Weather - Καιρός

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η κρίση του Τύπου στη ΝΕΤ

Κρίση δεν περνάει μόνο η οικονομία αλλά και ο Τύπος. Μέσα σε 20 χρόνια η κυκλοφορία των ημερήσιων εφημερίδων στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 60%. Πού οφείλεται αυτή η πτώση; Τι πρέπει να κάνει η έντυπη δημοσιογραφία, που είναι μία από τις συνιστώσες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, για να επιζήσει; Μήπως η λύση βρίσκεται στο Διαδίκτυο; Αυτά τα ερωτήματα θέτει η εκπομπή «Οι παρέες γράφουν ιστορία», με τον Σεραφείμ Φυντανίδη, την ερχόμενη Κυριακή στις 12.30. Δύο παρέες εξετάζουν την κατάσταση που επικρατεί στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Η μία αποτελείται από διευθυντικά στελέχη εφημερίδων, τον εκδότη της «City Press» και της «Free Sunday» Γιώργο Κύρτσο, το διευθυντή του «Έθνους» Θανάση Τσεκούρα και τον αρχισυντάκτη της «Καθημερινής» Νίκο Ξυδάκη.
Την άλλη αποτελούν άνθρωποι που ειδικεύονται στη διαδικτυακή δημοσιογραφία, ο υπεύθυνος του site του «Βήματος» Στέλιος Σοφιανός, ο δημιουργός του ενημερωτικού site «The insider» Τάσος Κοκκινίδης, καθώς και δύο νέοι, διαχειριστές του neolaia.gr, ο Νικόλας Μπαρδάκης και ο Γιώργος Γκριτζάλας.
Στη συζήτηση συμμετέχουν, επίσης, ο πρόεδρος  και  καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών Στέλιος Παπαθανασόπουλος και ο
πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Σταμάτης Νικολόπουλος.
Η εκπομπή συμπληρώνεται με ένα σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο από τη μεγάλη απεργία στον Τύπο το 1975.