Weather - Καιρός

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πήρε την ισοπαλία στο "κλουβί"

KAΛΑΜΑΤΑ
«Χρυσός” βαθμός στο Κορυδαλλό…
Με ισοπαλία η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα
Με έναν πολύτιμο βαθμό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Φουτμπολ Λιγκ 2 η ομάδα της Καλαμάτας,  που ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Προοδευτική εκτός έδρας. Η ομάδα του Έλβιο Μάνα πάρα την κούραση από τον αγώνα Κυπέλλου κατάφερε να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας μέσα σε σε μια καυτή έδρα.
Η γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ στο 5’ Ο Συρίγος έκανε την πάσα στον Λίγκο που με πλάσε έκανε το 1-0. Η  Καλαμάτα ισοφάρισε μετά από 6 λεπτά με τον Αλεξανδρόπουλο όταν  ο Μπλέτσας εκτέλεσε το φάουλ, και ο επιθετικός της τοπικής μας ομάδας πλάσαρε εύστοχα στην γωνία κάνοντας το τελικό 1-1. Η Καλαμάτα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο τέλος του ματς ‘όταν στο 94′ ο Βασίλης Αθανασόπουλος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ αλλά απέκρουσε ο Μπατίκος.
Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα, μερίδα οπαδών της ομάδας του Κορυδαλλού δημιούργησε εκτεταμένα επεισόδια και επιτέθηκε στο πούλμαν των φιλάθλων της ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ και έσπασαν το πίσω τζάμι. Ακολούθησαν συλλήψεις από την Αστυνομία και 9 άτομα οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα.
Επόμενος αντίπαλος για την τοπική μας ομάδα ο Απόλλων Σμύρνης που επικρτάτησε με 3-0 του Αστέρα Μαγούλας.
Η σύνθεση της Καλαμάτας :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Τσόπελας, Ρουμπουλάκου, Κωνσταντόπουλος, Μπλέτσας, Τσιμικλής (87′ Χρυσανθόπουλος), Τσαγκαράκης, Πετρουζέλλης, Αθανασόπουλος, Αλεξανδρόπουλος (70′ Σπανός), Κωστής (72′ λ. τρ. Τριανταφυλλάκης).
Στο τέλος της αναμέτρησης ο Ελβιο Μάνα δήλωσε: Ήρθαμε για δύο αποτελέσματα. Προέρχομασταν από μεγάλη κούραση από το Κύπελλο. Είχαμε πει θέλαμε τη νίκη αλλά και ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος απο προσπάθεια των παιδιών.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Μετά την πρόκριση τι;

Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη!


Συνηθίζεται μετά από μια πρόκριση, πολύ περισσότερο όταν την παίρνεις από ομάδα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, το κλίμα σε μια ομάδα να είναι πολύ καλό και ίσως (σε κάποιους) τα "μυαλά να παίρνουν αέρα"! 
Η ομάδα της Καλαμάτας άφησε έξω τον Φωκικό από το Κύπελλο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της, μετά από 15 φιλικά και 4,5 μήνες (!) προετοιμασίας! Αυτό είναι το ένα θετικό, που θα ωφελήσει την ομάδα στον τομέα της ψυχολογίας, στον τομέα της συσπείρωσης του κόσμου που ήρθε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο γήπεδο και χάρηκε για το αποτέλεσμα και προφανώς το ΤΑΜΕΙΟ της ομάδας, αφού στις 21/12 έρχεται η ΑΕΚ (ευχόμαστε με κόσμο) και φυσικά ο OTE TV!
Από αυτό το ματς, η ομάδα της Καλαμάτας προσδοκά ΕΣΟΔΑ κι όχι την πρόκριση! Ας μην γελιόμαστε! Η διαφορά είναι τεράστια. 
Αν έρθει βέβαια (επειδή στην μπάλα όλα γίνονται) θα μιλάμε για ... άλλα μετά!
Ας μείνουμε σε αυτό που είδαμε στο γήπεδο:
Α) Η αναγκαστική συμμετοχή 3 "μικρών" αναμφισβήτητα είναι πρόβλημα! Απέναντι σε επαγγελματίες το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Κι αυτό φάνηκε με τις αλλαγές στο ματς με τον Φωκικό...
Β) Η αμυντική λειτουργία της ομάδας στα "στημένα" παρουσάζει προβλήματα. Χάθηκαν 3-4 φορές τα μαρκαρίσματα και "βγήκαν" κεφαλιές που ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να βγουν... Τα πλάγια μπακ (Τσόπελας και Ρουμπουλάκου) υστερούν στο ύψος και το βάρος πέφτει στον Κωνσταντόπουλο και στον Μπλέτσα. Οταν όμως πλασσαριστούν στην περιοχή 5-6 ψηλοί αντίπαλοι παίκτες, τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ και πρέπει να βρεθεί λύση...
Γ) Είδαμε την ομάδα χωρίς την παρουσία και την γνωστή αξία του Δρούγα που κρίθηκε ... ανέτοιμος! Ο Τσιμικλής σίγουρα μπορεί. Χρειάζεται όμως βοήθεια με άλλους δυο "κόφτες" που να μπαίνουν στη "φωτιά". Αλλιώς η άμυνα είναι ευάλωτη από τον άξονα...
Δ) Οι γραμμές κάποιες φορές δούλεψαν καλά. Κάποιες όχι. Το πάθος και η δύναμη κάλυψε κάποιες εμφανείς αδυναμίες.
Ε) Στην επίθεση: ο Βασίλης Αθανασόπουλος, γρήγορος, μαχητής αλλά ΜΟΝΟΣ! Θέλει βοήθειες...
ΣΤ) Οι αλλαγές: οφείλουν να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από αυτούς που αντικαθιστούν, αλλιώς καλύτερα να κάθονται μέχρι το τέλος στον πάγκο! Απλά πράγματα... 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝ Ο ΡΑΛΛΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 500 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ...ΓΕΛΑΣΑΝΕ!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΧΩΡΑΦΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ"!
Πώς επιτρέπει ο κυρ Σταύρος να ξεφτιλίζεται το όνομά του με αυτό το χάλι???? 
ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ Η "ΠΡΟΟ"
Κρατάμε την πρόκριση και συνεχίζουμε. ΑΛΛΑ το ματς στον Κορυδαλλό με την Προοδευτική, σε ένα γήπεδο "κλουβί" με πλαστικό τάπητα και με 1.500 οπαδούς των "βυσσινί" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ... 
Αυτοσυγκέντρωση για 90' και υπερπροσπάθεια χρειάζεται. Θα παίξουν δυο ...ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ομάδες που πήραν την πρόκριση από ανώτερο αντίπαλο και ο πιο σοβαρός και πειθαρχημένος θα έχει τύχη... 




ΥΓ: Ο Σωκράτης Κοψαχείλης έχει φαει τα ελληνικά γήπεδα με το κουτάλι! Με την απόδοσή του στα πέναλτι έδειξε ότι ακόμα και 38 ετών έχει τα ρεφλέξ (έχουμε γράψει ότι είναι από τους πιο προπονημένους αθλητές) και την ικανότητα. ΟΜΩΣ: ξέρει καλά κι ο ίδιος ότι κατά τη διάρκεια του ματς έκανε κάποια λάθη και θα δουλέψει πάνω σε αυτά... 
Ισως επειδή δεν έχει τον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ανταγωνισμό για τη θέση του Νο 1, ίσως έχει επαναπαφθεί. Δεν θέλω να το πιστέψω! Μακάρι να κρατάει το ΜΗΔΕΝ κι ας κάνει λάθη!


ΥΓ 2: Η παρουσία του κόσμου ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! 2 το μεσημέρι και η μια πλευρά του γηπέδου γέμισε! ΟΜΩΣ: αυτοί που πέταξαν τα 2 μπουκάλια μέσα στο γήπεδο, πρέπει να μείνουν σπίτι τους! Αν έρθει το ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ (δηλαδή σχεδόν ένα ετήσιο συμβόλαιο ποδοσφαιριστή για να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ .... ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ) θα πάνε να το πληρώσουν ???? Οι εποχές της ...μαγκιάς στο γήπεδο πέρασε! Ας το καταλάβουν...  


ΥΓ 3: Μας άρεσε ο πολύ καλός βαθμός ετοιμότητας των ανθρώπων της ομάδας που ασχολούνται με τα του αγώνα: σεκιούριτι, άνθρωποι της ομάδας, τα παιδάκια που μπήκαν μαζί με τις ομάδες! 


ΥΓ 4: Συγχαρητήρια στη νέα Διοίκηση της ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ του περιφερειακού σταθμού της ΝΕΤ Καλαμάτας, που ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ! 

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΦΩΚΙΚΟΣ 0-0, 3-0 (ΠΕΝ) - VIDEO

Μετά τη χτεσινή μεγάλη νίκη της στη διαδιακασία των πέναλτι επί του Φωκικού με 3-0, η ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στις 21/12. 
Ευχόμαστε σε ...καλύτερο αγωνιστικό χώρο!
Χορηγός της ομάδας της Καλαμάτας η ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ.
http://www.net-tv.gr/index.php?page=home&selectedVid=3911

ΟΛΑ τα σενάρια για τον Ολυμπιακό που νίκησε χτες!


Η νίκη του Ολυμπιακού με 1-0 στη Μασσαλία έβαλε και πάλι "ζεστά" την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Μάλιστα, σε συνδυασμό με τη νίκη της Άρσεναλ επί της Ντόρτμουντ με 2-1, τα πράγματα γίνονται πιο απλά για τους "ερυθρόλευκους", καθώς οι Άγγλοι εξασφάλισαν την πρώτη θέση του ομίλου και θα έρθουν αδιάφοροι στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 6 Δεκεμβρίου.
Πλέον, ο Ολυμπιακός πλησίασε τη Μαρσέιγ στον ένα βαθμό (7 έναντι 6), ενώ η Ντόρτμουντ έχει μείνει αρκετά πίσω (4 βαθμοί), αλλά διεκδικεί ακόμα την πρόκρισή της στο Europa League και με ένα τρελό σενάριο κυνηγάει και τους "16" του Champions League.

Η βαθμολογία του Group F (σε 5 αγώνες)
1. Άρσεναλ 11 (6-3)
2. Μαρσέιγ 7 (4-2)
3. Ολυμπιακός 6 (5-5)
4. Ντόρτμουντ 4 (4-9)

Η τελευταία αγωνιστική (06/12)
Ολυμπιακός - Άρσεναλ
Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ

Τα πιθανά σενάρια:

1. Νίκη Ολυμπιακού - Νίκη Ντόρτμουντ
Πρόκριση για Άρσεναλ και Ολυμπιακό στους "16"
Στην ισοβαθμία της Μαρσέιγ με την Ντόρτμουντ θα μετρήσουν τα μεταξύ τους ματς (3-0 η Μαρσέιγ στη Γαλλία).
Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 11
2. Ολυμπιακός 9
3. Μαρσέιγ 7
-. Ντόρτμουντ 7

2. Νίκη Ολυμπιακού - Ισοπαλία στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ
Πρόκριση για Άρσεναλ και Ολυμπιακό στους "16"
Στο Europa League η Μαρσέιγ

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 11
2. Ολυμπιακός 9
3. Μαρσέιγ 8
4. Ντόρτμουντ 5

3. Νίκη Ολυμπιακού - Νίκη Μαρσέιγ
Πρόκριση για Άρσεναλ και Μαρσέιγ στους "16"
Στο Europa League ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 11
2. Μαρσέιγ 10
3. Ολυμπιακός 9
4. Ντόρτμουντ 4

4. Ισοπαλία στο Ολυμπιακός - Άρσεναλ  - Νίκη Ντόρτμουντ
Πρόκριση για Άρσεναλ στους "16"
Τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση, όπου μετρούν οι βαθμοί των τριών ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Επειδή θα έχουν και οι τρεις από 2 νίκες και 2 ήττες, θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Μέχρι στιγμής η διαφορά τερμάτων έχει ως εξής:

Μαρσέιγ 4-1
Ολυμπιακός 4-3
Ντόρτμουντ 2-6

Για να προκριθεί ο Ολυμπιακός, θα χρειαστεί νίκη της Ντόρτμουντ με 3 ή 4 γκολ διαφορά. Αν η Ντόρτμουντ νικήσει με 1 ή 2 γκολ διαφορά, περνά η Μαρσέιγ. Αν η Ντόρτμουντ νικήσει με 5 ή περισσότερα γκολ διαφορά, περνά η Ντόρτμουντ.

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 12
2. Μαρσέιγ 7
-. Ολυμπιακός 7
-. Ντόρτμουντ 7

5. Ισοπαλία στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ - Ισοπαλία στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ
Πρόκριση για Άρσεναλ και Μαρσέιγ στους "16"
Στο Europa League o Ολυμπιακός

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 12
2. Μαρσέιγ 8
3. Ολυμπιακός 7
4. Ντόρτμουντ 5

6. Ισοπαλία στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ - Νίκη Μαρσέιγ
Πρόκριση για Άρσεναλ και Μαρσέιγ στους "16"
Στο Europa League ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 12
2. Μαρσέιγ 10
3. Ολυμπιακός 7
4. Ντόρτμουντ 4

7. Νίκη Άρσεναλ - Νίκη Ντόρτμουντ
Πρόκριση για Άρσεναλ στους "16"
Ισοβαθμία στη δεύτερη θέση για Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ. Αν η Ντόρτμουντ νικήσει με τέσσερα ή περισσότερα γκολ διαφορά, περνά η Ντόρτμουντ. Αν η Ντόρτμουντ νικήσει με τρία ή λιγότερα γκολ διαφορά, περνά η Μαρσέιγ.
Αποκλεισμός για Ολυμπιακό

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 14
2. Μαρσέιγ 7
-. Ντόρτμουντ 7
4. Ολυμπιακός 6

8. Νίκη Άρσεναλ - Ισοπαλία στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ
Πρόκριση για Άρσεναλ και Μαρσέιγ στους "16"
Στο Europa League ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 14
2. Μαρσέιγ 8
3. Ολυμπιακός 6
4. Ντόρτμουντ 5

9. Νίκη Άρσεναλ - Νίκη Μαρσέιγ
Πρόκριση για Άρσεναλ και Μαρσέιγ στους "16"
Στο Europa League ο Ολυμπιακός

Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 14
2. Μαρσέιγ 10
3. Ολυμπιακός 6
4. Ντόρτμουντ 4

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, οι "ερυθρόλευκοι", πέραν της νίκης επί της Άρσεναλ, χρειάζονται και μία μικρή βοήθεια από την Ντόρτμουντ...




Πηγή:Sport24

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πρεμιέρα με τελικό σήμερα η Καλαμάτα!


Σήμερα στις 14:00 στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος" ξεκινά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της η ομάδα της Καλαμάτας, αντιμετωπίζοντας για το Κύπελλο την ομάδα του Φωκικού Αμφισσας (Β' εθνικής) σε νοκ αουτ παιχνίδι. 
Αυτό θα είναι και το πρώτο επίσημο ματς για την ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ, μετά από 4 μήνες προετοιμασίας! κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και ο νικητής θα υποδεχθεί στην επόμενη φάση την ΑΕΚ. 
Το οικονομικό δέλεαρ είναι μεγάλο, καθώς από την πρόκριση αλλά και το δυνατό ματς με την Ένωση στην Καλαμάτα, η διοίκηση ευελπιστεί να βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο για τις τρέχουσες ανάγκες της.
Ο Ελβιο Μάνα θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα ενώ με πλήρη σύνθεση, χωρίς απόντες από τραυματισμούς ή τιμωρίες, ήρθε χτες βράδυ, η αποστολή του Φωκικού στην Καλαμάτα. Ο τερματοφύλακας Γ. Βαλσαμάκης ξεπέρασε την μικρή αδιαθεσία του και ταξίδεψε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. ΑΝΟΥΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ), βοηθοί του οι κ. ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ) και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ (ΕΠΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ).4ος ορίστηκε ο κ. ΜΑΚΡΥΠΟΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ), ενώ παρατηρητής ο κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ).
Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 και 10 ευρώ. 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τσάμπιονς Λιγκ απόψε!


Η προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης διεξάγεται σήμερα και αύριο (9.45 μ.μ.), οπότε πολλοί αγώνες έχουν χαρακτήρα... τελικών
Το αποψινό μενού περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις των ομίλων 1-4 και η σπουδαιότερη εξ αυτών θα λάβει χώρα στο «Σαν Πάολο», όπου η Νάπολι (5 β.) θα υποδεχτεί (Mega) τη Μάντσεστερ Σίτι (7 β.) και ο νικητής θα αποκτήσει σημαντικότατο προβάδισμα για τη 2η θέση. Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, η Μπάγερν (10 β.) φιλοξενεί (NS3) στο Μόναχο τη Βιγιαρεάλ (0 β.), με στόχο να εξασφαλίσει την πρωτιά, εφόσον βέβαια δεν νικήσει η Σίτι στη Νάπολη.
Μεγάλης σημασίας είναι και τα δύο ματς του 2ου ομίλου, καθώς η ΤΣΣΚΑ (5 β.) αντιμετωπίζει (7 μ.μ., NS1) στη Μόσχα τη Λιλ (2 β.), η οποία παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση, ενώ η ισόβαθμη των Ρώσων Τραμπζονσπόρ υποδέχεται την Ίντερ (9 β.), που χρειάζεται ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της.
Στον 3ο όμιλο η Γιουνάιτεντ υποδέχεται (NS1) στο Μάντσεστερ την Μπενφίκα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κορυφή με οκτώ βαθμούς και τη Βασιλεία (5 β.) να φιλοξενείται στη Ρουμανία από την Οτελούλ (0 β.) με στόχο τη νίκη ώστε να παίξει την πρόκρισή της την τελευταία αγωνιστική, όταν θα υποδεχτεί τους «κόκκινους διάβολους».
Τέλος, στον 4ο όμιλο, η Ρεάλ (12 β.) θέλει απλώς να επικυρώσει την πρωτιά της κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0 β.) στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (NS7), ενώ την ίδια ώρα ο Άγιαξ (7 β.) θα παίζει... τα ρέστα του για την πρόκριση στο «Ζερλάν» (NS6), καθώς μπορεί να έχει προβάδισμα τριών βαθμών από τη Λυών (4 β.), ωστόσο την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Ρεάλ, ενώ οι Γάλλοι παίζουν στο Ζάγκρεμπ.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Νίκησε το... ποδόσφαιρο!

Χωρίς νικητή τελείωσε το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1, χάρη στα τέρματα των Ζέκα (17΄) και Τζεμπούρ (48΄), αποτέλεσμα που διατήρησε τους "πράσινους" αήττητους και στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Ολυμπιακός στο β΄ημίχρονο είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Ενώ ισοφάρισε γρήγορα στο δεύτερο μέρος, στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του κι έδωσε τη δυνατότητα στους "πράσινους" να...ανέβουν πιο ψηλά και να βγουν απο την άμυνα τους. Ο Παναθηναϊκός που ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, σημείωσε ενα γκόλ, είχε την μεγάλη ευκαιρία για άλλο ενα με το δικάρι του Λέτο, ενω στις αντεπιθέσειςστο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Φερέιρα θα μπορούσε να είχε σημειώσει το γκόλ της νίκης. Τελικά πέρασε χωρίς ήττα από την δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος κι αυτό λέει πολλά...
Παρά το ότι ο Ολυμπιακός ασκούσε πίεση πολύ ψηλά από το ξεκίνημα, εντούτοις ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και φαινόταν να έχει τον έλεγχο. Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια οι "πράσινοι" πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Από εξαιρετική ασίστ του Κατσουράνη στο 17΄, ο Κουίνσι μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Παπαδόπουλο και με πάσα ακριβείας έδωσε τη δυνατότητα στον Ζέκα να κάνει το 0-1. Το ντέρμπι άνοιξε για τα καλά, με τους "πράσινους" να έχουν τη ψυχολογία με το μέρος τους και να επιδιώκουν το δεύτερο γκολ. Κι έφτασαν μία ανάσα από το να το πετύχουν, με τον Λέτο να αποφεύγει εξαιρετικά τον Παπαδόπουλο στο 29΄, αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Μέγερι.
Λες και και η φάση αυτή λειτούρησε με τρόπο ανασταλτικό για τους παίκτες του Φερέιρα. Με ηγέτη τον Μακούν που έπαιζε...για δύο στον χώρο της μεσαίας γραμμής (ο Ορμπάιθ δεν υπήρχε στο ματς), οι Πειραιώτες ανέκτησαν πλήρως τα ηνία του ματς και κυριάρχησαν στο γήπεδο. κι έφτασε τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση. Κορυφαία στιγμή για τους "ερυθρόλευκους" το οριζόντιο δοκάρι του Φουστέρ στο 34΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαρίνος πήρε δύο φορές...τη μπουκιά από το στόμα των Τζεμπούρ και Μιραλάς.
Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και το δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Το πέτυχαν οι "ερυθρόλευκοι" μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, όταν από εξαιρετική ενέργεια του Μιραλάς από αριστερά και κάθετη πάσα, ο Τζεμπούρ δεν είχε κανένα πρόβλημα να "εκτελέσει" από κοντά (1-1). Στο 54΄ και πάλι ο Μαρίνος έβαλε την κόντρα στο σουτ του Μιραλάς, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει με άνεση στην αγκαλιά του Καπίνο, όπως κι ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μακούν. Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 65΄, με τον Μιραλάς να βγαίνει απέναντι από τον Καπίνο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
Η πρώτη μεγάλη φάση για τους "πράσινους" ήρθε στο 69΄, με τον Μέγερι να νικάει στο τετ-α-τετ τον Κουίνσι, που είχε αποφύγει εξαιρετικά τον Μέλμπεργκ. Στο 76΄ ο Καπίνο είπε "όχι" στο σουτ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή, ενώ στο 83΄ έκανε την επέμβαση του αγώνα στο πλασέ του Φουστέρ.
Διαιτητής: Αθ. Γιάχος (Χίος)
Κίτρινες: Φουστέρ, Παπαδόπουλος, Τζεμπούρ, Μιραλάς - Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καπίνο
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μοντέστο, Ορμπάιθ (46΄ Γέστε), Μακούν (75΄ Πάντελιτς), Μιραλάς, Φουστέρ (85΄ Αμπντούν, Τζεμπούρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος (85΄ Καραγκούνης, 90΄+3 Βιτόλο)), Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα, Κουϊνσι, Κλέιτον (64΄ Βύντρα), Λέτο

Kαθάρισε ο Λύμπε σε μια μέτρια ΑΕΚ...

Με δύο γκολ των...μόνιμων σκόρερ της στο πρωτάθλημα, Λυμπερόπουλου (13΄) και Λεονάρντο (65΄) η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας.
Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την ΑΕΚ. Στο 13΄, μετά από κόρνερ του Λεονάρντο και γυριστή κεφαλιά του Μπέλεκ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με προβολή πέτυχε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, από λάθος του Δέλλα, ο Χούλι πέρασε και τον Αραμπατζή, αλλά αστόχησε σε κενή εστία, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Αστέρα στα πρώτα 45 λεπτά. Νέα κλασική ευκαιρία για την ομάδα της Τρίπολης στο 22΄, όταν ο Μπρέσκα "έφυγε στην πλάτη" του Δέλλα μπήκε στην περιοχή, αλλά ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ πρόλαβε την τελευταία στιγμή έβαλε την προβολή και η μπάλα πέρασε κόρνερ.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη (στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Τρίπολης) μπορεί να βρισκόταν πίσω στο σκορ, αλλά ήταν εκείνη που έχανε τις ευκαιρίες. Στο 40΄, μάλιστα, πέτυχε γκολ με τον Ράγιος, αλλά σωστά ακυρώθηκε από το διαιτητή καθώς ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο μέρος, όπου η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά είχε δύο κλασικές ευκαιρίες με τους Λυμπερόπουλο και Λεονάρντο να "καθαρίσει" το ματς. Στην πρώτη ο Χακόμπο απέκρουσε το σουτ του Μεσσήνιου, ενώ στη δεύτερη το πλασέ του Βραζιλιάνου πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι. Στο 65΄, όμως, ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε και με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0 (τέταρτο εφετινό του τέρμα)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Μανωλάς, Λυμπερόπουλος - Ράγιος, Φορμίκα, Μπαρτολίνι

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (46΄ Γεωργέας), Μανωλάς, Δέλλας, Κοντοές, Μάκος, Καφές, Κάρλος (80΄ Σιαλμάς), Λεονάρντο, Μπέλεκ (46΄ Ρίκα), Λυμπερόπουλος.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κωστούλας (63΄ Ναβάρο), Τσαμπούρης, Άλβαρες, Ουσέρο (76΄ Μπακασέτας), Χούλι (56΄ Περόνε), Ροτζέριο, Ράγιος, Μπρέσκα.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τιμητική διάκριση του Επιμελητηρίου Καλαμάτας


Σημαντική τιμητική διάκριση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας



eede_01_F29159.jpg
 
Μια σημαντική τιμητική διάκριση έλαβε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα Μέλη του και γενικότερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Η απονομή της τιμητικής διάκρισης, την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Καραμπάτος, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, πλήθους εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας και των ΜΜΕ.
Η τιμητική διάκριση απενεμήθη στο πλαίσιο "Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας", τις οποίες αποφάσισε να απονείμει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε φορείς που ξεχώρισαν για το έργο τους όπως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Η απονομή των «Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας» αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση Επιχειρηματικής Αριστείας στη χώρα μας, ενώ η φετινή είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί γιορτάστηκε η 10η επέτειος από την αρχή του θεσμού.
Της απονομής των τιμητικών διακρίσεων προηγήθηκε εισήγηση του κ. Pierre Casse, ακαδημαϊκού και ομότιμου καθηγητή της Berlin School of Creative Leadership και του Kellogg School of Management ο οποίος στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του τόνισε ότι "για να επιβιώσεις, ο μόνος τρόπος είναι να είσαι δημιουργικός και καινοτόμος".
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ κ. Κ. Λαμπρινόπουλος αιτιολογώντας την απόφαση απονομής των βραβείων υπογράμμισε ότι: «Η συνεργασία όλων των φορέων της οικονομικής ζωής του τόπου, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανατοποθετηθεί σωστά η χώρα μας στον χώρο των αναπτυγμένων χωρών, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Όλοι μαζί, πρέπει να εντείνουμε την επιρροή μας προς την Κεντρική Διοίκηση για να πάψουν να υφίστανται οι στρεβλώσεις, που δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Η δική μας πρόταση βασίζεται επίσης σε δύο ακόμα άξονες: την Επαγγελματική Κατάρτιση, για να βελτιώσουμε τις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τις Πιστοποιήσεις Επιχειρηματικής Αριστείας, όπου μέσα από τη βράβευση συγκεκριμένων παραδειγμάτων, δείχνουμε ότι υπάρχουν δρόμοι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα τους, φτάνει να τους ακολουθήσουμε».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτος παραλαμβάνοντας το βραβείο, τόνισε ότι η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού και του πρωτογενή τομέα με γέφυρα τον πολιτισμό, η κατάρτιση των επιχειρήσεων σε νέες τακτικές marketing και η εξωστρέφεια της Μεσσηνίας είναι λέξεις - κλειδιά και μονόδρομος για τη βιωσιμότητα των μεσσηνιακών επιχειρήσεων σε περιβάλλον βαθειάς ύφεσης.«Όραμα μας -ήταν και είναι- να είμαστε για τα μέλη μας «οι σύμμαχοί τους στο δρόμο της Επιχειρηματικής Αριστείας», απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων μετά το πέρας της εκδήλωσης.
 eede_04_F29198.jpg

AΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΑΡΑΤΣΙ"


Η πρωτοδίκης Καλαμάτας Αμ. Παπαδάκη, με απόφασή της χθες Τετάρτη, διέταξε προσωρινά τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο τελευταίος, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων είχε υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο.
Η εν λόγω οικογένεια, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, δήλωσε ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό των 2.235,60 ευρώ για το έκτακτο τέλος ακινήτων.
Σημειώνεται δε, πως είχε πληρώσει έγκαιρα στη ΔΕΗ το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος, δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ.
Το δικαστήριο έκρινε, ότι πράγματι ο υπολογισμός του τέλους ακινήτων ήταν εσφαλμένος και διογκωμένος, επειδή αφενός μεν υπήρχε λανθασμένη αντικειμενική τιμή ζώνης για τον υπολογισμό του ύψους αυτού και αφετέρου είχε γίνει χρέωση σε παραπάνω τετραγωνικά μέτρα από την πραγματικά δομημένη επιφάνεια.
"Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), καθίσταται 'απόφαση - οδηγός' για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την Πολιτεία στην ανάκληση, άλλως τροποποίηση αυτού", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
ΔΕΗ: Δεν υπάρχει αύξηση απλήρωτων λογαριασμών
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία, σημειώνεται πως δεν υπάρχει πέραν του συνήθους αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών.
Με βάση τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εταιρεία, δεν προκύπτει σημαντική μεταβολή στις συνήθειες των καταναλωτών σχετικά με την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
"Σήμερα, έξι μέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν τη χρέωση του Νόμου 4021/11 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), πάνω από το 73% του συνόλου των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί έχουν εξοφληθεί. Δηλαδή, από τους 86.187 λογαριασμούς που έληξαν ήδη έχουν εξοφληθεί οι 63.082", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Επομένως, με βάση τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι, η συντριπτική πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος", καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού το ματς με τον Φωκικό και βλέπουμε

http://www.net-tv.gr/index.php?page=home&selectedVid=3852


Στο γήπεδο "Στ.Παπαδόπουλος" του Μεσσηνιακού δήλωσε ως έδρα η ομάδα της Καλαμάτας μετά από συμφωνία της Διοίκησης με τον Πρόεδρο του σωματείου. 
Ο χλοοτάπητας στο Δημοτικό Στάδιο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και έστι για έναν μήνα τουλάχιστον η έδρα της ομάδας θα είναι το γήπεδο των "πρασίνων" με αντίτιμο 500 ευρώ ανά χρήση... 

Αγγαρεία η ΕΘνική... και ήττα με 1-3


ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1-3
Αγγαρεία και πρώτη ήττα
Μια ασύνδετη και νωθρή Εθνική Ελλάδος υπέστη χθες στο Άλταχ της Αυστρίας την πρώτη της ήττα (μετά από 17 αγώνες) επί θητείας Φερνάντο Σάντος, με 3-1 από τη Ρουμανία. Το δεύτερο ρεκόρ που έσπασε χθες αφορούσε στο νεότερο Έλληνα διεθνή στην ιστορία, ο οποίος είναι πλέον (όχι ο Θωμάς Μαύρος αλλά) ο Στέφανος Καπίνο, σε ηλικία 17 ετών και 243 ημερών. Η απειρία του, πάντως, φάνηκε χθες, για παράδειγμα στο πρώτο γκολ που δέχτηκε, από τον πολύ καλό Τόρζε στο 16’, όταν δεν είχε σωστή θέση.
Ο Καραγκούνης ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 34’ και το σε χαλαρούς ρυθμούς παιχνίδι συνέχισε να είναι σχετικά ισορροπημένο μέχρι το 61’, όταν ο Τανάσε έκανε σε ρυθμούς προπόνησης το 2-1 μετά την κεφαλιά πάσα του Νικουλάε. Έκτοτε οι Ρουμάνοι κυριάρχησαν πλήρως απέναντι σε μια πελαγωμένη στην άμυνα Εθνική Ελλάδος, που θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα γκολ πέραν του 3-1 που σημείωσε ο Κίπτσιου στο 81’, μετά από λάθος γύρισμα του Μαλεζά.
Ήταν, επίσης, η πρώτη φορά επί Σάντος που η Εθνική δέχτηκε περισσότερο από ένα γκολ, άλλωστε η χθεσινή εμφάνιση κάθε άλλο παρά «ομάδα Σάντος θύμιζε». Ντεμπούτο έκαναν και οι Μαλεζάς και Γιαννούλης, με τον δεύτερο να είναι ο μοναδικός από τους νεοεισελθόντες στην ενδεκάδα που στάθηκε καλά στο ματς. «Περίμενα να βελτιωθούν κάποια λάθη, αλλά τελικά είδα πολύ περισσότερα απ’ ό,τι περίμενα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Σάντος, που είδε την ομάδα του να μη δημιουργεί ούτε μία καλή ευκαιρία στο ματς.
Παράλληλα, στα τελικά του Euro 2012 προκρίθηκαν χθες οι τρεις ομάδες που είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς, ήτοι η Κροατία (0-0 με την Τουρκία στο Ζάγκρεμπ), η Τσεχία (1-0 το Μαυροβούνιο στην Ποντογκόριτσε) και η Ιρλανδία (1-1 με την Εσθονία στο Δουβλίνο). Το τελευταίο εισιτήριο διεκδικούσαν Πορτογαλία και Βοσνία.
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος (46’ Αβραάμ), Μαλεζάς, Τζιόλης (76’ Σαλπιγγίδης), Μάκος (46’ Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ (64’ Θεοδωρίδης), Χαριστέας (46’ Σαμαράς), Λυμπερόπουλος (46’ Μήτρογλου).
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μπαλγκραντεάν, Παπ, Ράντου, Γκοϊάν, Γκαμάν (64’ Κιρίκες), Πιντίλι (46’ Λάζαρ), Νεάγκου (87’ Γκριγκόριε), Τόργε, Τανάσε (67’ Κίπτσιου), Στάνκου (78’ Κότσις), Μαζίλου (46’ Νικουλάε).

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Διαβητικό χωριό στο Πεδίον του Αρεως

http://net-tv.gr/index.php?page=home&selectedVid=3841


AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ. 

H κλήρωση και οι αποκλειστικές δηλώσεις του Γ.Ράλλη στη ΝΕΤ

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ για την κλήρωση και τις αποκλειστικές δηλώσεις του Προέδρου της Καλαμάτας Γ.Ράλλη στη Νότια Ελληνική Τηλεόραση.
http://www.net-tv.gr/index.php?page=home&selectedVid=3834

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Στα βαθιά ο Παπαδήμος αλλά με 73% αποδοχή!


Το «βάπτισμα του πυρός» αναμένεται να πάρει σήμερα το απόγευμα ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Λ. Παπαδήμος, καθώς στη Βουλή αρχίζει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, που θα λάβει χώρα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία. Η νέα κυβέρνηση, που ορκίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με δύο ώρες καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα, αποτελείται από 48 άτομα, μαζί με τον κ. Παπαδήμο και κατά βάση είναι η τελευταία κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με ορισμένες προσθήκες ή αλλαγές.
Οι «σταθεροί» και οι «προσθήκες»
Συγκεκριμένα, χωρίς καμία αλλαγή στη σύνθεση της ηγεσίας του παρέμειναν τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Προσθήκες στην ήδη υπάρχουσα σύνθεση της ηγεσίας τους είχαν τα υπουργεία Οικονομικών (όπου ανέλαβε υφυπουργός, αρμόδιος για τη δημόσια περιουσία ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Γ. Μουρμούρας), Ανάπτυξης (όπου υφυπουργός, αρμόδιος για την εμπορική ναυτιλία, ανέλαβε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ά. Γεωργιάδης), Παιδείας (αναπληρωτής υπουργός ορίστηκε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κ. Αρβανιτόπουλος), Υγείας (υφυπουργός ανέλαβε ο γιατρός και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος), Αγροτικής Ανάπτυξης (ορίστηκε υφυπουργός ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Ροντούλης) και Πολιτισμού (υφυπουργός ανέλαβε ο τέως βουλευτής της ΝΔ Π. Αλιβιζάτος).
Οι μεγάλες αλλαγές
Πλήρης αλλαγή στη σύνθεσή των ηγεσιών τους καταγράφηκε στα υπουργεία Εσωτερικών (υπουργός ανέλαβε ο Τ. Γιαννίτσης, αναπληρώτρια υπουργός η Φ. Γεννηματά και υφυπουργός παρέμεινε ο Π. Κουκουλόπουλος), Εξωτερικών (υπουργός ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σ. Δήμας, με αναπληρώτρια υπουργό την Μ. Ξενογιαννακοπούλου και υφυπουργό τον Δ. Δόλλη), Εθνικής Άμυνας (υπουργός ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, αναπληρωτές υπουργοί ο τέως υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης και ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου, ενώ ο Κ. Σπηλιώπουλος παρέμεινε υφυπουργός), Υποδομών (υπουργός ανέλαβε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης, υφυπουργός παρέμεινε ο Γ. Μαγκριώτης) και Επικρατείας, όπου υπουργός στη θέση του Η. Μόσιαλου ορίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ Γ. Σταυρόπουλος. Στη θέση τους παραμένουν επίσης οι δύο αντιπρόεδροι Θ. Πάγκαλος και Ε. Βενιζέλος, ενώ εκτός κυβέρνησης βρέθηκαν οι Χ. Καστανίδης και Π. Μεγλίτης.
Ψήφος εμπιστοσύνης
Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις ή ανατροπές, η νέα κυβέρνηση αναμένεται να λάβει την εμπιστοσύνη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ αποφασισμένα να καταψηφίσουν την κυβέρνηση δηλώνουν τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά), τα οποία και καταγγέλλουν τη συγκρότησή της, εμμένοντας στο αίτημά τους για άμεσες εθνικές εκλογές.
Εμπιστοσύνη στο νέο πρωθυπουργό
Την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου εκφράζουν οι πολίτες σε δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν εν όψει της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα, το 72,9% θεωρεί ότι η τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στη θέση του πρωθυπουργού ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 20% θεωρεί ότι ήταν «λάθος και μάλλον λάθος απόφαση». Επίσης, το 78% κρίνει «θετικό ή μάλλον θετικό» βήμα τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ το 20% εμφανίζεται «αρνητικό ή μάλλον αρνητικό». Σχετικά με τα συναισθήματα που προκάλεσε στους πολίτες η περίοδος πολιτικής κρίσης που προηγήθηκε, το 40,9% απάντησε ότι αισθάνθηκε οργή, το 19% ανησυχία και το 15,7% απαισιοδοξία και φόβο, ενώ τώρα το 78,6% δηλώνει ότι αισθάνεται περισσότερο ασφαλές ότι με τη νέα κυβέρνηση η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι εξασφαλισμένη. Παράλληλα, το 63,4% των πολιτών θεωρεί ότι η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας ήταν η πιο σωστή κίνηση από το να οδηγηθεί η χώρα άμεσα σε εκλογές, κάτι που υποστηρίζει το 34,4%. Σε δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος, στο ερώτημα «πώς κρίνετε την επιλογή Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας;» θετική απάντηση έδωσε το 55,6%, ενώ μάλλον θετικά απαντά το 23,5% δίνοντας ένα συνολικό ποσοστό 79,1% θετικής και μάλλον θετικής γνώμης, ενώ σε δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews, το 75% των ερωτηθέντων απαντά θετικά στην τοποθέτηση του κ. Παπαδήμου στην πρωθυπουργία και το 61,7% υποστηρίζει τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Nέα μέτρα και ΛΙΤΟΤΗΤΑ....

Τι αλλάζει σε Ασφαλιστικό, φορολογία, μισθούς, ιδιωτικοποιήσεις και κλειστά επαγγέλματα 
Την προσήλωσή της στο στόχο μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ ώς το τέλος του 2014, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση στο νέο, αναθεωρημένο, Μνημόνιο, με βάση το oποίο θα συνεχισθεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».
Το νέο Μνημόνιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου Ασφαλιστικού και μειώσεων στους μισθούς του Δημοσίου, προαναγγέλει νέο φορολογικό έως την άνοιξη, επιβάλλει το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και επιβεβαιώνει το στόχο για έσοδα 35 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις ώς το τέλος του 2014 και συνολικά 50 δισ. ευρώ έως το 2015.
Ειδικότερα, στο κεφάλαιο που αφορά το νέο φορολογικό σύστημα προσδιορίζεται η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τον Μάρτιο και προβλέπεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να υπάρχει το περιθώριο για μειώσεις «συγκεκριμένων φορολογικών συντελεστών».
Μεταξύ άλλων, προωθείται η αποτύπωση και των καταθέσεων στη φοροδήλωση, νέα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατάργηση -των περισσότερων- φοροαπαλλαγών, το καθολικό «πόθεν έσχες» και νέα -αυστηρότερα- τεκμήρια. 
Στο Ασφαλιστικό, υπάρχει ανοικτό ενδεχομενο νέων αλλαγών εφόσον διαπιστωθεί ότι μετά τις αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις, με βάση μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, ότι η αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης την περίοδο 2006-2009 ξεπερνά το 2,5% του ΑΕΠ.
Στο Δημόσιο, αναφέρεται ότι το 2012 θα οδηγηθεί πρόσθετο προσωπικό στην εφεδρεία (πέραν των 30.000 του 2011), σε συνάρτηση με τους φορείς που θα κλείσουν ή θα μειωθούν, αλλά και σε περίπτωση που παραβιαστεί ο κανόνας των προσλήψεων.
Επίσης, προβλέπεται η ανάθεση της αξιολόγησης του νέου μισθολογίου σε ειδικούς ώς το τέλος του έτους. Αν διαπιστωθεί υπερβάλλον κόστος, θα γίνει προσαρμογή των κανόνων για τις προαγωγές ώς το τέλος του 2012, ενώ δεν πρόκεται να γίνει προαγωγή πριν την αξιολόγηση αυτή.
Για τα κλειστά επαγγέλματα, ως το τέλος του έτους θα περάσει νομοθεσία για τη διατήρηση κάποιων περιορισμών σε επαγγέλματα που άνοιξαν, ενώ παράλληλα θα αλλάξουν και πάλι οι όροι σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους.
Για τις τράπεζες, περιγράφεται ένα αυστηρό πλαίσιο ενίσχυσης των ιδίων κεφαλαίων στο 10% «όχι αργότερα από τον Αύγουστο του 2012» και αφού πριν δοθεί περιθώριο στις τράπεζες να αναζητήσουν κεφάλαια από την αγορά πριν καταλήξουν στο Ταμείο Χρηματιπιστωτικής Σταθερότητας.
Ακόμα, προαναγγέλλεται ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας το 2012 και πώληση του εμπορικού τμήματος του Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στις μεταφορές, προβλέπεται αύξηση των εισιτηρίων του ΟΟΣΑ κατά 25% ώς το τέλος του α΄τριμήνου 2013 και ώς το τέλος του έτους νομοθεσία για μείωση της μεταβατικής περιόδου στην απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, αλλαγές στα ταξί (σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς στον αριθμό των αδειών και την τιμή τους), καθώς και υποβολή έκθεσης για την ενδεχόμεη απελευθέρωση των ΚΤΕΛ.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

200 ευρώ Χ 250 άτομα = 50.000 ως... εγγυητική!!!


Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ 2 έλαβαν την προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος, το οποίο δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει, αλλά το πιθανότερο να γίνει στις 20 Νοεμβρίου. Ανεβαίνουν οι πρώτοι (των δύο ομίλων) και οι δευτερότριτοι παίζουν πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών για μια θέση!

Ούτως ή άλλως, η κλήρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΠΟ, εκεί όπου θα συμμετάσχει ο ΑΟΧ. Στο Νότιο Όμιλο θα είναι 11 ομάδες και στο Βόρειο 12. Στο Νότιο πέραν του ΑΟΧ, οι Απόλλωνας, Ζάκυνθος, Αστέρας Μαγούλας, Ηλυσιακός, Καλαμάτα, Γλυφάδα, Πανηλειακός, Προοδευτική, Ρούβας και ΠΑΟ Ρουφ.

Η πιο σημαντική παράγραφος της προκήρυξης είναι ότι στη Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβουν οι πρώτοι των δύο ομίλων, ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι του κάθε ομίλου θα συμμετάσχουν στα play off σε ένα κανονικό πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών, με παιχνίδια μέσα έξω. Από αυτό το πρωτάθλημα, ο πρώτος της βαθμολογίας θα ανέβει ως η τρίτη ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ. 
Μάλιστα, οι δεύτεροι θα ξεκινήσουν στα play off με 2 βαθμούς και οι τρίτοι χωρίς βαθμό. 
Για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα γίνει ξεχωριστή κλήρωση για τον καταρτισμό των αγωνιστικών.
Από κει και πέρα στο θέμα του υποβιβασμού θα υπάρξει ουσιαστικά συνεννόηση ΕΠΑΕ και ΕΠΟ αφού οι ομάδες που θα πέσουν από τη Γ’ θα εξαρτηθούν από εκείνες που θα ανέβουν από τη Δ’. 
Στο πρωτάθλημα οι ομάδες θα χρησιμοποιούν κοινοτικούς παίκτες που έχουν γεννηθεί από 1-1 1987 και μετά ενώ υποχρεωτική είναι η συμμετοχή τριών μικρών στην 11άδα.
Στην προκήρυξη αναφέρεται τέλος, ότι απαγορεύεται να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχος των ΠΑΕ, ενώ κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει 250 μέλη, όπου το κάθε μέλος θα καταβάλλει 200 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της ΕΠΑΕ μέχρι της 30 Νοεμβρίου...
Επίσης οι ΠΑΕ είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. ΟΧΙ ΟΠΩΣ ...ΠΑΛΙΑ! 
Τη Δευτέρα δε, με την κλήρωση του πρωταθλήματος αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

17 ματς αήττητη!

Παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα, η Εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρωσία στο Καραϊσκάκη, στον πρώτο από τους δύο προγραμματισμένους φιλικούς προετοιμασίας ενόψει του Euro 2012. 
Αρχικά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρουσιάστηκε κακή, χωρίς διάθεση και με πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με γκολ του Σιρόκοφ. Η ανάκαμψη ξεκίνησε από τα τέλη του α' μέρους και κορυφώθηκε στην επανάληψη, όταν η γαλανόλευκη σοβαρεύτηκε, ανέβασε ρυθμούς, δημιούργησε ευκαιρίες και έφτασε στην ισοφάριση με τον Κατσουράνη. 
Τρία γκολ ακυρώθηκαν για την Εθνική μας, που διατηρεί το αήττητο σερί της με τον πορτογάλο στον πάγκο, ένα δοκάρι είχε ο Γκέκας όταν το ματς ήταν 1-1. 
Θετικό χαρακτηρίζεται το ντεμπούτο του Χολέμπας, που θα διεκδικήσει θέση στην τελική αποστολή για το Euro, η Ρουμανία την Τρίτη (15/11) επόμενος αντίπαλος.

Χαλαροί και ασόβαροι οι έλληνες, 1-0 ο Σιρόκοφ
Υπερβολικά χαλαροί, ακόμα και για φιλικό αγώνα, παρουσιάστηκαν οι έλληνες διεθνείς στο πρώτο τέταρτο και οι ρώσοι σημείωσαν ένα γκολ από τα αποδυτήρια, ενώ έφτασαν κοντά σε άλλα δύο. Τα λάθη στην ελληνική άμυνα ήταν παιδικά και η φάση του 11' με πρωταγωνιστή τον Τζόρβα ήταν ενδεικτική της έλλειψης συγκέντρωσης. Ανάλογα χαλαροί ήταν και οι ρώσοι, που όμως λόγω της εξαιρετικής τους τεχνικής άλλαζαν την μπάλα με ωραίους συνδυασμούς και έφταναν εύκολα στην περιοχή του Τζόρβα. Τα προβλήματα της ελληνικής αμυντικής λειτουργίας εμφανίστηκαν και στη συνέχεια του ημιχρόνου με τους Παπασταθόπουλο και Τζόρβα να έχουν μία ακόμα κακή συνεννόηση, αλλά τους φιλοξενούμενους να μην διπλασιάζουν τα τέρματά τους.


Κούνησε τα δίχτυα τρεις φορές, δεν πανηγύρισε καμία
Από το 20λεπτο και μετά, η ομάδα του Σάντος σταδιακά σοβαρεύτηκε κάπως, άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα και να απειλεί τον Μαλαφέεφ. Από τον άξονα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, αλλά από τις πτέρυγες δημιούργησε ρήγματα. Ο Χολέμπας με τον Σαμαρά έδειξαν να αποτελούν καλό δίδυμο, ενώ ο Τοροσίδης από την απέναντι πλευρά έδωσε δύο ασίστ σε Σαμαρά και Σαλπιγγίδη, που σκόραραν όμως από αντικανονικές θέσεις.
Με μακρινά σουτ απείλησε ο αρκετά καλός Φωτάκης, ενώ η Εθνική είχε ένα ακόμα ακυρωθέν γκολ, αυτή του φορά του Τοροσίδη, που ήταν όμως κι αυτός οφσάιντ.

Μπήκε δυνατά, βελτιώθηκε και ισοφάρισε με Κατσούρ
Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα μπήκε καλύτερα, ήταν πιο σοβαρή και πατώντας περιοχή απείλησε τον Σούνιν, που μόλις είχε μπει στο ματς, σε δύο περιπτώσεις με Σαλπιγγίδη και Σαμαρά. Η ρωσική απάντηση σε τετ α τετ του Κοκόριν σταμάτησε στον Τζόρβα, ενώ λίγο νωρίτερα ο Σάντος άρχισε τις αλλαγές (Χαριστέας και Τζιόλης). 
Με την βελτιωμένη εικόνα της εθνικής και τους ρώσους να μην φορτσάρουν, το γκολ φαινόταν πως δεν αργεί και πράγματι στο 60΄ο Κατσουράνης τρύπωσε στην αντίπαλη περιοχή και μετά από σέντρα του Γκέκα έγραψε από κοντά το 1-1. Κάποια νεύρα πάντως δεν έλειψαν με τους Σαλπιγγίδη και Ντενίσον να ζητούν τον λόγο από Ζιρκόφ και Κατσουράνη για δυνατά μαρκαρίσματα.

Αλλαξε πρόσωπα, όχι σχήμα ο Σάντος
Η Εθνική Ελλάδας διατήρησε το σοβαρό πρόσωπό της και διατηρώντας την πρωτοβουλία των κινήσεων άγγιξε και δεύτερο τέρμα. Δράστης ήταν ο Γκέκας, που στο 70' στάθηκε άτυχος όταν μετά από κόρνερ του Φωτάκη σημάδεψε με ωραία κεφαλιά το δοκάρι. 
Ο Σάντος πάντως δεν έχασε την ευκαιρία και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Κονέ, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλο και Μάκο, θέλοντας να τσεκάρει την ετοιμότητα όσων περισσότερων μπορούσε (μέχρι έξι αλλαγές είχε δικαίωμα), χωρίς ωστόσο να αλλάξει σε καμία στιγμή τον σχηματισμό του 4-3-3. 
Η τελευταία καλή στιγμή ανήκει πάλι στην Ελλάδα, με τον Λυμπερόπουλο να σουτάρει μόλις άουτ στις καθυστερήσεις.


** Το αήττητο σερί της Εθνικής με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της έφτασε τα 17 παιχνίδια.
*** Το γκολ του Κατσουράνη ήταν το πρώτο, που δέχθηκε η ρωσική ομάδα μετά από έξι διαδοχικά παιχνίδια, που είχε διατηρήσει το μηδέν.





Tρικομματικό παζλ!


Στην τελική ευθεία για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που θα γίνει στις 2.00 το μεσημέρι και στα επιτελεία των κομμάτων κορυφώνονται οι διεργασίες για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.
 Θα ακολουθήσει η παράδοση - παραλαβή υπουργείων. Μετά την ορκωμοσία θα υπάρξει επικοινωνία του νέου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
 Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος παρέμεινε μέχρι αργά χθες τη νύχτα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα, είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους της απερχόμενης κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, προκειμένου να συναποφασίσουν το νέο Υπουργικό Συμβούλιο.
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται ότι θα παραμείνουν στις ίδιες ή σε άλλες θέσεις είναι αυτά των Λοβέρδου, Ρέππα, Χρυσοχοΐδη, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου.
Βέβαιη θεωρείται η παραμονή του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, διατηρώντας παράλληλα και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. 

Από τη ΝΔ ο πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος, Στ. Δήμας, συζητείται για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος- ο οποίος θα παραιτηθεί της βουλευτικής ιδιότητας- θα τοποθετηθεί υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, θα συμμετάσχουν οι στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά: Κ. Αρβανιτόπουλος και Γ. Μουρμούρας.
«Με τη συμμετοχή μας ανατρέπουμε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου και στηρίζουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και οδηγηθεί σε εκλογές» λένε στη ΝΔ.

Από τον ΛΑΟΣ, ο πρέσβης Γεωργίου, που εκπροσώπησε το κόμμα στις επαφές με τον κ. Παπαδήμο, διαμήνυσε ότι «θα συμμετέχουν αρκετά στελέχη του ΛΑΟΣ». Προβάδισμα έχουν οι κ.Βορίδης και Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υπουργεία στα οποία αναμένεται με βεβαιότητα ότι θα γίνουν αλλαγές προσώπων είναι το Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης, το Προστασίας του Πολίτη, το Επικρατείας, στο οποίο ο οριζόμενος υπουργός ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, και το Εθνικής Άμυνας.
Πρόκειται κυρίως για τα λεγόμενα «εκλογικά» υπουργεία, καθώς η νέα κυβέρνηση, εκτός των άλλων καθηκόντων της, θα πρέπει να οδηγήσει τη χώρας στις κάλπες.

Kρύο καιρός για δύο!


Προ των πυλών φαίνεται να είναι ο χειμώνας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς ο καιρός σ' ολόκληρη την Ελλάδα επιδεινώνεται τις επόμενες ημέρες με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.
Από το Σάββατο και τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα η εικόνα θα είναι χειμωνιάτικη, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Η σύντομη αυτή αλλαγή του καιρού θέτει τις ευπαθείς ομάδες σε αυξημένο κίνδυνο για την υγεία τους, οπότε καλό θα ήταν τα άτομα, που ανήκουν σ' αυτές να λάβουν τα μέτρα τους.
Η μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου, αναφέρει πως από σήμερα αναμένεται να επικρατήσουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, από βορρά προς νότο. Αρκετές βροχές θα σημειωθούν, κυρίως στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ χιόνια αναμένονται να πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
«Το φαινόμενο με τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι συνηθισμένο για την εποχή. Τόσο κρύο και βοριάδες είναι χαρακτηριστικά του Γενάρη, Φλεβάρη. Κανονικά, τον Νοέμβριο έχουμε νοτιάδες και βροχές. Όμως, όπως λέει και μια παροιμία "του Αη Μηνά (11 Νοεμβρίου) μηνάει ο καιρός πως θα κρυώσει", δηλαδή από τον Νοέμβρη ο χειμώνας κάνει σιγά - σιγά την εμφάνισή του», δηλώνει η κ. Πέτρου.

Τι να προσέξετε

Ο παθολόγος Θόδωρος Πλέρος, επισημαίνει πως έχουν ξεκινήσει οι ιώσεις, μιας και η θερμοκρασία έχει ήδη πέσει, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες κι αυτό είναι φυσιολογικό για την εποχή.
«Ρινίτιδα, τραχειίτιδα, φαρυγγίτιδα και ρινοφαρυγγίτιδα αποτελούν τις συχνότερες ιώσεις, καθώς και η γριπώδης συνδρομή, που είναι ίωση με συμπτώματα γρίπης», εξηγεί ο κ. Πλέρος. Όμως, με τις καιρικές μεταπτώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα μπαίνει σε δοκιμασία, γι αυτό συνίσταται καλή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και βιταμίνες, με τρία γεύματα την ημέρα, καθώς και ξεκούραση και όχι άγχος. Ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι καρδιοπαθείς και αυτοί που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.
«Καταρχάς, να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους, όπου αυξάνονται οι ιώσεις. Επίσης, προτείνουμε τον εμβολιασμό ενάντια στη γρίπη, μιας και έχει πια ενσωματωθεί σε αυτό το εμβόλιο της νέας γρίπης, της λεγόμενης "γρίπης των χοίρων"», προσθέτει ο κ. Πλέρος και συνεχίζει λέγοντας ότι «η κλασική γρίπη εμφανίζεται συνήθως μετά τα Χριστούγεννα, τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, όμως, έχουν ξεκινήσει από Σεπτέμβρη - Οκτώβρη».

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

O Mπλέτσας τους έστειλε στο εδώλιο

Ποινική δίωξη σε τρεις πρώην προέδρους του ΠΣΑΠ, τους Αντώνη Νικοπολίδη, Αντώνη Αντωνιάδη και Λάκη Σημαιοφορίδη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών με αφορμή την προσφυγή του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, και νυν της Καλαμάτας Βασίλη Μπλέτσα και την εμπλοκή των παραπάνω στην υπόθεση, όντες στο συγκεκριμένο πόστο.
Συγκεκριμένα, την περίοδο που ο Άρης μπήκε στο άρθρο 44 και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης, υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που προσέφυγαν σε διάφορες επιτροπές προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονταν.
Οι παίκτες δικαιώθηκαν και η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, επί υφυπουργείας του Γ. Ορφανού, αποφάσισε ότι θα έπρεπε να καταβληθούν τα χρήματά τους στους παίκτες από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του ΟΠΑΠ. Η διαδικασία είχε ως εξής. Τα χρήματα θα καταβάλλονταν προς τον ΠΣΑΠ και από εκεί στους ποδοσφαιριστές.
Ο Μπλέτσας διεκδικούσε το ποσό των 101.523 ευρώ έχοντας μάλιστα καταθέσει τις σχετικές βεβαιώσεις που είχε λάβει από την επιτροπή της ΕΠΟ. Ωστόσο, ο ΠΣΑΠ δεν είχε τον συγκεκριμένο παίκτη στην σχετική λίστα και έτσι δεν του κατέβαλε ποτέ το ποσό που διεκδικούσε. Ο Μπλέτσας προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε και κατ’ επέκταση η Εισαγγελία Εφετών αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των Νικοπολίδη, Αντωνιάδη και Σημαιφορίδη.
Αναλυτικά Στο διατακτικό της διάταξης υπ’ αριθμ. 740/11 της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών αναφέρονται τα εξής:
"Παραγγέλλουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Αντώνη Αντωνιάδη για την πράξη της πλαστής βεβαίωσης παρ' υπαιτίου σκοπούντος να βλάψει παράνομα άλλον. Η συνολική βλάβη υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ".
Για Νικοπολίδη και Σημαιοφορίδη ασκείται ποινική δίωξη για την πράξη παράβασης καθήκοντος”.