Weather - Καιρός

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σηκώνεις την μπάρα; Πρόστιμο του ΚΟΚ!

Προσθήκη λεζάντας
Σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις με το δημόσιο ώστε να γίνει αναμόρφωση των συμβάσεων, παραδέχθηκαν σε χθεσινή τους κοινή συνέντευξη οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση των μεγάλων οδικών αξόνων με συμβάσεις παραχώρησης.

Πάντως, οι κοινοπραξίες φέρονται να ζητούν την εισαγωγή ειδικής ρύθμισης στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα αποτρέπει την άρνηση καταβολής διοδίων και τον χαρακτηρισμό της εν λόγω ενέργειας ως πλημμέλημα, ενώ ζητούν και την παρέμβαση της αστυνομίας...
Οι εκπρόσωποι των κοινοπραξιών σημείωσαν ότι το χρηματοοικονομικό μοντέλο των έργων στηρίζεται στην καταβολή των διοδίων, επιβεβαίωσαν ότι οι τράπεζες έχουν διακόψει τη χρηματοδότηση αναμένοντας να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του δημοσίου και των παραχωρησιούχων, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις στο ύψος των διοδίων για όσο διάστημα διαρκούν οι κατασκευαστικές εργασίες στους οδικούς άξονες.
Σημειώνεται ότι μόλις προχθές ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης, προανήγγειλε δραστική μείωση στα διόδια, ακόμη και περισσότερο από 50%, στα υπό κατασκευή τμήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, σύντομα ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες και θα απομείνουν μόνο κάποια τεχνικά θέματα. Οι δυο πλευρές συζητούν να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις, να προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκρονικών διοδίων και οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση, ώστε εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και γενικά να υπάρξει διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών, με κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ' αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου.