Weather - Καιρός

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σεφτέ ο Φέτφα στο αδιάφορο φιλικό

"Ξεπέτα" η βράβευση του Οτο...

Θα μπορούσε να είναι απλώς ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι για την εθνική ομάδα το χθεσινό κόντρα στον Καναδά στην AEL FC Arena της Λάρισας, παρουσία περίπου 14.000 θεατών. Όμως όχι. Δεν ήταν, διότι βραβευόταν για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος το 2004 το οδήγησε στη μεγαλύτερη επιτυχία του όλων των εποχών. Πριν από το παιχνίδι ο επί εννέα συναπτά έτη εκλέκτορας της «γαλανόλευκης» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί τον Γιάννη Τοπαλίδη και τον Τάκη Φύσσα, υπό το χειροκρότημα των θεατών και των διεθνών που είχαν χωριστεί στα δύο, σχηματίζοντας ένα διάδρομο. Αφού τους χαιρέτισε έναν έναν ο Γερμανός έφτασε κοντά στον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος του έδωσε μια μινιατούρα της Ακρόπολης και μια τεράστια κορνιζαρισμένη φωτογραφία του να σηκώνει το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Συγκηνιτικές αναμφίβολα στιγμές, που θα μπορούσαν να είναι και κάπως πιο έντονες, αν η βράβευση γινόταν σε ένα άλλο παιχνίδι με αντίπαλο ένα «βαρύ» όνομα και πιο πολύ κόσμο.
Με δύο πρόσωπα η Εθνική Διότι ο Καναδάς απέδειξε τη μικρομεσαία δυναμικότητά του, επιτρέποντας στον Φερνάντο Σάντος να παραμείνει αήττητος για έβδομο παιχνίδι στον πά-
γκο της εθνικής ομάδας (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες), η οποία πήρε τη νίκη 1-0. Μια εντελώς νωχελική εμφάνιση από τους «γαλανόλευκους» στο πρώτο μέρος, με εμφανή προβλήματα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία και κατά συνέπεια την έλλειψη φάσεων, έδωσε τη θέση της σε ένα πιο ορεξάτο πρόσωπο στην επανάληψη. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο
οι αλλαγές σε πρόσωπα (πολύ καλός ο Μήτρογλου, που αποχώρησε τραυματίας, όπως και ο Σηφάκης) και σχήμα, με αποτέλεσμα την πίεση σε όλους τους χώρους και τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων μπροστά από τα καρέ του Μπόργιαν. Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 63’ ο Φετφατζίδης με όμορφο σουτ από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από
κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Στρέιθ. Ήταν το πρώτο γκολ του βραχύσωμου επιθετικού με τη φανέλα της Εθνικής και θα μπορούσε να έρθει κι άλλο, αλλά στην τελευταία φάση του ματς πλάσαρε από πολύ μακριά άουτ σε κενή εστία. Οι Βορειομερικανοί, νούμερο 80 στην παγκόσμια κατάταξη, απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, με φάουλ του ΝτεΡοσάριο (έσωσε ο Χαλκιάς) στο 74’ και κεφαλιά άουτ του Φρεντ στο 85’.


ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης (46’ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46’ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Κατσουράνης (46’ Καφές), Καραγκούνης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (46’ Μήτρογλου, 69’ Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61’ Κονέ).


ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82’ Πασέκο), Τζάκσον (65’
Εντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78’ Ρίκετς), Όσεαν (46’ Φρεντ).


*Ισόπαλη 0-0 αναδείχθηκε χθες στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης η Εθνική Ελπίδων κόντρα στην αντίστοιχη της Γερμανίας, υπό το βλέμμα πολλών σκάουτερ ευρωπαϊκών ομάδων.