Weather - Καιρός

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Απλά διαφορά κλάσης

Στην Αγγλία ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία του Άρη στο Γιουρόπα Λιγκ. Ήττα με 3-0 από τη Σίτι


Ο Άρης δεν έκανε χθες το μικρό θαύμα που επιδίωκε μαζί με τον κόσμο του στην Αγγλία. Ηττήθηκε με 3-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, πληρώνοντας το εφιαλτικό πρώτο τέταρτο του αγώνα και έτσι πήρε τέλος το περήφανο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι. Πικρή η τελευταία γεύση, αλλά ας μην ξεχνάμε πως απέναντί του βρέθηκε ένας κολοσσός εκατομμυρίων.
Το σκηνικό που είχε στηθεί στις κερκίδες ήταν ονειρικό για τον Άρη. Οι χιλιάδες οπαδοί του έκαναν κατάληψη στο γήπεδο της Σίτι και κατέθεσαν ψυχή και... λαρύγγι για να έχουν οι παίκτες της ομάδας τους τις ιδανικές συνθήκες να πετύχουν το στόχο τους. Δεν έφτανε όμως αυτό. Όσο λάθη δεν έκανε ο Άρης σε όλα τα παιχνίδια του τα έκανε μαζεμένα χθες. Όλα ξεκίνησαν από τη λανθασμένη επιλογή του Λαζαρίδη να μη διώξει την μπάλα στο 7’ του αγώνα και να ρισκάρει κοντρολάροντας. Τελικά μπερδεύτηκε, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Τζέκο και από εκεί στα δίχτυα του Σηφάκη. Το 1-0 ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό που είχε κάνει ο Άρης και πρόσφερε συνάμα στους παίκτες της Σίτι την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τη συνέχεια. Άλλωστε είχαν ήδη στα χέρια τους την πρόκριση. Πέντε λεπτά μετά το γκολ, οι κίτρινοι δεν είχαν συνέλθει από το πρώτο χτύπημα του Τζέκο και ο Βόσνιος «χτύπησε» ξανά. Εξαιρετική ενέργεια και γκολ, που τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Οι παίκτες του Γιάννη Μιχαλήτσου δεν μπορούσαν να συνέλθουν και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Χαρτ. Ευτυχώς υπήρξε σαφής βελτίωση στην άμυνα και ο Τέβες με τον Τζέκο και τον Σίλβα δε βρήκαν τους χώρους για να σκοράρουν και τρίτη φορά. Πλην μίας, όπου ο σκόρερ των δύο τερμάτων νικήθηκε από τον Σηφάκη σε τετ α τετ.

Παράδοση άνευ όρων
Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Ο Άρης θα έπρεπε να ανατρέψει κάθε δεδομένο για να διεκδικήσει και πάλι την πρόκριση. Και παρότι με τη συμμετοχή του Μενδρινού έδειξε βελτιωμένη εικόνα, έχοντας κυρίως καλύτερη κυκλοφορία επιθετικά, δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο από το να κρατήσει το σκορ σε αξιοπρεπές επίπεδο. Οι κίτρινοι άσκησαν για μικρό χρονικό διάστημα πίεση στα καρέ των Άγγλων, αλλά η δεδομένη διαφορά ποιότητας και ψυχολογίας δεν επέτρεψε τη ζητούμενη ανατροπή ή έστω το πρώτο γκολ, που θα δημιουργούσε διαφορετικά δεδομένα στον αγώνα. Οι παίκτες του Μαντσίνι από την πλευρά τους προτίμησαν να προστατέψουν το υπέρ τους σκορ, να «κατεβάσουν ταχύτητα» στο ρυθμό τους και να ψάξουν το γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις. Είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία σε σουτ του Μπαλοτέλι που κατέληξε στο δοκάρι και τελικά έφτασαν στο τρίτο γκολ με καραμπόλα. Τυχερός της υπόθεσης και σκόρερ ο Γιάγια Τουρέ. Το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Ο αποκλεισμός ήρθε δίκαια και αν ο κόσμος του Άρη, που έκανε ένα μοναδικό σόου στις κερκίδες του γηπέδου, άξιζε σίγουρα κάτι περισσότερο σε επίπεδο προσπάθειας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φέτος ο Άρης πέτυχε σπουδαία πράγματα, με σημαντικότερο όλων τη νίκη μέσα στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και την υπόκλιση ολόκληρης της Ευρώπης για το κατόρθωμά του. Το ευρωπαϊκό ταξίδι όμως τελείωσε και ο Άρης καλείται να στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στον... πόλεμο του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκεί που αποτελεί υποχρέωση να τα δώσει όλα και να κερδίσει αρχικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Μετά μπορεί και πρέπει να βάλει πιο ψηλά τον πήχη...
Τα γκολ:
7’ 12’ Τζέκο, 75’ Τουρέ
Οι συνθέσεις:
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Μπόατενγκ, Λέσκοτ, Κομπανί (35΄ Ζαμπαλέτα), Κόλαροφ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (80’ Ράιτ Φίλιπς), Μπαλοτέλι, Τέβες (80’ Βιεϊρά), Τζέκο.


Άρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί, Τόχα, Πρίττας, Σακάτα (46’ Μενδρινός), Νέτο (80’ Κασναφέρης), Μπομπαντίγια (61’ Κόκε).


Κίτρινες: Βανγκέλι, Νέτο, Πρίττας
Κίτρινες: Κολάροφ (90+1’) / Βαγγέλη (38’), Νέτο (43’), Πρίττας (72’)


Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία) - Βοηθοί: Μίροσλαβ Ζλάμαλ - Μάρτιν Βίλτσεκ
Βοηθοί περιοχής: Ράντεκ Μάταγιεκ - Ράντεκ Πρίχοντα
4ος: Λίμπορ Κόβανικ