Weather - Καιρός

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αγγαρεία η ΕΘνική... και ήττα με 1-3


ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 1-3
Αγγαρεία και πρώτη ήττα
Μια ασύνδετη και νωθρή Εθνική Ελλάδος υπέστη χθες στο Άλταχ της Αυστρίας την πρώτη της ήττα (μετά από 17 αγώνες) επί θητείας Φερνάντο Σάντος, με 3-1 από τη Ρουμανία. Το δεύτερο ρεκόρ που έσπασε χθες αφορούσε στο νεότερο Έλληνα διεθνή στην ιστορία, ο οποίος είναι πλέον (όχι ο Θωμάς Μαύρος αλλά) ο Στέφανος Καπίνο, σε ηλικία 17 ετών και 243 ημερών. Η απειρία του, πάντως, φάνηκε χθες, για παράδειγμα στο πρώτο γκολ που δέχτηκε, από τον πολύ καλό Τόρζε στο 16’, όταν δεν είχε σωστή θέση.
Ο Καραγκούνης ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 34’ και το σε χαλαρούς ρυθμούς παιχνίδι συνέχισε να είναι σχετικά ισορροπημένο μέχρι το 61’, όταν ο Τανάσε έκανε σε ρυθμούς προπόνησης το 2-1 μετά την κεφαλιά πάσα του Νικουλάε. Έκτοτε οι Ρουμάνοι κυριάρχησαν πλήρως απέναντι σε μια πελαγωμένη στην άμυνα Εθνική Ελλάδος, που θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα γκολ πέραν του 3-1 που σημείωσε ο Κίπτσιου στο 81’, μετά από λάθος γύρισμα του Μαλεζά.
Ήταν, επίσης, η πρώτη φορά επί Σάντος που η Εθνική δέχτηκε περισσότερο από ένα γκολ, άλλωστε η χθεσινή εμφάνιση κάθε άλλο παρά «ομάδα Σάντος θύμιζε». Ντεμπούτο έκαναν και οι Μαλεζάς και Γιαννούλης, με τον δεύτερο να είναι ο μοναδικός από τους νεοεισελθόντες στην ενδεκάδα που στάθηκε καλά στο ματς. «Περίμενα να βελτιωθούν κάποια λάθη, αλλά τελικά είδα πολύ περισσότερα απ’ ό,τι περίμενα» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Σάντος, που είδε την ομάδα του να μη δημιουργεί ούτε μία καλή ευκαιρία στο ματς.
Παράλληλα, στα τελικά του Euro 2012 προκρίθηκαν χθες οι τρεις ομάδες που είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς, ήτοι η Κροατία (0-0 με την Τουρκία στο Ζάγκρεμπ), η Τσεχία (1-0 το Μαυροβούνιο στην Ποντογκόριτσε) και η Ιρλανδία (1-1 με την Εσθονία στο Δουβλίνο). Το τελευταίο εισιτήριο διεκδικούσαν Πορτογαλία και Βοσνία.
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος (46’ Αβραάμ), Μαλεζάς, Τζιόλης (76’ Σαλπιγγίδης), Μάκος (46’ Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ (64’ Θεοδωρίδης), Χαριστέας (46’ Σαμαράς), Λυμπερόπουλος (46’ Μήτρογλου).
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μπαλγκραντεάν, Παπ, Ράντου, Γκοϊάν, Γκαμάν (64’ Κιρίκες), Πιντίλι (46’ Λάζαρ), Νεάγκου (87’ Γκριγκόριε), Τόργε, Τανάσε (67’ Κίπτσιου), Στάνκου (78’ Κότσις), Μαζίλου (46’ Νικουλάε).