάθος και δύναμη. Στοιχεία που βγήκαν στο χόρτο της Παιανίας και ικανοποίησαν τον Πορτογάλο. Όλοι στο «τριφύλλι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν το ίδιο και σήμερα και να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία. Ακόμη κι αν δεν το καταφέρουν, θέλουν στο τέλος να τους μείνει τουλάχιστον η προσπάθεια. Αυτή, δε συνοδεύεται με βαθμούς, ωστόσο οι οπαδοί θέλουν να δουν από τα ινδάλματα τους να παίζουν κόντρα στον «αιώνιο» όπως πρέπει.
Ο Παναθηναϊκός, παίζει λοιπόν ένα παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Η διαφορά από τον σημερινό αντίπαλο είναι στους επτά βαθμούς. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και βάσει του σχεδιασμού, η διαφορά θα πέσει στους τέσσερις. Μια διαφορά που δεν κρίνεται απαγορευτική όταν μάλιστα απομένουν επτά ολόκληρες αγωνιστικές και δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ακόμη κάποια δύσκολα παιχνίδι σε εξίσου δύσκολες έδρες. Αυτό που λένε οι πράσινοι είναι πως αν καταφέρουν οι ίδιοι να κάνουν το απόλυτο μέχρι το φινάλε της σεζόν, θα μπορέσουν να φτάσουν στην κορυφή....
Για να γίνει αυτό το απόλυτο, πρέπει να νικήσουν σήμερα. Μια νίκη που όχι μόνο θα φέρει πιο κοντά την πρώτη θέση, αλλά θα «γεμίσει» και με άγχος τους Πειραιώτες οι οποίοι θα αισθάνονται πλέον πιο κοντά την ανάσα του πρωταθλητή. Η ψυχολογία είναι ένα κομμάτι πάνω στο οποίο στηρίζονται οι «πράσινοι». Θέλουν να εκμεταλλευτούν το καλό μομέντουμ και να αλλάξουν την… ιστορία της φετινής Σούπερ Λίγκα. Το άγχος και η ψυχολογία θα παίξει σημαντικό και στην Παιανία βασίζονται πάνω σε αυτό. Σήμερα λοιπόν, καλούνται να νικήσουν για δεύτερη φορά φέτος τον Ολυμπιακό μετά το 2-1 του ΟΑΚΑ και να επιστρέψουν δυνατοί στη διεκδίκηση του τίτλου.