Weather - Καιρός

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στάση: Λονδίνο... Και η ώρα του ΠΑΟΚ!


Δύο άκρως εντυπωσιακά ματς περιελάμβανε το χθεσινό μενού της φάσης των «16» του Champions League, με τη Σαχτάρ να παίρνει τεράστια νίκη με 3-2 μέσα στο Ολίμπικο επί
της Ρόμα και την Άρσεναλ να επικρατεί 2-1 της Μπαρτσελόνα στο «Emirates».
Σίγουρα το προβάδισμα της Άρσεναλ εν όψει της ρεβάνς στο Καμπ Νόου είναι ισχνό, ωστόσο παραμένει σημαντικό σε ψυχολογικό επίπεδο, λόγω του τρόπου με τον οποίο επετεύχθη, αλλά και του γεγονότος ότι ήταν η πρώτη νίκη των Λονδρέζων επί της Μπάρτσα. Έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τους Φαν Πέρσι, Φάμπρεγας, η Άρσεναλ ξεκίνησε ορμητικά τον αγώνα, ωστόσο μετά το πρώτο τέταρτο και τη μεγάλη ευκαιρία του Μέσι η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε και από τη στιγμή που ο Αμπιντάλ πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά πριν από τον επερχόμενο Φαν Πέρσι στο 25’, στην αντεπίθεση η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ, με τον Βίγια να εκμεταλλεύεται τη σπουδαία μπαλιά του Μέσι για το 1-0. Πλέον η Μπαρτσελόνα είχε αναλάβει τα ηνία του αγώνα, ωστόσο ήταν αρκετά φλύαρη στην τελική προσπάθεια και δεν μπόρεσε να διευρύνει το προβάδισμά της, ενώ για την Άρσεναλ ο μοναδικός που έδειχνε να το πιστεύει ήταν ο Φαν Πέρσι. Ο Βενγκέρ άρχισε να φορτώνει την επίθεσή του (με Αρσάβιν και Μπέντνερ), ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να ενισχύσει τον μεσοαμυντικό τομέα (Κεϊτά αντί Βίγια στο 68’) κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωνόταν χωρίς κάτι το δραματικό, ο Κλισί έβγαλε την μπαλιά στον Φαν Πέρσι στο 78’, ο οποίος προχώρησε και «σκότωσε» τον Βαλντές, σκοράροντας στην (όχι ακριβώς) κλειστή του γωνία. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ανταπαντήσει, ωστόσο στο 83’ ο Νασρί βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε στην άλλη άκρη της περιοχής για τον Αρσάβιν, που έκανε το 2- 1, με την Άρσεναλ να κρατάει το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος. Στο άλλο χθεσινό ματς, η -κάκιστη- Ρόμα προηγήθηκε με τον Περότα στο 28’, ωστόσο μέχρι το ημίχρονο η Σαχτάρ προηγούνταν 3-1, χάρη στα γκολ των Ζάντσον (29’), Ντάγκλας Κόστα (36’) και Λουίς Αντριάνο (41’). Το μοναδικό που κατάφερε η Ρόμα ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Μενέζ στο 61’.
EUROPA LEAGUE: Η ώρα του ΠΑΟΚ!
Να δώσει συνέχεια στην ήδη επιτυχημένη παρουσία του στο Europa League θέλει απόψε
(10.05 μ.μ., ΑΝΤ1) ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους «32». Όπως τόνισε χθες και ο Μάκης Χάβος, το κίνητρο για τον Δικέφαλο του Βορρά κόντρα στην ισχυρή στην επιθετική της γραμμή ρωσική ομάδα είναι «τα παιδιά να αποδείξουν για ακόμη μία φορά ότι δεν βρίσκονται τυχαία εδώ. Είναι έξτρα κίνητρο για τους παίκτες μας η συμμετοχή μας σε αυτήν τη φάση και μακάρι να κερδίσουμε για τον κόσμο μας. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες για την πρόκριση». Το στοιχείο που διέκρινε τους Θεσσαλονικείς στην πορεία τους μέχρι στιγμής στη διοργάνωση είναι η πολύ καλή άμυνα και φυσικά αυτό θέλουν να το διατηρήσουν, αν και έχουν απέναντί τους την πλέον παραγωγική ομάδα του φετινού Europa League. «Πρέπει να κάνουμε αυτό που κάναμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια», όπως τόνισε ο Μ. Χάβος (ειπώθηκε -ακολουθώντας το παράδειγμα... Σισέ- από το δικηγόρο της ΠΑΕ Λάμπρο Μπίρδα κατά την εκδίκαση της έφεσης για την ποινή του προπονητή πως «ο ΠΑΟΚ νιώθει με την αρχική απόφαση ότι τον…πήδηξαν»), που συμπεριέλαβε στην 20μελή αποστολή τον εδώ και δύο μήνες τραυματία Βιτόλο. Στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αναμένεται να βρεθούν οι Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο (ή Σακελλαρίου, αφού χθες προέκυψε μικροτραυματισμός για τον Βραζιλιάνο), Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς, Βιερίνια, Ελ Ζαρ και Σαλπιγγίδης. Από την πλευρά των Ρώσων ο προπονητής τους Σλούτσκι τόνισε πως περιμένει από τον ΠΑΟΚ να παίξει επιθετικά, απέκλεισε τη συμμετοχή των Γκονζάλες και Σέκου, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εκείνη των Λοβ, Χόντα.