Weather - Καιρός

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

8 εκατ. VS 358 εκατ!!!

Απειλείται το αήττητο της έδρας...

Μπροστά σε μια μεγάλη, όσο και όμορφη, πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται απόψε (7 μ.μ., ΑΝΤ1) ο Άρης, που φιλοξενεί τη Μάντσεστερ Σίτι στο κατάμεστο και... γιορτινό «Κλ. Βικελίδης», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «32» του EuropaLeague. Από προκλήσεις, βεβαίως, είναι συνηθισμένοι οι «κίτρινοι», αφού διατηρούν το γήπεδό τους απόρθητο κάστρο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια εδώ και 40 χρόνια, δίνοντας 24 παιχνίδια σε αυτό. Για να μην πάμε πιο… μακριά, πρόκληση για τους Θεσσαλονικείς ήταν και να παραμείνουν ζωντανοί σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ νωρίτερα στη σεζόν κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης (την κάτοχο του τροπαίου), Λεβερκούζεν (που κατέκτησε την πρωτιά) και Ρόζενμποργκ.
Φόβος ουδείς λοιπόν. Ακόμη και κόντρα σε μια ομάδα που χάρη στα κεφάλαια του σεΐχη Μανσούρ (358 EKAT. ευρώ το φετινό μπατζετ, ενώ του ΑΡΗ μόλις 8 εκατ). απέκτησε σπουδαίους παίκτες (Τέβεζ, Βιεϊρά, αδερφοί Τουρέ, Ντζέκο, Σίλβα, Ρίτσαρντς, Γκίβεν, Μπάρι, Λέσκοτ, Κολαρόφ, Κομπανί, Μπόατενγκ, Ζαμπαλέτα, απόντες απόψε οι Μπαλοτέλι, Μίλνερ, Ντε Γιονγκ), εκτυφλωτική λάμψη και μεγάλες φιλοδοξίες (αν και προς το παρόν κανένα τρόπαιο). «Και θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας αλλά και να αντιμετωπίσουμε μία πρόκληση όπως είναι το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Μία ομάδα που απέκτησε τον Τουρέ από την Μπαρτσελόνα, ενώ ο τέταρτός της επιθετικός αγωνίζεται βασικός στη Ρεάλ Μαδρίτης. Γι’ αυτό και αποτελεί μία πρόκληση να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» τόνισε χθες ο Γιάννης Μιχαλήτσος στη συνέντευξη Τύπου.

«Να υπερβάλλουμε εαυτούς»
«Με φόβο δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν. Γι’ αυτό και θα πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς, όπως έχουμε κάνει σε όλα μας τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Γνωρίζω όλους τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά είναι μία ομάδα που μπορεί να αλλάξει όλη την ενδεκάδα της», όπως είπε Μιχαλήτσος. Τα ευχάριστα για τον τεχνικό των «κίτρινων» είναι πως χθες προπονήθηκε κανονικά ο Σηφάκης, κι έτσι επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, μαζί με τους
Βανγκέλι, Λαζαρίδη, Ρονάλντο, Μίσελ, Πορτίγια, Φατί, Νέτο, Τόχα, Κόκε και Μπομπαντίγια. Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σημείωσε πως: «Η ψυχολογία μας σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή μετά την ήττα στο ντέρμπι, όμως είναι σημαντικό ότι παίζουμε τρεις μέρες μετά και αν κερδίσουμε θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε την ήττα από τη Γιουνάιτεντ. Έχουμε 16 παίκτες στη διάθεσή μας. Ο Τζόνσον δεν είναι έτοιμος, ενώ και ο Μάριο (Μπαλοτέλι) δεν είναι 100% έτοιμος. Ξέρουμε και για το ρεκόρ του Άρη να είναι αήττητος στην έδρα του στην Ευρώπη, αλλά θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Πάντα εξάλλου υπάρχει η πρώτη φορά».
Τέλος, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην πόλη από μεθυσμένους οπαδούς των 3ων στη βαθμολογία της Premiership «πολιτών», με τρεις συλλήψεις.
Champions League: Αυλαία σε «Σαν Σίρο» και «Μεστάγια»
Απόψε διεξάγονται τα δύο πρώτα παιχνίδια για τη φάση των «16» του Champions League. Στο «Σαν Σίρο» (9.45 μ.μ., Mega) η πρωτοπόρος του Campionato Μίλαν φιλοξενεί την πολύ δυνατή επιθετικά Τότεναμ, που έχει τη μεγάλη απώλεια της αποκάλυψης της σεζόν, του Ουαλού εξτρέμ Μπέιλ, ο οποίος είχε σκοράρει χατ τρικ σε αυτό το γήπεδο κόντρα στην Ίντερ. Στο «Μεστάγια» (9.45 μ.μ., Novasports1) η εξαιρετικά φορμαρισμένη μέσα στο
2011 Βαλένθια υποδέχεται τη Σάλκε, με το ενδιαφέρον στοιχείο σαφώς να είναι η επιστροφή του κανονιέρη Ραούλ στα πάτρια εδάφη.