Weather - Καιρός

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΠΣ Καλαμάτα στην Κυπαρισσία μετά από 26 χρόνια!

Σύγχρονος Ποδοσφαιρικός πολιτισμός και αμαρτωλό παρελθόν!
Την Κυριακή το μεσημέρι η ομάδα του "ΠΣ Η Καλαμάτα", επικεφαλής του 6ου ομίλου της Δ' εθνικής σε μια φάση που αναμφισβήτητα βρίσκεται σε αγωνιστική κάμψη, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα της Κυπαρισσίας στην έδρα της, μετά από 26 σχεδόν χρόνια!
Ηταν αρχές Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα 3/2 του 1985 όπου οι δυο μεσσηνιακές ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1, σε ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, αφού στο 35΄ο Μουλατσιώτης είχε ανοίξει το σκορ για την "Μαύρη Θύελλα" και στο  70' ισοφάρισε ο Καλογερόπουλος για τους γηπεδούχους. 
Το ματς αυτό άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ΡΟΝΤΕΟ και  δ ε ν  τιμά  Κ Α Ν Ε Ν Α Ν  Μεσσήνιο φίλαθλο.... 
Στο γήπεδο είχαν βρεθεί περίπου 1.200 - 1.300 οπαδοί της Καλαμάτας που είχαν μεταβεί με κάθε μέσο. Μέχρι και με το τρένο (που τότε λειτουργούσε κανονικά...). 
Οπως στα περισσότερα τοπικά ντέρμπι ο φανατισμός και η τεταμένη ατμόσφαιρα ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Η Καλαμάτα όπως και τώρα ήταν πρώτη στη βαθμολογία, η Κυπαρισσία κάτω από τη μέση και "τα μυαλά στα κάγκελα"!
Το γήπεδο "έβραζε" στην κυριολεξία!
Οταν έληξε το παιχνίδι το συρματόπλεγμα του γηπέδου δεν άργησε να πέσει, πάνω από 200 άτομα μπήκαν μέσα στο γήπεδο κι έγινε ο χαλασμός Κυρίου!
Πέτρες, καδρόνια, και έπεφτε το ξύλο της αρκούδας! 
Εκατέρωθεν έγιναν πράγματα που κανείς δεν θέλει να θυμάται και κάποιοι (νυν παλαίμαχοι και της Καλαμάτας) θα έδιναν τα πάντα να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να μην τα επανάλαβουν ΑΦΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ για πάντα....
Ευχή δική μας, να ξεφύγουμε από το "αμαρτωλό παρελθόν" (κάτι που δυστυχώς δεν έγινε παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων και με τον Πάμισο) και να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
Στον πρώτο γύρο στο Δημοτικό Στάδιο η Καλαμάτα επικράτησε δύσκολα με 1-0 χωρίς να συμβεί το παραμικρό...