Weather - Καιρός

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το "κάστρο" έμεινει απόρθητο!


Ο Άρης συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις στην Ευρώπη και παράλληλα διατήρησε το αήττητο ρεκόρ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", μετά το ισόπαλο 0-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι . Οι "κιτρινόμαυροι" πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα τους φετινά παιχνίδια, απέναντι στους παγκοσμίου κλάσεως αντιπάλους τους. Δεν κλείστηκαν και απείλησαν τη Σίτυ σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ περιόρισαν αισθητά τα αστέρια της αγγλικής ομάδας. Πλέον ο Άρης καλείται να πανηγυρίσει την πρόκριση στο "Σίτυ οφ Μάντσεστερ" στον επαναληπτικό με τους "πολίτες". Ήταν το 26ο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι που διατηρείται το αήττητο του "Βικελίδης", με απολογισμό 13 νίκες και 13 ισοπαλίες

Με περισσότερους από 20.000 οπαδούς του Αρη να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Μιχαλήτσου μπήκαν στο ματς με... φτερά στα πόδια.

Αντιμετώπιζαν μία ομάδα με την οποία δεν συγκρίνονται σε οποιοδήποτε επίπεδο, αλλά κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια τους ακριβοπληρωμένους άσους του Ρομπέρτο Μαντσίνι, οι οποίοι απείλησαν μόνο στο 16΄ με τον Σηφάκη να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση σε εξ επαφής σουτ του Τζέκο. Ακόμα κι αυτή η φάση, όμως, προήλθε από οφσάιντ του Νταβίντ Σίλβα, που δεν είδε ο βοηθός. Επιθετικά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά οι γηπεδούχοι, αφού οι ταχύτατες επιστροφές των "Σίτιζενς" δεν άφηναν περιθώρια στους Μπομπαντίγια, Νέτο, να "χτυπήσουν" στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, σε μια στιγμή όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν, αν το αριστοτεχνικό φάουλ του Νέτο στο 40΄ είχε πάει λίγα εκατοστά πιο δεξιά και είχε καταλήξει στα δίχτυα του Χαρτ. Ηταν η καλύτερη ευκαιρία του Αρη να προηγηθεί στο α΄ ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με το "λευκό" 0-0.
Στο 63΄ πάλι ο Σηφάκης σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Τζέκο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χαρτ έκανε το ίδιο στη βολίδα του Νέτο. Στο 70΄ νέα προσπάθεια και δυνατό σουτ του Τζέκο έφυγε ελάχιστα άουτ και είναι χαρακτηριστικό ότι έως εκείνο το σημείο μόνο δύο παίκτες ολοκλήρωναν τις επιθετικές προσπάθειες των ομάδων: ο Βραζιλιάνος του Αρη και ο Βόσνιος της Σίτι. Παρότι ο Μαντσίνι ρίσκαρε στο τέλος χρησιμοποιώντας και τον Μπαλοτέλι, οι γηπεδούχοι κράτησαν τους παίκτες της Μάντσεστερ μακριά από την περιοχή του Σηφάκη και διατήρησαν το εκπληκτικό τους αήττητο στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
Η τελευταία φορά που ο Αρης ηττήθηκε σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ήταν στις 6 Οκτωβρίου του 1968 (2-1 από την Ουϊπεστ) για το Κύπελλο Εκθέσεων.
Μπορεί το 0-0 να δίνει σημαντικό προβάδισμα στη Σίτι ενόψει της ρεβάνς της 24ης Φεβρουαρίου, αλλά το ίδιο ίσχυε από την ημέρα που έγινε η κλήρωση της φάσης των "32". Το αποτέλεσμα κρατάει τον Άρη "ζεστό" στη διεκδίκηση της πρόκρισης, αν πραγματοποιήσει εμφανίσεις όπως αυτές του "Βιθέντε Καλντερόν" και της "Μπάι Αρένα".
Διαιτητής: Ουντιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Τζέκο
ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Τόχα, Φατί, Νέτο (88΄ Καστίγιο), Πρίττας, Σακάτα, Μπομπαντίγια (72΄ Τσέζαρεκ).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Ρίτσαρντς, Κολαρόφ, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα, Ράιτ Φίλιπς (77΄ Μπαλοτέλι), Τέβες, Τζέκο (84΄ Ζαμπαλέτα).