Weather - Καιρός

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Την ΑΕΚ την "καθάρισε", με το Καραϊσκάκη τι γίνεται...


Διψασμένος για το τρίποντο, ανύπαρκτη η ΑΕΚ...
Οσαφώς ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα Παναθηναϊκός νίκησε χθες μπροστά σε περίπου 40.000 οπαδούς του στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 3-1, επανέφερε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 7 βαθμούς και πλέον ετοιμάζεται για το Καραϊσκάκη, όπου θα παίξει τις όποιες πιθανότητες του έχουν απομείνει για την κατάκτηση του τίτλου. Χθες οι αρχικές ενδεκάδες περιελάμβαναν αρκετές εκπλήξεις. Αναγκαστικές για τον Φερέιρα, καθώς στις απουσίες των Μπουμσόνγκ, Γκοβού, Σπυρόπουλου προστέθηκαν την τελευταία στιγμή αυτές των Νίνη (ενοχλήσεις) και Ζιλμπέρτο Σίλβα (ίωση).
Κατ’ επιλογή για τον Μανόλο Χιμένεθ, που ξεκίνησε χωρίς τους Σκόκο, Μπλάνκο και Καφέ, προτιμώντας μια άκρως αμυντικογενή σύνθεση και λογική στο ξεκίνημα. Στάθηκε έτσι αρωγός στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιβάλει εξαρχής το παιχνίδι του. Με τους Κατσουράνη και Καραγκούνη σε αρκετά καλή βραδιά, οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο του κέντρου και του αγώνα, ωστόσο, παρά την κακή βραδιά του Μανωλά και του γεγονότος πως το κέντρο της ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε ευκαιρίες, αρκούμενοι σε τρεις καλές αλλά όχι ιδιαίτερα επικίνδυνες στιγμές (11’, 32’ Σισέ, 17’ Λέτο). Από την πλευρά της η ΑΕΚ απασχόλησε την άμυνα του Παναθηναϊκού μόνο μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, όταν το σουτ του Μίτσελ πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα στο 29’.
Του «βγήκε» μόνο ο... Σκόκο
Το πλάνο του Χιμένεθ εμφανώς ήταν η ομάδα του να «κρατήσει» τους «πράσινους» στο πρώτο ημίχρονο και να «χτυπήσει» το ματς στο δεύτερο, περνώντας στον αγώνα τους Σκόκο, Μπλάνκο, Καφέ. Το μοναδικό στο οποίο δικαιώθηκε ήταν η απόφασή του να κρατήσει εκτός βασικού σχήματος τον Σκόκο, καθώς με το που πέρασε στον αγώνα ο Αργεντίνος ήταν πολύ ορεξάτος και αποφασισμένος, για πρώτη φορά μετά την ανανέωση του συμβολαίου του. Ωστόσο, όταν πέρασε στο ματς ο Σκόκο η ΑΕΚ καλούνταν πλέον να ανατρέψει το 2-0, με το οποίο προηγούνταν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» είχαν ανοί-
ξει το σκορ στο 44’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Λέτο ο Σαριέγκι έκανε έξυπνη κίνηση για να πιάσει τη δεύτερη κεφαλιά, η οποία εξελίχθηκε σε ασίστ στον Κατσουράνη, που από κοντά άνοιξε το σκορ, χωρίς να το πανηγυρίσει. Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, δε, ήταν σαφής η διάθεσή του να «καθαρίσει» το ματς. Διάθεση που είχε καλύτερο εκφραστή, ως συνήθως, τον Σισέ, ο οποίος στο 51’ πήρε την μπάλα αρκετά κάτω από το κέντρο και άρχισε να επελαύνει προς την εστία του Σάχα, συγκεντρώνοντας γύρω του παίκτες της ΑΕΚ, ενώ έναν «κιτρινόμαυρο» πήρε μαζί του και ο Λέτο, που έκανε την κίνηση από αριστερά. Ταυτοχρόνως, όμως, έκανε κίνηση και ο Βύντρα από δεξιά, με τον Σισέ να
του δίνει την ασίστ στον κατάλληλο χρόνο για το 2-0. Στα επόμενα λεπτά οι «πράσινοι» συνέχισαν να επιτίθενται μαζικά και στο 58’ ο Μανωλάς έκανε φάουλ στον Λέτο έξω από την περιοχή, το φάουλ δεν καταλογίστηκε από το διαιτητή Παμπορίδη (υπέπεσε σε αρκετά λάθη εκατέρωθεν, όπως και οι βοηθοί του, οι οποίοι μάλιστα έκοψαν με οφσάιντ τον Μπλάνκο, που καλυπτόταν κατά... τρία μέτρα), ο Μανωλάς έβγαλε τη βαθιά μπαλιά στον Σκόκο, ο οποίος έφυγε μόνος του προς την περιοχή του Τζόρβα, απέφυγε τον Σαριέγκι και έκανε το 2-1.

Η... επέλαση του Καντέ
Το... αναπάντεχο γκολ και η κούραση που έβγαλαν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης αίφνης έφεραν την ΑΕΚ να πιέζει για την ισοφάριση, με τον Παναθηναϊκό να διώχνει όπως-όπως και να μοιάζει... ξεχαρβαλωμένος, ωστόσο οι Μπαχά (67’), Σκόκο (69’), Μπλάνκο (73’) απέτυχαν να ισοφαρίσουν. Με την ΑΕΚ να έχει... κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του Τζόρβα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να δείχνουν τη δυσφορία τους, στο 75’ ο Καντέ έκανε το κόψιμο και ελλείψει επιλογής πάσας άρχισε να τρέχει... βραδέως προς την περιοχή της ΑΕΚ. Το έκανε ανενόχλητος μέχρι και λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, όταν ο Γιάχιτς πήγε πάνω του, ο Καντέ κέρδισε την κόντρα και πάσαρε με το εξωτερικό προς τον Σισέ στην άλλη άκρη της περιοχής, ο οποίος είχε... οπλίσει και με απευθείας ευθύβολο σουτ έκανε το 3-1, καθιστώντας τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Τέλος, μετά από καιρό ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε την εμφάνισή του στα επίσημα του ΟΑΚΑ, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης δήλωσε μεταξύ άλλων μετά τον αγώνα: «Θα έχουμε πολύ σύντομα Δ.Σ. προκειμένου να συζητήσουμε για το μέλλον, φυσικά και για τα οικονομικά. Θα πω στους μετόχους ο καθένας να συμβάλει με το ποσοστό των μετοχών του και να μπουν τα λεφτά σε ένα μήνα το αργότερο. Στόχος είναι να έχουμε μια ομάδα σαν αυτή που έχουμε τώρα και καλύτερη. [...] Το βασικό για να έχω οποιαδήποτε ανάμειξη είναι να ξέρω τι λεφτά υπάρχουν στο ταμείο [...] Πρέπει να μπουν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ».


ΠΑΟ: Τζόρβας, Ιωαννίδης, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (92’ Δημούτσος), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος (77’ Σεϊταρίδης), Σισέ (87’ Πετρόπουλος).
ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιόπ (76’ Καφές), Μάκος, Μίτσελ
(50’ Σκόκο), Λαγός (67’ Μπλάνκο), Μπαχά, Λυμπερόπουλος.