Weather - Καιρός

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ρεχάγκελ την πλακέτα κι ο Σάντος τις δοκιμές

Διπλή σημασία έχει το σημερινό (5 μ.μ., MEGA) φιλικό της εθνικής ομάδας με αντίπαλο τον Καναδά στο νεότευκτο AEL FC Arena της Λάρισας. Αφενός μεν πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε εν όψει του επόμενου επίσημου παιχνιδιού κόντρα στη Μάλτα στις 25 Μαρτίου, καθώς, όπως τόνισε ο Φερνάντο Σάντος: «ο Καναδάς έχει κάποιες αγωνιστικές ομοιότητες με τη Μάλτα. Είναι μία ομάδα γρήγορη, έχει δύο-τρεις καλούς παίκτες, καλή δυναμική και θεωρώ ότι θα γίνει ένα παιχνίδι με έντονο ρυθμό».
Αφετέρου, δε, θα τιμηθεί για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο θριαμβευτής του 2004 Ότο Ρεχάγκελ, στον οποίο θα δοθεί ένα μικρό αντίγραφο της Ακρόπολης και ένα τεράστιο κάδρο με μια φωτογραφία, όπου απεικονίζεται με το τρόπαιο στα χέρια. «Είναι δίκαιη αυτή η τιμή στον Ρεχάγκελ, γιατί προσέφερε έργο και ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Εμείς απ’ την πλευρά μας είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε εδώ. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις, ούτε νιώθουμε καμιά παραπάνω πίεση. Κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ότο, αλλά μιλάμε για μια νέα προσπάθεια πλέον και προχωράμε σε μια νέα εποχή» σχολίασε ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός. Ο Πορτογάλος αναμένεται να παρατάξει τη «γαλανόλευκη» με σύστημα 4-3-3 και τους Σηφάκη (ή Χαλκιά), Τοροσίδη, Μόρα, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα, Καραγκούνη (σε ρόλο κεντρικού χαφ), Κατσουράνη (εσωτερικά δεξιά), Νίνη (εσωτερικά αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά), Φετφατζίδη (αριστερά) και Λυμπερόπουλο.
Δεν αναμένεται να αγωνισθεί ο Σαμαράς («δεν είναι 100% έτοιμος, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ούτε για 20 λεπτά, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ρίσκο» είπε ο Σάντος). Περίπου 10.000 φίλαθλοι αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες (τα καταστήματα στη Λάρισα είναι ΑΝΟΙΚΤΑ κάθε Τετάρτη...)  για να υποστηρίξουν την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο φιλικό στο οποίο «με ενδιαφέρει να βλέπω εξέλιξη από παιχνίδι σε παιχνίδι και το πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες στις δοκιμές που θα κάνουμε», όπως τόνισε ο Πορτογάλος εκλέκτορας.