Weather - Καιρός

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Πλούσιο μενού...

CHAMPIONS LEAGUE



Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει απόψε η... τρίτη δόση της φάσης των «16» του Champions League. Στο «Ζερλάν» (9.45 μ.μ., Mega) η φιλόδοξη για την κατάκτηση του δέκατου τροπαίου της Ρεάλ του Μουρίνιο αντιμετωπίζει τη Λυών, έχοντας κατά νου πως επί έξι συναπτά έτη το εμπόδιο της εν λόγω φάσης παραμένει για εκείνη ανυπέρβλητο. Μάλιστα, η (χωρίς τον Λισάντρο Λόπες απόψε) γαλλική ομάδα, που πασχίζει να ξαναπάρει τα πρωτεία στη χώρα της, ήταν εκείνη που απέκλεισε πέρυσι τη Βασίλισσα, ούσα αήττητη (τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες) εναντίον της στο παρελθόν. Εκ των πραγμάτων, η έμπειρη (πέντε παρουσίες στα ημιτελικά τα τελευταία επτά χρόνια) Τσέλσι είναι το θεωρητικό φαβορί απέναντι στην πρωτάρα στους «16» Κοπεγχάγηταν στον όμιλο του Παναθηναϊκού) στο «Πάρκεν» (9.45 μ.μ., Novasports1). Από τη μία, όμως, η αγωνιστική κρίση των Λονδρέζων (εκτός τετράδας στην Premiership και Κυπέλλου Αγγλίας) και από την άλλη ο ενθουσιασμός των Δανών (των οποίων, πάντως, το πρωτάθλημα έχει διακοπεί από τις 5 Δεκέμβρη) εξισορροπούν κάπως την κατάσταση.


FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ


Στους δύο αγώνες που ολοκλήρωσαν την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης, οι Εθνικός Αστέρας (12ος, 27 β.) και Λεβαδειακός (5ος, 41 β.) αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 (20’ Ζουρούδης - 51’ Διαμάντης), ενώ το ίδιο αποτέλεσμα σημειώθηκε και στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, Παναιτωλικός (2ος, 49 β.) - ΠΑΣ Γιάννινα (1ος, 54 β.), με τους γηπεδούχους να προηγούνται με τον Παππά στο 22’ και τα Γιάννενα να ισοφαρίζουν με τον Φουρτάδο στο 74’. Ο Φουρτάδο καταστρατήγησε, βέβαια, το fair play, καθώς στην προσπάθεια του Ντάσιου να επιστρέψει την μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων κυνήγησε την μπάλα, με τους αντίπαλους αμυντικούς να παρακολουθούν αποσβολωμένοι, και ισοφάρισε με σουτ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη, ενώ όταν έγινε αλλαγή δέχτηκε και ένα μπουκάλι στο πρόσωπο. Ακολούθησε ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα, στην οποία αποδίδεται σε ασυνεννοησία η ενέργεια του Φουρτάδο και μεταξύ άλλων τονίζεται πως «μακάρι να μπορούσε η διοργανώτρια Αρχή να επαναλάβει τον αγώνα».


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ


Το «γυαλί» είχε ραγίσει μετά τα όσα ακολούθησαν τον αγώνα με τη Λάρισα και φαίνεται πως έσπασε οριστικά μετά τη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου στο ματς με τον Ηρακλή, οπότε η χθεσινή ανακοίνωση πως ο Ολυμπιακός Βόλου έλυσε τη συνεργασία του με τον Σάκη Τσιώλη ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη όσο και... αναπάντεχη, δεδομένης της
εξαιρετικής φετινής παρουσίας της ομάδας...


«ΥΠΟΠΤΑ» ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου (η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης των θεωρούμενων από την UEFA ως ύποπτων για προκαθορισμένο αποτέλεσμα ελληνικών αγώνων) κατέθεσαν χθες τέσσερα στελέχη της UEFA, νομικοί που είναι εξειδικευμένοι σε θέματα ποδοσφαιρικού στοιχηματισμού. Οι τέσσερις αξιωματούχοι της UEFA, που ήρθαν στην Ελλάδα για να καταθέσουν κατόπιν πρωτοβουλίας της ΕΠΟ, έδωσαν διευκρινίσεις στην εισαγγελέα για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα της UEFA που εντοπίζει τους αγώνες οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για παράνομο στοιχηματισμό, ενώ παράλληλα κατέθεσαν και όσα γνωρίζουν για τους (ελληνικούς) αγώνες που χαρακτηρίζονται ύποπτοι και περιλαμβάνονται στους φακέλους που απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ.