Weather - Καιρός

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Με Σαλπιγγίδη στους "4"!


Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 57' ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό στο άδειο -λόγω τιμωρίας- γήπεδο της Τούμπας, στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού το πρώτο ματς στο γήπεδο Καραϊσκάκη είχε λήξει 1-1.
Στο 86' οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιραλάς.

Το α' ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος και τον Ολυμπιακό να κάνει μόνο κατά διαστήματα αισθητή την παρουσία του. Μάλιστα ο «Δικέφαλος» είχε την ευκαιρία να πετύχει γκολ με το «καλημέρα», αλλά το σουτ του Βιεϊρίνια στο 2ο λεπτό πήγε στο δοκάρι του Νικοπολίδη. Στο 16' ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ γκολ του Φουστέρ και στο 17', από κάθετη πάσα του Πάμπλο Γκαρσία, ο Ιβιτς βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε άουτ.
Οι «ερυθρόλευκποι» ανέβηκαν μετά το μισάωρο και προσπάθησαν να πιέσουν, όμως χωρίς αποτέλεσμα, αφού ό,τι καλύτερο ήταν ένα σουτ του Μιραλάς στο 34', που έφυγε άουτ. Ετσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.
Με μία καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε και το β' ημίχρονο, και πάλι με σουτ του Βιεϊρίνια στο 49', που εξουδετέρωσε ο Νικοπολίδης με διπλή προσπάθεια, ωστόσο στο 57' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ιβιτς πάσαρε με το κεφάλι στον Σαλπιγγίδη κι αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.
Ο Βαλβέρδε πέρασε αμέσως στο ματς Πάντελιτς και Φετφατζίδη, ωστόσο η άμυνα του ΠΑΟΚ λειτούργησε σωστά, δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να βρεθούν σε θέση βολής και τα πράγματα έγειραν οριστικά υπέρ του «Δικεφάλου», όταν στο 86' ο Μιραλάς χτύπησε τον Ιβιτς και αποβλήθηκε. Τα τελευταία λεπτά είχαν αγωνία, αφού ο Ολυμπιακός πίεσε για να ισοφαρίσει, στο 89' ο Χαλκιάς κράτησε το «μηδέν» όταν απέκρουσε το σουτ του Τοροσίδη κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνας)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86' Μιραλάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίνο, Τσουκαλάς, Σαβινί - Τζιμπούρ, Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (71' Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (90΄+ 2 Μπαλάφας), Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Μουσλίμοβιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ρόμενταλ (53' Ζαϊρί), Φουστέρ (61' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (61' Πάντελιτς), Ιμπαγάσα, Μιραλάς.