Weather - Καιρός

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Εθνική στη Λάρισα και στην ...Καλαμάτα

Εμείς πότε θα δούμε (ξανά) την Εθνική;
Και που; Στο...χωράφι???
Μετά από έντεκα χρόνια η Λάρισα υποδέχεται ξανά την εθνική ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου για το σημερινό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Καναδά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2012.

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που η Ε.Π.Ο. είχε αποφασίσει να φέρει την Εθνική στη Λάρισα, ήταν στο φιλικό αγώνα της 16ης Δεκεμβρίου 2000 με αντίπαλο την Μολδαβία (2-1).
Με αφορμή την επίσκεψη της Εθνικής μας σε γήπεδο της επαρχίας, κι ενώ έχουμε δει 3 φορές τον κ.Πιλάβιο ως επισκέπκτη - καλεσμένο σε πίτες και σεμινάρια, ρωτάμε: η Εθνική μας ομάδα που διαθέτει ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ τον Νίκο Λυμπερόπουλο, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, τον γκολκήπερ Κωνσταντόπουλο της Κέρκυρας, ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ;;;
Το θέμα είναι ότι ξενοδοχεία πολυτελείας φυσικά και διαθέτουμε! Τα γήπεδά μας είναι "σκοτεινά χωράφια", κακοσυντηρημένα, απαρχαιωμένα και επικίνδυνα!
Μόνο για αγώνες παλαιμάχων και για παιχνίδια Δ' εθνικής είναι πλέον! Ούτε για τα "Παπαφλέσεια" δεν κάνει πλέον!
Θα πρέπει να ντρέπονται αυτοί που είναι μέσα στα ποδοσφαιρικά πράγματα και τόσα χρόνια κοίταζαν το δικό τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ συμφέρον...
Και να βγουν να μιλήσουν για αυτά τα θέματα κι ας αφήσουν τις...πίτες και τις φανφάρες...
Για την ουσία. Κι επιτέλους ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ!
Δεν χάνει στην Καλαμάτα η Εθνική!
Θυμίζουμε στους νεότερους ότι η Εθνική μας ομάδα έπαιξε για τελευταία φορά στην Καλαμάτα στις 1/9/1996 (!!!) εδώ και 15 χρόνια δηλαδή, στο 3-0 επί της Βοσνίας!
Και ένα χρόνο πριν, έδωσε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας (σαν χτες) στις 8/2/1995 με την Ρουμανία και νίκησε με 1-0! Με ρεκόρ προσέλευσης 8.000 θεατών!
Περασμένα μεγαλεία δηλαδή...
Η Λάρισα και καλά κανει, έχει δικό της ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ γήπεδο, τεσσάρων αστέρων UEFA ranking, χωρητικότητας 16.000 θέσεων, που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ με ιδία κεφάλαια....
Εμείς έχουμε ένα ...σύγχρονο γήπεδο με πλαστικό τάπητα της ΕΠΣ με 250 άτομα στην κερκίδα και με 14 προβολείς...
Καληνύχτα Μεσσηνία...