Weather - Καιρός

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Με βαρδΑΡΗ προς στον τίτλο...

Ο Τζιμπούρ σημειώνει το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό

Ακάθεκτος προχωρά ο Ολυμπιακός, καθώς πέτυχε την ανατροπή και νίκησε 2-1 τον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στον αγώνα για την 22η ημέρα του πρωταθλήματοςτης Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Νέτο στο 17', αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Τζιμπούρ στο 39' και πήραν τη σπουδαία νίκη με τον Φουστέρ στο 75'. Ετσι θα υποδεχθούν το άλλο Σάββατο στο μεγάλο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αύριο αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, με διαφορά ασφαλείας επτά έως δέκα βαθμών.

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε καλύτερος στο ξεκίνημα και στο 13' είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Μιραλάς ξέφυγε μπροστά και σούταρε διαγώνια άουτ, όμως μια ολιγωρία στην άμυνα έδωσε το προβάδισμα στον Αρη. Σκόρερ και πάλι ο Νέτο, ο οποίος στο 17' πήρε την μπάλα από τον Κόκε και με σουτ έκανε το 1-0. Τα άσχημα για τους «ερυθρόλευκους» συνεχίστηκαν, καθώς στο 27' ο Μιραλάς αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Ζαϊρί, όμως διατήρησαν την υπεροχή, έχοντας ως «αιχμή του δόρατος» τον Ραφίκ Τζιμπούρ.
Ο Αλγερινός απείλησε στο 26' με μια «βολίδα» που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Βελλίδη και ισοφάρισε στο 39', όταν πήρε την μπάλα από τον Ιμπαγάσα και μέσα από την περιοχή σούταρε διαγώνια και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Στο β΄ ημίχρονο και οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη. Μπορεί να μην έγιναν πολλές φάσεις, όμως υπήρχε πάθος στις προσπάθειες των παικτών, φάουλ και διαμαρτυρίες κι έτσι το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή και στο κατάφερε στο 75' να πετύχει το γκολ που ζητούσε, όταν σε μια φάση διαρκείας, ο Φουστέρ χρίστηκε και πάλι σκόρερ, αυτή τη φορά με γυριστό σουτ.
Στο παιχνίδι είχε περάσει πλέον και ο Νέρι Καστίγιο, στην πρώτη του εμφάνιση κόντρα στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, όμως δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι στην ομάδα του....
Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσεξαν την άμυνά τους, απέφυγαν και την κεφαλιά του Τσέζαρεκ στο 89', που πέρασε δίπλα από το δοκάρι κι έτσι πήραν μια σπουδαία νίκη στην πορεία τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιμπαγάσα, Ριέρα - Φατί, Βελλίδης, Ρονάλντο
ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Νέτο, Ρονάλντο, Τόχα (85' Πορτίγια), Φατί, Μίσελ, Μπομπαντίγια (73' Καστίγιο), Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (79' Τσέζαρεκ), Κόκε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης (72' Τοροσίδης), Ραούλ Μπράβο (82' Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς (27' Ζαϊρί), Ριέρα.


# Στα άλλα δυο παιχνίδια της ημέρας, μεγάλη νίκη πήρε στη Ν.Σμύρνη ο Πανιώνιος με 1-0 (πέναλντι Μπάλαμπαν), ενώ ο Εργοτέλης έφτασε στην βαθμολογία την Καβάλα αφού την κέρδισε στο Παγκρήτιο με 2-1.