Weather - Καιρός

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κολιτσιδάκης για το ντέρμπι

Τη γνώμη του για το προσεχές απογευματινό ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού εξέφρασε ο παλαίμαχος παίκτης του Τριφυλλιού και πρώην προπονητής της Καλαμάτας, Θανάσης Κολιτσιδάκης, μιλώντας αποκλειστικά στο sport.gr. Ο "Κόναν" του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε ότι οι Πράσινοι πρέπει να διεκδικήσουν τη νίκη από το πρώτο λεπτό κόντρα στους ερυθρολεύκους και να εξαντλήσουν έτσι τις πιθανότητες να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.
Ακόμη, ο βετεράνος παίκτης δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Καραϊσκάκη έχοντας ανακάμψει αγωνιστικά και με φόρα από τις νίκες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θεωρητικό προβάδισμα λόγω έδρας έχουν οι γηπεδούχοι. Τέλος, ο Κολιτσιδάκης αναπόλησε τα ντέρμπι της ποδοσφαιρικής του καριέρας και αποκάλυψε τα μυστικά της νίκης στα μεγάλα παιχνίδια.
"Παλεύει, πιστεύει, ελπιζει..."
Αρχικά, ο βετεράνος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση του Τριφυλλιού, διαπιστώνοντας ότι:
"Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη φετινή του αγωνιστική κατάσταση. Έχει μια σειρά παιχνιδιών με πολύ καλή απόδοση. Έχει φέρει μεγάλα αποτελέσματα. Νίκησε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε καθαρά λόγω ατυχίας. Αρκετοί παίκτες της ομάδας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και ιδιαίτερα ο Σισέ. Γενικά, οπαναθηναϊκόςδείχνει ότι παλεύει, πιστεύει, ελπίζει..."
Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τους λόγους της αγωνιστικής μεταστροφής των Πρασίνων, είπε:
"Σίγουρα καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της ομάδας 3 μήνες και φαίνεται ότι η ομάδα έχει δέσει και εφαρμόζει το δικό του αγωνιστικό στυλ. Και οι παίκτες, από τη πλευρά τους δείχνουν έμπρακτα ότι τον πιστεύουν, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις τους".
"Του πάνε καλά τα ντέρμπι"
Αναφορικά με το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Κολιτσιδάκης σχολίασε:
"Ο Παναθηναίκός μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος για τη νίκη ενώ η ΑΕΚ ήταν επιφυλακτική και έπαιζε με αντεπιθέσεις. Μετά τα δύο πρώτα γκολ του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ αναγκάστηκε να βγει μπροστά και αυτό πράγματι δυσκόλεψε τους γηπεδούχους. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός κράτησε τον έλεγχο και με το τρίτο γκολ εξασφάλισε την νίκη σχετικά εύκολα".
Ακόμη, παρατήρησε ότι η ομάδα του Φερέιρα έχει χτυπήσει στα ίσα όλα τα ντέρμπι της χρονιάς:
"Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι στα ντέρμπι τα πάει καλά φέτος, έχει τις μονάδες και τους παίκτες με προσωπικότητα που μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Ακόμη, επειδή γνωρίζει ότι τα ματς αυτά είναι χωρίς αύριο όσον αφορά την υπόθεση τίτλος. Βέβαια, το ντέρμπι του Σαββάτου είναι διαφορετικό όλα τα άλλα. Είναι πολύ ιδιαίτερο. Είναι ντέρμπι τίτλου!"
Σχετικά με τα δυνατά σημεία των δύο πρωτοπόρων ενόψει ντέρμπι, τόνισε:
"Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, είναι κοινό μυστικό ότι η απόδοση του Τζιμπρίλ Σισέ αποτελεί το βαρόμετρο. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Από εκεί και πέρα, η άμυνα της ομάδας είναι εκείνη που θα παίξει κρίσιμο ρόλο. Σχετικά με τον γηπεδούχο Ολυμπιακό, το δυνατό σημείο του είναι κατά τη γνώμη μου τα άκρα του. Δηλαδή ο Ριέρα από τη μια πλευρά και από την άλλη ο Μιραλάς, τον οποίο τοποθετεί εκεί πλέον ο Βαλβέρδε. Εκτός αυτών των δύο, ουσιώδη δουλειά για τον Ολυμπιακό κάνει αναμφισβήτητα ο Ιμπαγάσα".
"50-50 το ματς"
Όσον αφορά τη δική του πρόβλεψη για το ντέρμπι, δήλωσε:
"Είναι ένα ντέρμπι τίτλου όπως είπαμε. Δίνω πιθανότητες 50-50 στις δύο ομάδες. Δεν βλέπω να γέρνει το ματς προς τη μία ή την άλλη πλευρά. Θεωρητικά, ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα λόγω έδρας. Μην ξεχνάμε ότι είναι αήττητος στο Καραϊσκάκη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει μέσα στο γήπεδο και να διεκδικήσει το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Να στριμώξει τον αντίπαλο. Να αποφύγει με άλλα λόγια αυτό που έκανε η ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, η οποία κλείστηκε".
Για τα κίνητρα των ερυθρολεύκων στο ματς, είπε:
"Ορισμένοι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωστόσο έχουν πολλές εμπειρίες από το εξωτερικό και ξέρουν την κρισιμότητα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ακόμα και εάν χάσει το Σάββατο. Αντίθετα αν κερδίσει στέφεται πρωταθλητής. Όμως, οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν έχουν κάνει νίκη σε ντέρμπι φέτος. Έχασαν από την ΑΕΚ, έχασαν στην Τούμπα για το Κύπελλο και έχασαν στον α` γύρο από τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν στους φιλαθλους τους ότι μπορούν να κερδίσουν τα μεγάλα ματς. Εκτός από το βαθμολογικό ζήτημα, είναι και θέμα γοήτρου ο αγώνας".
Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες να διατηρήσει τον τίτλο:
"Τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να νικήσει στο Καραϊσκάκη για να εξαντλήσει τις πιθανότητές να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα. Εάν συμβεί αυτό τότε αυτομάτως αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες. Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές ακόμα και δεν αποκλείεται τίποτα".
Tέλος, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης αναπόλησε τα ντέρμπι αιωνίων της καριέρας του:
"Είχα τη χαρά να παίξω σε πολλά ντέρμπι αιωνίων και σας λέω ότι τα ντέρμπι κρίνονται στις μεγάλες προσωπικότητες, στο πάθος και τη θέληση των παικτών για τη νίκη. Αυξημένη πίεση δεν πιστεύω ότι υπάρχει στα ντέρμπι. Η πίεση υπάρχει όταν είσαι φαβορί που όλοι περιμένουν ότι θα νικήσεις. Στα ντέρμπι υπάρχει έξτρα κίνητρο για τον ποδοσφαιριστή ώστε να έχει καλή απόδοση στον αγώνα και εφόσον νικήσει, να τον αποθεώνει η μισή Ελλάδα την επόμενη ημέρα!"